Kaupallinen yhteistyö Alko.

Vastuullinen alkoholinkäyttö on aihe, josta Suomessa soisi puhuttavan enemmän. Aihe on jossain määrin tabu edelleen ja siihen vaikuttaa moni asia. Alkoholin nauttimiseen on erilaisia näkemyksiä ja jokaisen meidän tausta vaikuttaa siihen, millaisena näemme alkoholin roolin nykyisin. Kun minua pyydettiin mukaan Alkon Ei tippa, vaan tapa -kampanjaan puhumaan ja kirjoittamaan aiheesta, ajattelin heti, että no totta kai, tästä pitää puhua.

Juhlapäivät ja juhlapyhät ovat alkoholin myyntipiikkejä, jolloin näitä asioita ja aiheita on erityisen tärkeä nostaa esiin. Vaikka puhun vastuullisesta alkoholinkäytöstä nyt joulun alla, on aihe ihan yhtä tärkeä vuoden jokaisena päivänä.

Viime viikolla Instagram-postauksessa ja stooriklipeissä kysyin seuraajiltani, että miten he kokevat vastuullisen alkoholinkäytön. Kysyin myös, miten vastuullinen alkoholinkäyttö näkyy joulussa sekä läheisten että lasten seurassa. Ensinnäkin kiitos kaikista kommenteista ja keskusteluun osallistumisesta. Erityisesti yksityisviesteillä sain runsaasti näkemyksiä ja ajatuksia aiheeseen. Vastauksissa toistuivat tietyt asiat, joita olen ryhmitellyt seuraavasti.