Muutama viikko sitten tein tätä halloumipataa ja sen lisukkeeksi pehmeää kookosriisiä. Laitoin ruoasta kuvan Instagramin stooreihin, jonka jälkeen sain useamman yksityisviestin, että voisinko jakaa ohjeen. No voinhan minä, vaikka välillä se hetken kestää. Tässä postauksessa ohje herkulliseen kasvisruokaan ja arkiruokaan, joka on täynnä makua. Korianteri, linssit, täyteläinen halloumi ja pehmeä kookosriisi on ihana yhdistelmä, jota chili ja valkosipuli hieman ryhdistää. Tämä ruoka tekee kylläiseksi ja pataa riittää ainakin pariksi päiväksi meidän poppoolle.

Halloumipata ja kookosriisi

Ohjeesta tulee iso satsi halloumipataa, riisiä voi keittää syöjien mukaan

Kookosriisi

3 dl basmatiriisiä
400 ml kookosmaitoa
2 dl vettä
½ tl suolaa

Kookosriisi valmistuu helposti lisäämällä kaikki ainekset kattilaan ja keittämällä riisin kypsäksi.

Halloumipata

400 g halloumijuustoa
1 sipuli
2 porkkanaa
3 valkosipulin kynttä
1 vihreä chili
3 rkl rypsiöljyä
6 tomaattia
1 kasvisliemikuutio
300 g linssejä
2 limeä
1 ruukku korianteria
1 tl suolaa
1 tl pippuria

Koristeeksi limeä ja korianteria

  1. Leikkaa halloumijuusto paloiksi, paista pannulla öljyssä ja nosta lautaselle odottamaan. Keitä linssit vedessä pehmeiksi ohjeen mukaan.
  2. Viipaloi sipuli, valkosipuli ja chili. Kuori porkkanat ja leikkaa pieniksi paloiksi. Paista paistinpannulla öljyssä, kunnes juurekset ovat hieman pehmenneet.
  3. Pilko tomaatit ja lisää ne pannulle. Murusta myös kasvisliemikuutio pannulle ruoan sekaan ja paista vielä noin 5 minuuttia.
  4. Lisää pehmeät linssit sekä tilkka vettä, jos tarpeen.
  5. Lisää halloumijuusto ja anna kaiken lämmetä vielä hetken. Lisää suolaa ja pippuria makusi mukaan ja tarjoile kookosriisin kanssa. Viimeistele annos limen mehulla ja halutessasi lisää päälle korianteria.

Ihanaa huhtikuista viikkoa!

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Ohjeita arkiruokiin.

Kylmäsavulohi-parsakaalipasta.

Seuraa Instagramissa