Kaupallinen yhteistyö Pentik.

Pentik juhlii tänä vuonna 50-vuotista taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi Pentik jakaa tarinoita tuotteiden, taiteilijoiden ja koko perheyrityksen taustalta kuluneiden vuosien varrelta. Pentikillä ajatellaan, että upeimmat tarinat taltioidaan tuotteisiin niiden käytön myötä. Siksi Pentik on kutsunut myös kaikki Pentik-ystävänsä kertomaan omia tarinoitaan menneiltä vuosilta. Tänään on minun vuoroni kertoa oma Pentik-tarinani täällä blogissa.

Pentik-tarinani

Pentikillä on merkittävä paikka lapsuuteni kotimuistoissa

Pentikin perustajan Anu Pentikin missio on ollut jo 50 vuoden ajan luoda kauneutta koteihin. Minäkin olen saanut nauttia tuosta kauneudesta useiden vuosien ajan. Omat muistoni ulottuvat lapsuuteen, jolloin keittiöstämme löytyi esimerkiksi Pentikin piirakkavuoka, keraaminen voirasia ja maitotölkin kaadin, jotka itse asiassa edelleen löytyvät vanhempieni kodista ja ovat siellä päivittäin käytössä.

Minulle tulee kotoisa olo, kun vanhempieni luona vieraillessa kaadan maitoa kahvin joukkoon Pentikin Mansikka-kaatimesta tai nostan voipurkin pöytään kauniissa keraamisessa astiassaan, jossa on puukansi. Kuinka monet kerrat olen lapsuudessani leiponut mustikkapiirakan Viinimarja- ja Vanilja-vateihin. Ne ovat minulle tuttuja ja kotoisia kodin astioita ja käyttöesineitä.