Kodikasta kotoilua -juttusarja alkaa kotimme harmaista seinistä ja siitä, miten olemme ne toteuttaneet Tikkurilan Tunto Hienostruktuuripinnoitteella. Seinämme vilahtelevat blogin ja Instan kuvissa sekä videopätkissä, ja siitä syystä olen jo useamman kerran antanut seuraajilleni vinkkejä, kuinka olemme seinät tehneet. Siitäpä idea: jaan tämän sisustusidean kaikkien kanssa täällä blogin puolella.

Kodin harmaat seinät

Lähtökohta seinien maalaamiselle oli se, että halusin valkoisen tilalle jotain muuta. Kaikki kotimme seinät ovat olleet maalarin valkoisia, kaipasin kodikkuutta. Ensimmäisenä makuuhuoneemme, nykyinen lastenhuoneen, seinä sai ylleen harmaata sävyä ja Tunto Hieno -struktuuripinnoitetta, josta syntyy elävä lopputulos. Viimeisimpänä olemme toteuttaneet kodissamme olohuoneen pariovirempan, jonka yhteydessä seinä piti maalata. Samalla maalasimme yhden olkkarin seinän sekä keittiön ruokailutilan samaisella struktuuripinnoitteella, joskin hieman eri sävyllä.

Ihailen koteja ja sisustuksia, joissa on luonnollisia elementtejä – ehkä hiukan jopa boheemeja elementtejä. Olin pannut merkille, että monesti ihastelin kuvissa seiniä, jotka muistuttivat jollain tavalla kalkkiseiniä tai jopa hieman raffimpia betoniseiniä. Sisustuksissa seinät oli kuitenkin yhdistetty kodikkaaseen, jopa klassiseen tyyliin. Nämä ajatukset olivat takaraivossa, kun pohdin, mitä seinillemme voisi keksiä.