Lasten makuuhuoneen tauluseinä

Kaupallinen yhteistyö Desenio.

Kodissamme on avoimen keittiö-olohuonetilan lisäksi kolme makuuhuonetta. Huonejärjestys on vuosien saatossa ja perheen kasvaessa hieman vaihdellut. Alkujaan makuuhuoneemme oli lasten nykyisessä leikkihuoneessa, työhuone oli pelkkä työhuone kodin avarassa kulmahuoneessa ja kolmas huone oli silloin esikoisemme huone.

Toisen lapsen syntyessä pyörittelimme huonejärjestystä jälleen uudelleen. Vauvavuoden kuopuksemme nukkui meidän makuuhuoneessa, kunnes eheämpien yöunien toivossa hän siirtyi noin 9 kuukauden iässä omaan huoneeseen (leikkihuoneen kulmaan pinnasänkyyn).

Nykyisin olemme siinä tilanteessa, että lapsilla on yhteinen leikkihuone, yhteinen makuuhuone ja kolmas huone on meidän vanhempien makuuhuone ja työhuone samassa. Olemme siis pelanneet tetristä useamman kerran ja kaikille on löytynyt lopulta paikkansa!

Pari viikkoa sitten hiihtolomalla siskokset toivoivat saavansa nukkua siskonpedissä. Tietenkin kokeilimme, miten unet sellaisessa maittaisi. Kokeilu meni yllättävän hyvin ja on sen jälkeen jatkunut. Luulen, että jatkossa sisarukset saavat nukkua samassa makuuhuoneessa. Silloin iltanukutuksen voi hoitaa vain toinen vanhempi, molemmat lapset samalla kertaa. Nelivuotiaasta on ollut ihana saada pikkusisko samaan huoneeseen.

Iltaisin voimme sulkea lasten leikkihuoneen oven ja sanoa hyvää yötä kaikille leluille ja leikeille. Oven taakse saa jäädä lelut levälleen, eikä niitä tarvitse joka ilta siivota paikoilleen. Ah kuinka kätevää!

Lasten makuuhuoneessa vallitsee puolestaan erilainen tunnelma, rauhallisempi tunnelma. Siellä ei ole leluja. Siellä on vain sängyt ja vuodesohva. Sänkyjen ja sohvan lisäksi huoneesta löytyy lukuvalo, kori iltasatukirjoille sekä uusimpana tämä tauluseinä, jolle suunnittelin seesteisen kollaasin Desenion julistevalikoimasta. Tällä hetkellä tämä huonejako tuntuu toimivalta: erillinen leikkihuone leikeille ja toisessa makuuhuoneessa lapset vain nukkuvat.

Miten lähdin ideoimaan tauluseinää?

Desenion julistevalikoima on kattava ja sieltä löytyy monia kauniita yhdistelmiä erilaisiin tiloihin ja tunnelmiin. Koska tauluseinä oli tulossa lasten makuuhuoneeseen, lähdin etsimään Desenion valikoimasta lapsille sopivia julisteita. Se helpotti etsintää ja valintaa isosta valikoimasta, vaikka ihan yhtä hyvin lastenhuoneeseen voisi sopia muidenkin kategorioiden taulut: abstraktit kuviot, graafiset julisteet tai värikkäät kukkakuviot.

Ajattelin, että julisteiden yhtenäinen väritys ja tyyli sitoisi niitä yhteen: rauhallinen puuteri, vaaleanpunainen, beige ja ihanat eläinhahmot. Jotain sellaista pehmeää, rauhallista, luonnollista ja maanläheistä oli minulla mielessä.

Lasten makuuhuoneen tauluseinä

Olen jo useamman vuoden kerännyt Instagramissa kotikansiota, jonne olen tallentanut kivoja ideoita liittyen kodin sisustamiseen. Jotenkin sieltä tuli etiäisenä mieleeni, että noita Ikean tauluhyllyjä voisi kiinnittää kaksi tai kolmekin seinälle päällekkäin ja asetella tauluja niiden päälle kollaasiksi. Siten seiniin ei tarvitse porata reikiä tauluille ja taulujen paikkoja voi muutenkin vaihdella. Seinällä oli entuudestaan kaksi pientä hyllyä ja varastosta löysin yhden tarpeettoman, joten ruuvasin sen porakoneella toisten alle.

Lisäksi taulujen kaveriksi hyllyille voi asetella lempi iltasatukirjoja tai muuten kauniita kirjoja, jotka ovat helppo illalla napata hyllyltä luettavaksi. Kirjojen ja taulujen lisäksi hyllylle mahtuu tietenkin pieniä maljakoita kukkasille. Kukat missä vain, milloin vain sopii minulle.

Kokonaisuudesta tuli mielestäni lasten makuuhuoneeseen sopiva. Päädyin seuraaviin tauluihin ja tässä niihin suorat linkit:

Forest Animals

Little Deer

Good Morning Little One

Flying Fox

Animals of The World Map

Dreams to Fly

Tamminen kehys sitoo julisteet yhteen

Valitsin tammiset kehykset julisteille, koska mielestäni ne tekivät kokonaisuudesta pehmeän. Sommittelin Desenion suunnitteluohjelmalla erilaisia kehysvaihtoehtoja.  Mustat kehykset tuntuivat tähän tilaan liian kovilta, valkoiset liian näkymättömiltä ja nämä tammiset juuri oikeilta. Deseniolla on useita kehysvaihtoehtoja, joilla voi entisestään jatkaa kokonaisuuden ulkonäköä omaan suuntaan.

Näissä Desenion tammikehyksissä on kaunis puunsävy, sellainen raikas vaalea, eikä yhtään keltaiseen taittava. Puu on kuitenkin väriltään lämmin ja kodikas. Desenion julisteet on painettu laadukkaalle mattapintaiselle paperille ja ne oli helppo asetella kehyksiin paketin saavuttua kotiin.

Koska taulut eivät ole naulattu kiinni seinään, on jatkossakin mahdollista vaihdella taulujen paikkoja; lisätä, vähentää, muutella järjestystä. Olen sellainen sisustaja, joka tykkää vaihtelusta ja siksi tällaiset tauluseinät ovat hyviä. Uusien asetelmien tekeminen on ihanaa. Julisteiden tyylillä saa helposti vaihdettua huoneen tunnelmaa ja värimaailmaa.

Jos sinulla on suunnitelmissa tauluseiniä tai yksittäisiä julistehankintoja, niin alennuskoodi HILLA antaa -30 % alennusta 17.-22.3.2021 välisen ajan. Koodi ei koske kehyksiä eikä Handpicked- tai persoonallisia julisteita. Täältä pääset koko Desenion julistevalikoimaan.

Tekstiä kirjoittaessa tuli vielä mieleen sellainen kiva ajatus, että lastenhuoneen tauluseinän suunnittelussa voisi hyvin ottaa huomioon myös lasten mielipiteet ja mieltymykset. Lapsi voisi vaikka itse valita yhden oman lempparin valikoimasta, jota voisi sitten täydentää parilla muulla.

Itse tein tämän kollaasin yhden työpäivän aikana yllätyksenä tytöille ja he kyllä tykkäsivät lopputuloksesta! <3 Good morning little one oli isomman suosikki, siinä äitipupu halaa pikkupupua. Sydäntä lämmitti, että juuri se oli hänen lemppari.<3

Mukavaa viikon jatkoa!

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Lue lisää:

Millainen on toimiva kodinhoitohuone?

Oma koti kullan kallis.

Ajatuksia kodin siisteydestä ja siisteystasosta.

Kodin harmaat seinät.

+2

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *