Kaupallinen yhteistyö Desenio.

Kodissamme on avoimen keittiö-olohuonetilan lisäksi kolme makuuhuonetta. Huonejärjestys on vuosien saatossa ja perheen kasvaessa hieman vaihdellut. Alkujaan makuuhuoneemme oli lasten nykyisessä leikkihuoneessa, työhuone oli pelkkä työhuone kodin avarassa kulmahuoneessa ja kolmas huone oli silloin esikoisemme huone.

Toisen lapsen syntyessä pyörittelimme huonejärjestystä jälleen uudelleen. Vauvavuoden kuopuksemme nukkui meidän makuuhuoneessa, kunnes eheämpien yöunien toivossa hän siirtyi noin 9 kuukauden iässä omaan huoneeseen (leikkihuoneen kulmaan pinnasänkyyn).

Nykyisin olemme siinä tilanteessa, että lapsilla on yhteinen leikkihuone, yhteinen makuuhuone ja kolmas huone on meidän vanhempien makuuhuone ja työhuone samassa. Olemme siis pelanneet tetristä useamman kerran ja kaikille on löytynyt lopulta paikkansa!

Pari viikkoa sitten hiihtolomalla siskokset toivoivat saavansa nukkua siskonpedissä. Tietenkin kokeilimme, miten unet sellaisessa maittaisi. Kokeilu meni yllättävän hyvin ja on sen jälkeen jatkunut. Luulen, että jatkossa sisarukset saavat nukkua samassa makuuhuoneessa. Silloin iltanukutuksen voi hoitaa vain toinen vanhempi, molemmat lapset samalla kertaa. Nelivuotiaasta on ollut ihana saada pikkusisko samaan huoneeseen.

Iltaisin voimme sulkea lasten leikkihuoneen oven ja sanoa hyvää yötä kaikille leluille ja leikeille. Oven taakse saa jäädä lelut levälleen, eikä niitä tarvitse joka ilta siivota paikoilleen. Ah kuinka kätevää!