Viikkolista – viikko 11

Viime viikonloppu?

Viime viikonlopun vietimme kotona, kuten arvata saattaa. Puuhastelimme kaikenlaista mukavaa yhdessä ja latasimme akkuja. Olen huomannut, että hyvän viikonlopun merkki on löysän rento olo sunnuntai-iltana.

Viikonlopun aikana remppasimme meidän kylpyhuoneen kalusteet uuteen uskoon. Tavoitteena oli raikkaampi kylppäri-wc-tila ja siinä mielestäni onnistuimme. Reilut 1500 seuraajaani toivoi Instan stooreissa lisää yksityiskohtia, kuvia ja tietoa tuosta pienestä rempasta ja sellaista on tällä viikolla varmaan luvassa, kunhan saan vessan kuvattua.

Ennen-kuvat löytyy jo kameralta ja jälkeenpäin on mielenkiinnosta verrata lopputulosta vanhaan. Ison muutoksen voi saada pienilläkin jutuilla. :)

Kuulumisia?

Meidän perheelle kuuluu hyvää, joskin sitä samaa tuttua kotoilua ja arki rullaa samalla kaavalla. Mutta ei se minua oikeastaan sen suuremmin edes haittaa. Nautin tästä vauvavuoden jälkeisestä vuodesta, kun elämä sillä tavoin taaperon kanssa helpottaa ja aikaa on itselle taas vähän enemmän. Nautin juoksulenkeistä, kodin sisustamisesta – on enemmän aikaa sellaiselle oman navan ympärillä pyörimiselle eli itsestään huolehtimiselle.

Vaikka maailman tilanne on mikä on, niin jotenkin minusta silti tuntuu, että näin on nyt hyvä ja meidän nelihenkiselle perheelle tämä arki olisi suuressa määrin kuitenkin tätä mitä se nyt on. Toki toivon todella, että asiat menevät eteenpäin ja tilanne paranee, mutta eipä tässä omassa tilanteessa liiemmin valittamista ole.

Resepti?

Olen ruoanlaiton kanssa parhaillaan sellaisessa viha-rakkaussuhteessa, joka on kuitenkin enemmän sillä rakkauden puolella. Viha tulee siitä, että joskus todella kyllästyttää arkinen kauhan pyöritys, ruokaostosten miettiminen ja uusien ruokien keksiminen, kun lähestulkoon teemme ja syömme kaiken ruoan kotona. Ruoka on iso osa elämää, se on tullut huomattua. :D

Rakkaus tulee sen sijaan siitä, että kuitenkin viihdyn keittiössä, tykkään hyvästä ruoasta, leipominen on ihanaa, jos sille on aikaa, ja muutenkin ruokaan liittyvät asiat kiinnostaa. Inspiroidun kokeilemaan uusia juttuja ja mikäs sen parempaa, kuin kokeilla jotain uutta ja yllättyä positiivisesti.

Viime viikolla leivoin foccacia-leipää tomaattikeiton lisukkeeksi ja se onnistui hyvin. Tein foccacian päälle vieläpä talvi-edition kuvioinnin: lumiukot sipulinrenkaista.

Foccacian kanssa maistuu hyvin tomaattikeitto: joko kaupasta valmiina Knorrin italialainen tomaattikeitto tai itse tehtynä paahdettu tomaattikeitto Hanna G:n reseptillä. Molemmat vaihtoehdot ovat tosi hyviä!