Viikkolista – viikko 11

Viikkolista – viikko 11

Viime viikonloppu?

Viime viikonlopun vietimme kotona, kuten arvata saattaa. Puuhastelimme kaikenlaista mukavaa yhdessä ja latasimme akkuja. Olen huomannut, että hyvän viikonlopun merkki on löysän rento olo sunnuntai-iltana.

Viikonlopun aikana remppasimme meidän kylpyhuoneen kalusteet uuteen uskoon. Tavoitteena oli raikkaampi kylppäri-wc-tila ja siinä mielestäni onnistuimme. Reilut 1500 seuraajaani toivoi Instan stooreissa lisää yksityiskohtia, kuvia ja tietoa tuosta pienestä rempasta ja sellaista on tällä viikolla varmaan luvassa, kunhan saan vessan kuvattua.

Ennen-kuvat löytyy jo kameralta ja jälkeenpäin on mielenkiinnosta verrata lopputulosta vanhaan. Ison muutoksen voi saada pienilläkin jutuilla. 🙂

Kuulumisia?

Meidän perheelle kuuluu hyvää, joskin sitä samaa tuttua kotoilua ja arki rullaa samalla kaavalla. Mutta ei se minua oikeastaan sen suuremmin edes haittaa. Nautin tästä vauvavuoden jälkeisestä vuodesta, kun elämä sillä tavoin taaperon kanssa helpottaa ja aikaa on itselle taas vähän enemmän. Nautin juoksulenkeistä, kodin sisustamisesta – on enemmän aikaa sellaiselle oman navan ympärillä pyörimiselle eli itsestään huolehtimiselle.

Vaikka maailman tilanne on mikä on, niin jotenkin minusta silti tuntuu, että näin on nyt hyvä ja meidän nelihenkiselle perheelle tämä arki olisi suuressa määrin kuitenkin tätä mitä se nyt on. Toki toivon todella, että asiat menevät eteenpäin ja tilanne paranee, mutta eipä tässä omassa tilanteessa liiemmin valittamista ole.

Resepti?

Olen ruoanlaiton kanssa parhaillaan sellaisessa viha-rakkaussuhteessa, joka on kuitenkin enemmän sillä rakkauden puolella. Viha tulee siitä, että joskus todella kyllästyttää arkinen kauhan pyöritys, ruokaostosten miettiminen ja uusien ruokien keksiminen, kun lähestulkoon teemme ja syömme kaiken ruoan kotona. Ruoka on iso osa elämää, se on tullut huomattua. 😀

Rakkaus tulee sen sijaan siitä, että kuitenkin viihdyn keittiössä, tykkään hyvästä ruoasta, leipominen on ihanaa, jos sille on aikaa, ja muutenkin ruokaan liittyvät asiat kiinnostaa. Inspiroidun kokeilemaan uusia juttuja ja mikäs sen parempaa, kuin kokeilla jotain uutta ja yllättyä positiivisesti.

Viime viikolla leivoin foccacia-leipää tomaattikeiton lisukkeeksi ja se onnistui hyvin. Tein foccacian päälle vieläpä talvi-edition kuvioinnin: lumiukot sipulinrenkaista.

Foccacian kanssa maistuu hyvin tomaattikeitto: joko kaupasta valmiina Knorrin italialainen tomaattikeitto tai itse tehtynä paahdettu tomaattikeitto Hanna G:n reseptillä. Molemmat vaihtoehdot ovat tosi hyviä!

Leivonta?

Juhlimme vähän aikaa sitten kotona juhlat ilman syytä -juhlat (hyvä konsepti, suosittelen kokeilemaan). Illan menu oli alkusalaatti, pihvit uunijuuresten kanssa ja jälkiruoaksi suklainen Snickers-kakku. Tein kakun tällä ohjeella ja se maistui kaikille. Päältä jätin kinuskikastikkeen pois, mutta makeaa se oli siitä huolimatta. 😀

Tutista luopuminen?

Meidän kuopus on ollut ilman tuttia nyt reilun viikon. Tutista luopuminen on sujunut hyvin, sen perään on kyselty vain muutamia kertoja, lähinnä iltaisin. Meidän molemmat tytöt ovat luopuneet tuteista samalla kaavalla, melko samanikäisinä, reilu 1,5-vuotiaina.

Molemmat tytöt söivät vauvasta asti tuttia ja yhden vuoden jälkeen tutista tuntui tulevan kaiken aikaa vain rakkaampi ja tärkeämpi kapistus. Viime aikoina tutti alkoi olla sellainen turha turhake, joka oli puheen tiellä ja aiheutti kiukkua esimerkiksi aamupalalle tultaessa, kun taapero ei olisi halunnut luopua siitä. Alkoi tuntua ajankohtaiselta luopua tutista ja siirtyä isompien tyttöjen kerhoon.

Tämä ikä on ollut meidän kokemuksella hyvä ikä luopua tutista. Tutti unohtuu verrattain nopeasti. Olemme alustaneet molempien tyttöjen kohdalla tutista luopumista sillä, että olemme kertoneet kuinka ne kohta viedään oravien poikasille. Puolitoistavuotias on osannut olla mukana siinä tarinassa. Myöhemmin ollaan voitu palata tarinaan, jos tutin perään on esimerkiksi iltaisin kyselty. ”Muistatko, mehän vietiin ne sinne oraville.”

Kysymys on molemmilla kerroilla ollut ehkä enemmän meidän vanhempien epävarmuudesta kuin taaperon sopeutumisesta. Olemme ehkä kuvitelleet, että tutista luopuminen olisi vaikeampaa, mitä se todellisuudessa on. Olemme kenties ajatelleet, että se vaikuttaa yöuniin ja siksi lykänneet hieman vielä asiaa. Molemmilla kerroilla olemme jälkeenpäin nauraneet, että me vanhemmat teimme asiasta suuremman, mitä se oikeasti lapselle on. Hehee!

Yöuniin se toki on vaikuttanut sen verran, että yöunille ja päiväunille nukahtaminen on tämän viikon kestänyt hieman kauemmin, mutta ei mitään valtavaa eroa. Tutilla on selvästi ollut oma vaikutus rauhoittumiseen sängyssä ja sen turvin on ollut ihana nukahtaa. Samoin aamuisin tutin antamalla on voinut pelata itselleen hieman lisää uniaikaa, mutta nyt heräämisen jälkeen on aina aamu ja puheenporina alkaa heti.

Puhe lisääntyi selvästi heti tutin jättämisen jälkeen. Se oli kanssa kiva huomio, jonka teimme.

Kaiken kaikkiaan homma on siis sujunut hyvin ja rohkaisen muitakin asian kanssa, jos se mietityttää. Tämän ikäiset ovat niin sopeutuvaisia ja oppivat uudet taidot ja tavat nopeasti. <3 Hyvin meillä ilman tuttiakin nukutaan, vaikka se oli tähän mennessä kaikki yöt suussa.

Lasten ulkoiluvaatteet kevääksi?

Edellisessä postauksessa kirjoitin tarkemmin lasten ulkoiluvaatteista, jotka odottavat tässä keväisempiä kelejä.

Hankinta kotiin?

Uusin hankinta kotiimme on Ikean Havsta-vitriini. Kirjoitin siitä viime viikolla kokonaisen postauksen verran juttua.

Lehti?

En ole aiemmin tilannut mitään lehteä vuodeksi kerrallaan, vaan ostan silloin tällöin kaupan lehtihyllystä, jos eteen tulee kiinnostava lehti. Nyt tein poikkeuksen ja tilasin Viherpihan vuodeksi maaliskuusta eteenpäin. Ja vitsit miten kiva, kun postilaatikkoon ilmestyi ekan kerran lehti ja pääsin sitä lukemaan.

En ole ennustaja, mutta uskallan silti veikata, että piha, puutarha, kukat, kasvimaa, viljelylaatikot ja pihajutut tulevat olemaan tulevana kesänä suuri ilonaihe minulle ja meidän perheelle. Kohta on aika laittaa jotain esikasvatukseen mullan alle, mutta olen päättänyt, ettei mopo saa karata ihan niin pahasti käsistä kuin viime keväänä. 😀

Kukkakimppu?

Kukissa ilahduttaa tällä hetkellä kotimaiset tulppaanit tai kukkakaupan erikoisemmat yksilöt. Kukkakaupasta ei tarvitse välttämättä ostaa kokonaista kimppua, vaan ihan yhtä hyvin voi hankkia kukan, pari tai kolme, jotka näyttävät sellaisinaan maljakoissa kauniilta. Viime viikolla minulla oli maljakossa pari erikoisempaa ja isoa ranskalaista tulppaania.

Tämän viikon suunnitelmia?

Tavallisen hyvää arkea. 🙂

Maanantaiterkuin!

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

+13

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *