Kylmäsavulohi-parsakaalipasta – tämä herkullinen arkiruoka on nopeampi kuin mäkkärin autokaista. Kylmäsavulohi-parsakaalipastaa on kokattu meidän keittiössä jo useampi vuosi, se on kai merkki jostain hyvästä ja toimivasta. Siispä jaan helpon reseptin sinullekin, jos mielit maistuvaa ruokaa ja nopeaa ruoanlaittoa arkena. Tällä tavalla meidän ruokapöydässä tulee syötyä kalaakin useammin. Meidän 3-vuotiaalle tämä ruoka uppoaa, joten hoi kaikki pienten vanhemmatkin.

Kylmäsavulohi-parsakaalipasta – resepti

2,5 annosta – kaksi nälkäistä aikuista ja yksi lapsi

1 paketti kylmäsavulohta (noin 200 g) voi ostaa myös palvelutiskiltä
isosta parsakaalista puolet (tai yksi pieni kokonainen)
1 prk kermaa tai kaurakermaa (2 dl)
ripaus suolaa (kalassa on suolaa myös)
mustapippuria
1/2 tl kurkumaa

Koristeeksi halutessaan jotain yrttiä, esimerkiksi timjamia tai persiljaa.

Keitä pastaa kolmelle hengelle

Laita kattilaan vesi kiehumaan ja keitä pasta ohjeen mukaan. Pastan kypsyessä valmista kastike.

Leikkele parsakaali pieniksi paloiksi. Lorauta paistinpannulle hieman öljyä, lisää kylmäsavulohi ja parsakaali pannulle. Anna kalan kypsyä ja parsakaalin pehmentyä pieni hetki. Lisää mausteet ja kerma. Anna hautua vielä pari minuuttia, kunnes pasta valmista. Kaada pastavesi pois ja laita pasta-annokset tarjolle. Nautiskele ja huomaa kuinka nälkä lähti jälleen kerran.