Luin syyskuussa Jonnan blogista postauksen koti kahden vuoden jälkeen – mikä ihastuttaa edelleen, mitä muuttaisin? -postauksen. Se oli minusta mielenkiintoista luettavaa, ja samalla aloin itsekin miettimään, mikä kodissamme on parasta, mikä ihastuttaa ja mitkä asiat puolestaan ovat sellaisia, jotka haluaisin muuttaa.

Olemme asuneet tässä kodissa nyt kaksi vuotta. Muutimme Helsingistä tänne Kirkkonummelle lokakuun lopussa 2017. Pikkuässä oli täyttänyt silloin juuri yhden vuoden, myimme kaksion Helsingistä ja siirryimme isompien neliöiden perässä Kirkkonummelle. Halusimme lisää tilaa ja rajallisella budjetilla oli siirryttävä kauemmaksi Helsingistä. Muuton yhteydessä emme tehneet isompaa remonttia. Maalasimme vain pinnat puhtaiksi ja laitoimme valkoisella laastilla piiloon kellertävän tiilitakan, joka hallitsi olemuksellaan olohuoneessa. Pohdimme kellertyneen parkettilattian hiomista (joka olisi ollut tyhjään asuntoon helppo tehdä) mutta kiireellisen muuton ja taaperoarjen keskellä se jäi sitten tekemättä.

Mikä ihastuttaa edelleen kaksi vuotta muuton jälkeen?

Mikä on ihaninta kodissamme edelleen? Aloitan niistä mieleisimmistä jutuista. Kuvituksena tässä jutussa on vanhoja kotikuvia, sillä muutimme tällä viikolla huonejärjestystä ja uusia kuvia uudesta järjestyksestä en ole vielä ottanut. Iso osa mun ja meidän kotoilua on myös se, että vaihtelen juttuja ja järjestystä, kun siltä tuntuu. Ei kodin tarvitsekaan koskaan olla niin sanotusti valmis.

Ensimmäisenä ihastuttavana asiana tulee mieleen asunnon tilavuus ja kaunis tontti, joka ympäröi tätä paritaloa. Neliöitä kodissamme on 100. Kolme makuuhuonetta, olohuone-/keittiötila, eteinen, pikkuvessa ja kylpyhuoneen yhteydessä toinen vessa, sauna ja lämmin varasto. Tilaa on neljän hengen perheelle tähän hetkeen oikein sopivasti. Tällä viikolla tekemämme huonejärjestyksen vaihdos vei asiaa vielä vähän parempaan suuntaan ajatellen tätä hetkeä nelihenkisenä perheenä. :)

Toinen ihana juttu on piha ja puutarha. 10 vuoden kerrostaloelämän jälkeen on ollut mukava palata takaisin maan tasalle. Ovi aukeaa suoraan pihalle. Parasta se on kesällä, kun voi hipsiä aamukahvin kanssa terassille päivää aloittamaan. Lasten kanssa piha on kiva juttu kaikkina vuodenaikoina. Vauvan kanssa vaunuja ei tarvitse rämpätä hissiin ja ovien kanssa, vaan nukutuksen jälkeen astun vain itse ovesta takaisin