Tänään tuli avattua tämän ”talven” hiihtokausi ensilumenladulla Lahdessa. Suksien esiin kaivaminen talven kynnyksellä aiheuttaa minussa hykerryttävän fiiliksen vuodesta toiseen – sisälläni asuu hiihtoniilo. Olimme menossa vanhempieni luo Hollolaan kyläilemään viikonloppuna, ja kuullessani Lahden ensilumenladusta oli minun tietenkin pakattava sukset ja sauvat mukaan.

Ensilumenlatu avattiin Lahdessa virallisin avajaisin perjantaina 1.11.2019 klo 11.11. Tarkkaa touhua! Ensilumenladun reitin pituus on nyt noin 1,5 km. Pidempää tulevien hiihtäjien käytettävissä on pukuhuoneet ja suihkutilat Lahden urheilukeskuksessa. Pukutilat ovat avoinna ma-pe klo 8–20 ja la-su klo 9–15.

Tuo 1,5 kilometrin latu on tehty säilölumesta, joka säilöttiin viime talvena purun alle ja on siellä ollut koko kesän. Kunhan pakkaset lähiviikkoina lisääntyy, niin Lahden urheilukeskuksessa tykitetään lisää lunta ja sitä mukaa lenkki pitenee. Tämän hetkinen ensilumenlatu kulkee ylhäällä Hyppyrimäkien juurella. Parkkipaikkoja ladulle löytyy kahdesta paikkaa, voit tsekata ne tästä kuvasta: ensilumenlatu.

Itselleni hiihto on nyt erinomaisen hyvää liikuntaa, kun synnytyksestä on kulunut 4 kuukautta. Ylipäätään hiihto on ihan mahtava kuntoilumuoto, koska siinä pääsee koko kroppa tekemään töitä ja keuhkot puuskuttamaan niin halutessaan. Toisaalta hiihtäen voi tehdä myös pidempiä lenkkejä tai rauhallisia palauttavia lenkkejä.

Lahden latureittien kunnostuksen etenemistä kannattaa seurata liikuntapalvelujen verkkosivulta.

Toivottavasti pian pääsisi jo Espoossakin ensilumenladulle hiihtämään, niin ladut löytyisi lähempää kotia. Veikkaampa, että teemme nyt marraskuussa pari viikonloppureissua vanhempieni luokse sukset mukana. :)

Toivotaan runsaslumista talvea!

Täältä Hiihto-avainsanan alta pääset lukemaan hiihtoaiheisia postauksia, joita olen kirjoittanut aiempina talvina.

-Hilla

Instagramissa @hillasblog