Kaupallinen yhteistyö If Vakuutus.

Olen ollut koko elämäni vakuutusten osalta Ifin asiakas. Ensin lapsena vanhempieni kautta ja sitten aikuistumisen kynnyksellä siirsin Ifin vakuutukset vähitellen omiin nimiini. Muistan edelleen varsin hyvin, että kotivakuutus oli ensimmäinen vakuutus, jonka otin lähtiessäni opiskelemaan ja muuttaessani pois kotoa opiskelujen aikaiseen vuokra-asuntoon. Siinä vaiheessa minulle alkoi vähitellen valjeta aikuisuuden vastuut. Niistä yksi tärkeä asia oli kotivakuutuksen ottaminen ensimmäiseen vuokra-asuntoon ja sen jälkeen muihin koteihin, joissa olen vuosien varrella asunut.

Olen joskus laskenut, että opiskeluvuosien aikana taisin muuttaa yhteensä noin 10 kertaa. Milloin toiseen kaupunkiin, milloin uuteen asuntoon, milloin yhteen kämppiksen tai poikaystävän kanssa, milloin vaihtoon ulkomaille ja sieltä takaisin Suomeen. Koti ja seinät ympärillä vaihtuivat, mutta kodin tärkeys turvapaikkana on kulkenut mukana. Opiskeluvuosien jälkeen kotivakuutus siirtyi Helsinki-vuosien aikana kahteen osoitteeseen ja sieltä viimeisimpään kotiimme Kirkkonummelle. Tässä kodissa olemme asuneet kuluneet 3,5 vuotta.

Koti on minulle ja perheellemme tärkeä paikka. Olen aina ollut ja tulen varmasti aina olemaan luonteeltani koti-ihminen, joka viihtyy mielellään kotona ja kokee olonsa siellä turvalliseksi ja hyväksi. Tykkään laittaa kotia ja tehdä siitä viihtyisän paikan, jossa elää niin arkea kuin juhlaa. Kodin merkitys on entisestään korostunut viimeisen puolentoista vuoden aikana, kun kotona on vietetty ennätyksellisen paljon aikaa.

Vaikka koti on minulle henkinen ja fyysinen turvapaikka, ei se silti poista sitä tosiasiaa, että kotona voi sattua ja tapahtua mitä vain, milloin vain. Sellaistakin ikävää, johon on vaikea tai mahdoton varautua muulla kuin kotivakuutuksen turvalla. Minulle turvan tunnetta luo, kun olen varautunut vahinkoihin mahdollisimman hyvin.

Tilanteita ja koteja on ollut monenlaisia ja monessa paikassa, mutta kaikissa niissä yhdistävä tekijä on ollut Ifin kotivakuutus. Se on kulkenut turvana mukana kuluneet vuodet ja osoitteet. Sen ottamista en ole kyseenalaistanut missään vaiheessa, päinvastoin, se on ollut sellainen vakiojuttu hoitaa muuttojen yhteydessä kuntoon seuraavaan kotiin. Eihän vakuutusasioita ajattele aktiivisesti arjessa, mutta tiedostan kotivakuutuksen turvan taustalla. Ja hyvä niin, sillä vakuutuksen antamaan turvaan on aika ajoin pitänyt turvautua.

Ifin kotivakuutus turvana

Ifin Laaja kotivakuutus on korvannut minulle muutamia asioita kodin irtaimistosta. Niistä ikävimmät ovat olleet pyörävarkaus sekä ihan uuden puhelimen rikkoutuminen. Joka kerta myönteinen korvauspäätös on tuntunut helpottavalta asialta ikävän tapahtuman jälkeen.

Muutama vuosi sitten melko uusi polkupyöräni oli lukittuna pihallamme (vaikka yleensä pidin sitä pyörävarastossa), ja juuri se kerta riitti siihen, että pyöräni varastettiin. Pyörävarkaus suututti ja muistan edelleen, miten paljon koko asia harmitti. Onneksi If korvasi varkauden ja pystyin hankkimaan uuden pyörän.

Toinen tunarointi sattui uuden puhelimen kanssa. Puhelin oli ihan uusi, enkä ollut vielä asentanut puhelimeeni suojakuorta tai muuta näytön suojainta. Kaivoin sen laukustani esille kävellessäni asfaltilla ja jotenkin puhelin kimposi kädestäni, lensi kaaressa ja laskeutui asfaltille suoraan näyttö alaspäin. Osasin arvata, miten pari päivää vanhalle puhelimelleni kävi. Huonosti. Onneksi silloinkin Ifin kotivakuutus auttoi ja sain omavastuun jälkeen korvauksen, jolla puhelin korjattiin.

Ikäviä vahinkoja on tapahtunut ja kaikista olen jotain oppinut. Olen oppinut säilyttämään arvokkaita pyöriä aina varastossa, ja puhelimissani on panssarilasit sekä suojakuoret vakiovarusteina. Käytän työssäni paljon puhelinta ja kuvaan sillä someen materiaalia kaikenlaisissa olosuhteissa, joten puhelimen suojaamisen olen vuosien aikana oppinut kantapään kautta. Silti on tärkeää, että kotivakuutus on taustalla turvana!

Oikeusturvavakuutus osana kotivakuutusta

Kuten olen aiemmin täällä blogissa ja somessa kertonut, etsimme parhaillaan omakotitaloa uudeksi kodiksemme. Asuntokauppa-asiat myymisen ja ostamisen osalta ovat kenties jossain vaiheessa meillä ajankohtaisia, kun sopiva kohde löytyy. Kaupantekovaiheessa on tärkeää, että oma oikeusturvavakuutus on voimassa.

Oikeusturvavakuutus saattaa olla monelle ehkäpä se tuntemattomin osa kotivakuutusta ja samaan aikaan niin oleellinen. Oikeusturvavakuutus korvaa yksityiselämän riita- ja rikosasioihin liittyviä asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja. Tyypillisimpiä korvattavia riita-asioita ovat juuri asunto- ja kiinteistökauppoihin liittyvät riidat.

Asunnon ja kodin kiinteistökaupat, kuntotutkimukset ja kauppakirjat tulee hoitaa aina tarkasti ja asianmukaisesti, mutta sen lisäksi oikeusturvavakuutuksen on suositeltavaa olla voimassa, jos myöhemmin ilmenisi jotain ikäviä yllätyksiä. Suoraan sanottuna jokin asunto- tai kiinteistökauppariita olisi aivan kamalaa, mutta vielä kamalampaa se olisi ilman oikeusturvavakuutusta.

Kotivakuutus antaa mielenrauhaa

Haluaisimme tulevaisuudessa asua omakotitalossa. Omakotitalo on kiinteistö, josta omistaja kantaa vastuun. Siksi meidän perheelle ja mielenrauhallemme on ihan itsestään selvää, että otamme omakotitalolle Laajan kotivakuutuksen, kun sen aika on. Omakotitalon vakuutus voi kattaa esimerkiksi kodissa tapahtuvan vesivahingon, tulipalon, tuholaisten tai tuhoeläinten torjunnan sekä varkauden tai ilkivallan muutamia vahinkoja mainitakseni. Kaikki ne ovat sellaisia asioita, joihin loppu viimein ei täysin voi itse vaikuttaa.

Ifin maksuttoman Kunnon koti -palvelun saa omakotitalon laajoihin vakuutuksiin. Palvelun kautta saa neljän vuoden välein rakennusalan asiantuntijan tekemään maksuttoman talotarkastuksen, jossa käydään läpi kodin kunto, rakenteet ja rakennuksen tekniikka ja niiden pohjalta annetaan kodin turvallisuusvinkkejä.

Kotivakuutus korvaa myös luonnonilmiövahinkoja, joka voi olla esimerkiksi puun kaatumisesta koituneet vahingot. Viime keväänä saimme omin silmin todistaa puun kaatumisen naapurin pihalla suoraan heidän piharakennuksensa päälle. Piharakennus tietenkin vahingoittui kaatuneen puun painosta. Muistan, kuinka Daniel tuon tapahtuneen jälkeen katsoi kysyvästi minua ja sanoi: ”Onhan meillä kotivakuutus kunnossa?”

Minun oli helppo vastata Danielille, että kyllä, meillä on kotivakuutus kunnossa. Silti se oli jollain tavalla kuvaava hetki, että kotivakuutuksen tarve realisoituu vasta siinä vaiheessa, kun jotain ikävää tapahtuu. Ei puun kaatuminen rakennuksen päälle ole kovin yleistä, mutta senkin olemme omin silmin jo nähneet. Siksi ennakoiminen, tiedostaminen ja varautuminen on niin tärkeää. Olit sitten muuttamassa ekaan omaan vuokra-asuntoon tai asut omakotitalossa, niin kotivakuutuksesta ei kannata tinkiä!

Olen ollut koko ikäni Ifin asiakas, koska asiat ovat sujuneet hyvin ja ongelmitta, kun jotain ikävää on sattunut tai asioita pitänyt hoitaa. Ifiin saa hyvin yhteyden ja korvauspäätökset etenevät sujuvasti.  Asioiminen on mutkatonta ja sekin on asia, joka lisää asiakkaana omaa turvallisuuden tunnetta.

Hilla

Instagramissa @hillasblog & @ifvakuutus

Lue lisää: Onnellinen juuri nyt.

 1. Riitta Mäkinen 1.7.2021 at 19:08 - Reply

  Itselläni Ifin laaja kotivakuutus korvasi silmälasini kun tyttäremme koiravanhus lähti portailta toisen koiran perään.Olin juuri lähdössä koiran kanssa lenkille kun Nykäsen tuli ja minä mahallani tantereessa ja lasit rikki.Epäillen soitin Ifiin,mutta sain ystävällistä palvelua ja uudet silmälasit.

  • Hilla 2.8.2021 at 13:48 - Reply

   Mukava kuulla, että silmälasisi korvattiin tuollaisen ikävän vahingon jälkeen. Mukavaa kesän jatkoa sinulle!

 2. Matvei 1.7.2021 at 23:10 - Reply

  Ajettiin peuran kanssa motarilla yhteen. Peuralle kävi huonosti, poliisi kävi asian tarkistamassa. Auton etupää aika rutussa. If hoiti kaikki korjaamiseen liittyvät raha-asiat. Veimme auton korjaamoon ja haimme se muutaman päivän kuluttua korjattuna. Omavastuu 20 egee.

  • Hilla 2.8.2021 at 13:47 - Reply

   Kuulostaa siltä, että teillä on ollut vakuutukset kunnossa ja asiat ovat hoituneet sujuvasti! Hyvä niin. :)

Seuraa Instagramissa