Kaupallinen yhteistyö Terveystalo.

Purentakisko on ollut käytössäni noin kaksi kuukautta ja tänään kirjoitan siitä, millaisia kokemuksia minulla on purentakiskon käytöstä. Kirjoitin aiemmassa purentakiskoon liittyvässä tekstissä Purentakisko suojaa hampaita narskuttelun aiheuttamilta kulumilta enemmän purentakiskon hyödyistä ja millaista apua siitä voi käyttäjälleen olla. Siitä voit lukea tuolta aikaisemmasta Terveystalon kanssa tekemästäni yhteistyöpostauksesta.

Purentakisko rentouttaa purentalihaksia, laukaisee jännitystä ja suojaa hampaita kulumiselta. Minulle ensisijainen syy purentakiskon teettämiselle ja hankkimiselle oli hampaiden suojaaminen.

Vuosittaisessa hammastarkastuksessa hammaslääkärini huomasi hampaiden purupinnoilla kulumaa. Kulumat viittasivat siihen, että narskuttelen ja puren hampaitani yhteen yöaikaan. Narskuttelulla eli bruksismilla tarkoitetaan tahdosta riippumatonta hampaiden puremista ja hankaamista yhteen. Narskuttelua tapahtuu tyypillisimmin öisin, mutta stressi tai kova keskittyminen voivat aiheuttaa myös päiväsaikaan tapahtuvaa narskuttelua. Narskuttelu on hyvin yleinen vaiva ja purentakisko on tehokas hoitomuoto narskuttelulle.

Olen ollut tietoinen narskuttelusta, mutta hampaiden kulumat silti yllättivät! En halua yöllisen narskuttelun kuluttavan kallisarvoista hammaskalustoa, joten päätin lähteä teettämään purentakiskoa. Purentakiskon teettäminen onnistui sujuvasti ja tässä tekstissä kerron kokemuksia purentakiskon käytöstä.

Miltä purentakiskon käyttö on tuntunut?

Edellisessä tekstissä sanoin parin viikon kokemuksella, että olin tottunut purentakiskon käyttöön hyvin. Nyt kahden kuukauden kokemuksella voin jo sanoa, että olen tottunut purentakiskoon täysin. Laitan sen illalla suuhuni, uni tulee hyvin (kuten ennenkin) ja siitä on tullut minulle iltaisin jo rutiini. Parina iltana olen mennyt sänkyyn ilman purentakiskoa, mutta tajunnut jossain vaiheessa, että hei, jotain puuttuu!

Kun esittelin purentakiskoa aiemmin Instagramin story-osiossa, sain useammaltakin seuraajalta samankaltaisen viestin: miten ikinä tuollaisen kojeen kanssa pystyisi öitään nukkua? Tämän pienen otannan ja havaintojen perusteella purentakiskon teettämisessä ja käytössä mietityttää eniten sen kanssa nukkuminen. Onnistuuko se?

Ainakin omasta kokemuksestani voin sanoa, että nukahtamisen tai nukkumisen suhteen ei ole ollut mitään ongelmaa. Nukahtaminen ja nukkuminen sujuu ihan kuten ennenkin, purentakisko on kevyttä akryylimuovia ja muutaman käyttökerran jälkeen suu tottuu siihen. Purentakiskoon tottuminen sujui nopeasti, vaikka etukäteen itsekin sitä hieman epäilin. Jos purentakiskoon tottuminen mietityttää, ei sitä ainakaan siitä syystä kannatta jättää hankkimatta.

Kokemuksia purentakiskon käytöstä

Purentakiskoon tottuminen ja sen käyttäminen ovat olleet minulle helppoa, ja sen lisäksi olen saanut purentakiskosta sellaisia hyötyjä, että olen niitä itsekin hiukan yllättyneenä ihmetellyt. Hammaslääkärini listasi vastaanotolla hyötyjä, joihin lukeutui muun muassa leukaperien ja leukanivelten rentoutuminen sekä levollisemmat yöunet. Ajattelin, että hampaiden suojaaminen on minulle t