Miten teidän perheessä nukutaan? – OSA 2

Miten teidän perheessä nukutaan? – OSA 1 -postauksessa listasin nämä lukijoiltani saamani 27 kysymystä meidän perheen uneen liittyen. Vastaan kysymyksiin tässä tekstissä ja jaan meidän kokemuksia ja ajatuksia aiheeseen liittyen. Neuvoja en tässäkään postauksessa suoranaisesti jaa, vaan kerron lähinnä omasta näkökulmasta sen, miten meillä asiat ovat menneet viimeisten viiden vuoden aikana. Sen mukaan, mitä vielä muistan. Katkonaiset yöunet myös tehokkaasti kultaavat muistoja joiltain osin. 😉

1. Nukutetaanko teillä vai jätetäänkö nukahtamaan?

Meillä nukutetaan. Pienemmälle riittää se, että istutaan hetki sängyn vieressä ja hän nukahtaa siihen useimmiten nopeasti. Hänestä on ihana mennä sänkyyn ja nauttii siitä, kun illalla pääsee peiton alle köllöttämään. Esikoinen nukutetaan vieressä makoillen. Hänellä nukahtaminen on kestänyt aina pidempään ja hän haluaa, että ollaan vieressä. Hän olisi mieluummin iltavirkku, eikä muutenkaan ole niin iltauninen kuin pikkusiskonsa.

2. Millä tavalla jätitte päiväunet pois?

Hmm, mitenhän nämä jutut menikään. 😀 Tässä huomaa, että aika kultaa todellakin muistot. Eihän näistä vaiheista ole pitkä aika, mutta silti tuntuu jo niin kaukaiselta esikoisen osalta.

Sanoisin niin, että siinä vaiheessa jätettiin esikoisen kanssa päiväunet pois tai lyhennettiin niitä reilusti, kun illalla nukahtaminen alkoi olla liian vaikeaa tai kesti turhan kauan. Oli myös niin, ettei hän nukahtanut päiväkodissa unille ja kotonakin päivällä nukahtaminen alkoi olla vaikeaa, joten päiväunet jäivät välillä pois jo alle 2-vuotiaana. Saatettiin mennä välillä sillä ojasta allikkoon: ilman päiväunia oli joskus liiankin väsynyt illalla. Mutta se on sellaista trapetsitaiteilua.

Pikkusisko puolestaan voi nukkua päiväunet edelleen ja silti nukkuu hyvin yöllä. Tarvitsee kai luonnostaan enemmän unta. Päiväkodissa nukkuu vähän tai ei ollenkaan ja siksi on iltaisin tosi valmis unille. Mutta viikonloppuisin kotona hän voi nukkua ihan pitkät päiväunet ja silti illalla oli ihan yhtä väsynyt.

3. Tarviiko lapsi päiväunien sijaan kuitenkin päivälevon?

Kyllä me on tehty niin, että silloin rauhoitutaan isomman kanssa, kun pienempi nukkuu päiväunia. Aika usein katsotaan silloin telkasta jotain piirrettyä, askarrellaan, piirretään tai puuhataan jotain rauhallista. Eli sellainen rauhallisempi hetki päivästä se on meille kaikille, kun pikkusisko on unilla. Välillä teen myös siinä aikaikkunassa yrittäjänä töitä ja esikoinen tekee silloin omia juttujaan.

4. Onko teillä ollut tarkka rytmi unien ja ruokailun suhteen? Millainen rytmi?

Esikoisen kanssa ei varmaan ollut ihan yhtä tarkkaa rytmiä vauva-aikana, vaikka rytmi toki oli silloinkin. Sitten kun pikkusisko syntyi, oli rutiineista ja aikatauluista pidettävä enemmän kiinni taaperon takia. Vauva seurasi aikoinaan taaperon rytmiä ja koitimme saada heidät mahdollisimman hyvin samaan rytmiin. Useimmiten meidän päivät menevät about näin (huom! Aikataulu ei ole kiveen hakattu, mutta joku aikataulu teitä kuitenkin kiinnostaa):

7:00 Herätys ja aamupala
10:00 ulkoilua/muuta puuhaa
12:00 lounas
12:30-14:00 pikkusiskon päiväunet
15:00 välipala
17:00 iltaruoka
18:45-19:15 iltapala ja iltarutiinit
19:15-20:00 lapset nukkumaan
22:00-22:30 aikuiset nukkumaan

Näin kerroin rytmistämme lokakuussa 2019:

Vauvan ja taaperon päivärytmi.

5. Millaiset on teidän iltarutiinit ja nukutustapa?

Jos päivällisen jälkeen ulkoilemme tai käymme jossain, tulemme sisään ennen seitsemää (arkena). Sitten syömme iltapalan ja olemme lasten seurana heidän syödessä iltapalaa. Iltapalan jälkeen menemme kylpyhuoneeseen iltapesulle ja pestään hampaat. Sitten puemme yöpuvut, annamme iltahalit ja menemme nukuttamaan lapsia. Talvella mentiin nukkumaan monesti jo 19:00-19:15, nyt kesän valoisammat illat on tehneet sen, että nukkumaanmenoaika on useimmiten noin 19:30.

Vuoroilloin nukutamme lapset, koska nukkuvat parhaillaan eri huoneissa. Esikoinen osaa pitää siitä tarkkaa kirjanpitoa, milloin on äidin ja milloin isän vuoro nukuttaa. Kuopuksen nukutus on helppo nakki. Esikoisen kanssa voi mennä kauemmin, sitä ei aina etukäteen tiedä. 😀

6. Vauva-ajan uniasiat kiinnostaa?

Hmm! Tämä on laaja kysymys. Kyllä sanoisin, että vauvan kanssa toistuvan päivärytmin löytyminen on tärkeä asia. Herätään ja mennään nukkumaan kutakuinkin samoihin aikoihin, erotetaan päivä ja yö ja päiväunien määrää suhteutetaan vauvan unen tarpeeseen.

Meidän molemmat lapset ovat nukkuneet ihan kunnon päiväunia vauvoina. Nukutimme heidät useimmiten vaunuihin ulos päiväunille ja siellä nukkuivat tyytyväisinä.

Ihan alussa vauva nukkui koko ajan. Siltä se tuntui ensimmäiset viikot: nukkui, söi, pissasi ja kakkasi, nukkui, söi, jne.

Sen jälkeen alkoi hahmottua erikseen yö sekä kolmet pidemmät päiväunet: aamupäivän unet, iltapäivän unet sekä illan unet ennen yöunia. Vauvan kasvaessa (en osaa sanoa tarkkoja kuukausia enää) luovuimme ensimmäiseksi iltaunista ennen yöunia. Sen jälkeen menimme melko pitkään niin, että yöunien lisäksi oli aamupäivän päiväunet ja iltapäivän päiväunet. Seuraava vaihe oli jättää aamupäivän päiväunet pois ja siirtyä vain yksiin päiväuniin iltapäivällä (olikohan se jossain kohtaa ennen yhden vuoden ikää, en oikeasti enää muista :D)

Tällä hetkellä kuopus nukkuu kotona vielä päiväunia ja nukkuu myös yönsä hyvin. Hänen iltapäivän päiväunista luovutaan sitten, kun siltä tuntuu. Mikään kiire ei tietenkään ole ja päikkäreitä saa nukkua vaikka aina, jos siltä tuntuu ja yölle riittää unta. Päiväkodissa hän nukkuu useimmiten vain lyhyet päiväunet, koska siellä ympäristö on niin kiinnostava.

Täältä voi lukea, mitä 6 kk ikäiselle vauvalle kuului. Itse en enää muista, mutta hyvä kun olen joskus blogiin kirjoittanut siitä vaiheesta kuvien kera. <3

Puolivuotiaan kuulumisia.

9 kk kuulumisia vauvavuoden varrelta.

Ensihetkiä vauvan kanssa.

7. Oletteko pitäneet lapsillenne unikoulua?

Emme ole unikouluttaneet. Esikoisen kanssa joskus yritimme, mutta meillä on siitä melko huonoja kokemuksia. Saa tulla yrittämään, jos luulet onnistuvasi! 😉

Ymmärrän silti, että monet muut ovat saaneet unikouluista paljon hyötyjä ja ohjeiden mukaan toimimalla on saavutettu hyötyjä. Unikoulut ovat siis hyvä juttu!!! <3, kunhan ottaa huomioon, ettei ne välttämättä kaikilla toimi ja kaikille ne eivät ole ratkaisu uniasioihin.

8. Miten nukuttaa kaksi lasta samaan tai eri aikaan? Miten teitte, kun toinen oli vauva ja toinen taapero?

Jos olin yksin kotona ja piti saada molemmat lapset nukkumaan, saatoin tehdä esimerkiksi niin, että esikoinen luki sohvalla itsekseen iltasatuja sen aikaa, kun nukutin pienemmän unille. Kun pienempi oli nukahtanut, luin vielä iltasadun isommalle ja nukutin myös hänet.

Mielestäni isommalle on ihan hyvä opettaa tuollaisissa tilanteissa odottamista ja hetken aikaa hiljakseen, itsekseen olemista. Todellakaan se ei aina onnistunut ja välillä esikoinen tuli juuri huutelemaan jotain kovaan ääneen huoneeseen, kun olin saamassa toista nukahtamaan. Ja sitten olikin sirkus valmis! 😀

Joskus nukutin heitä yhtä aikaakin, jos halusin päästä helpommalla ja nukahdin samalla itsekin heidän väliin sängyllä maatessa. Se vasta hyvää tekeekin, kun menee itse klo 20:00 lasten kanssa nukkumaan. 😉

9. Milloin siirsitte tytöt samaan huoneeseen ja nukkuvatko edelleen niin vai tuliko siihen uusi muutos?

Viime keväänä tytöt toivoivat, että saisivat nukkua samassa huoneessa. Ajattelimme, että ihan hyvin sitä voimme kokeilla ja teimme toisesta huoneesta nukkumishuoneen ja toinen oli vain leikkihuone. Nukuttaminen onnistui hyvin toiselta vanhemmalta ja tytöistä se oli mukavaa, mutta sitten tytöt turhaan herättelivät toisiaan yön aikana tai aamulla. Totesimme, että kuitenkin on parempi palata siihen, että molemmat nukkuvat omissa huoneissaan, eivätkä suotta herätä toisiaan yöllä tai aamulla.

10. Mihin aikaan aloitatte iltatoimet ja kauan ne kestää?

Iltatoimet kestävät noin 30 min ja sen jälkeen sitten nukutus. Jos syömme iltapalaa 18:45, niin yöpuvuissa tytöt ovat arki-iltana 19:15 ja sitten voidaan hetki lukea vielä iltasatua. Teemme iltatoimet yleensä Danielin kanssa yhdessä, koska se käy yhdessä sutjakkaammin ja muutenkin se on mukava yhteinen hetki illalla.  Lenkillä käymme ennen tai jälkeen tyttöjen nukkumaanmenon.

11. Miten teillä ylipäätään nukutaan, mikä on koko päivän rytmi ja aikataulu?

Mielestäni meillä nukutaan ihan riittävän hyvin, toki vertaileminen on vaikeaa, koska en ole ikinä nukkunut muiden lasten kanssa. En siis tiedä, mikä on ns. vakiotaso. 😀

Esikoinen kävelee joka yö meidän väliin nukkumaan ja jatkaa siitä uniaan, en aina edes herää siihen. Kuopus vielä herättelee öisin silloin tällöin, menee vähän vaiheissa. Mutta oli tuossa jokunen viikko, kun nukkui upeasti ihan kokonaisia öitä monta putkeen. Mutta sanoisin kuitenkin niin, että lähes joka yö herään johonkin tai joku puuhaa yöllä jotain. hehe! Viime yönä heräsin esikoisen pissahätään.

Unikokemukset riippuu paljon myös siitä, meneekö itse ajoissa nukkumaan. Kun on mennyt ajoissa itse nukkumaan, niin aamulla aikaisin herääminen ei sitten niin haittaa.

Rytmistä ja aikataulusta olen kertonut aiemmin.

12. Muistaakseni esikoisenne nukkui vauvana perhepedissä, milloin hän siirtyi omaan sänkyyn nukkumaan?

Juu, kyllä nukkui. Hän siirtyi meidän sängystä ensin omaan sänkyyn, joka oli tuotu meidän sängyn viereen. Teimme muutoksen vähän ennen pikkusiskon syntymää ja harjoittelimme omassa sängyssä nukkumista sillä tavalla. Nukuimme siis pikkusiskon syntymän jälkeen jonkin aikaa koko perhe samassa huoneessa. 😀

Siitä sitten jossain vaiheessa siirsimme esikoisen sängyn hänen omaan huoneeseen, mutta edelleen hän kävelee sieltä joka yö meidän väliin. Yöimetysten loputtua kuopus on nukkunut omassa pinnasängyssään ja siirtyi myös omaan huoneeseensa nukkumaan. Meidän sängyssä on siis taas tilaa, joten sinne on hyvä yöllä isomman kävellä.

13. Parhaat vinkit tulevalle äidille vauvan nukuttamiseen?

Kuuntele omaa sydäntä, intuitiota ja arkijärkeä. Sinä tunnet vauvasi parhaiten ja teet päätöksesi sen mukaan. <3 Rytmi on toki tärkeä juttu, mutta muuten nukkujia on niin monenlaisia, että en osaa tarkemmin yksilöityjä vinkkejä antaa.

14. Milloin ja miten yöimetykset loppuivat?

Noin 8-9 kuukauden iässä on molempien imetykset loppuneet kokonaan. Imetys alkoi sitä ennen mennä niin, että päivisin vauvat eivät olleet aina niin kiinnostuneet rinnasta, mutta öisin halusivat tankata senkin edestä, tottakai. Minä en kuitenkaan sellaista yösyömistä jaksanut loputtoman kauan, koska halusin myös nukkua ja tarvitsin unta.

Aloimme antaa iltamaitoa tuttipullosta ja sehän kelpasi, koska tuttipullosta tuli kerralla vatsa täyteen ja vauva tyytyväseksi. Siitä vähitellen korvikkeen ja pullomaidon määrä lisääntyi ja lopulta hylkäsivät mun tyhjemmät tissit, joista tuli heidän mielestään liian vähän maitoa. Noin 6 kk imetyksen jälkeen molemmilla kerroilla tuntui, että maidon määrä väheni ja sitten ne tissit eivät olleet niin kiinnostavia päivisin.

Minulle on myös sanottu, että maidon tulo ei vaan lopu, jos aktiivisesti imettää päivin ja öin, mutta minulla maidon määrä kyllä väheni sitä mukaan, kun itseltä painoa tippui. Ja lopulta juuri ne runsaat yöimetykset oli syy siihen, että halusimme täyttää masun illalla maitopullosta ja sen jälkeen kaikki osapuolet olivat tyytyväisempiä ja nukkuivat paremmin yöllä. Tuttipulloa annoimme vielä noin kerran yössä jonkin aikaa 1 vuoden iän jälkeenkin, mutta sitten sekin jäi kokonaan pois jossain vaiheessa. Meillä näin on toiminut hyvin kaksi kertaa.

Tissistä ei ole koskaan tarvinnut vierottaa, vaan ovat valinneet pullon mieluummin.

15. Millaisia asioita olette aktiivisesti tehneet perheen hyvien yöunien eteen?

Päivittäinen rytmi, rutiinit, ulkoilu ja yhdessä puuhailu ovat varmaan niitä peruspalikoita siellä kaiken alla.

Niiden lisäksi olemme rohkeasti kokeilleet erilaisia asioita ja muutoksia. Jatkaneet niin, jos siitä on ollut apua. Astuneet askeleen takaisin taaksepäin, jos muutoksesta ei ole tullut toivottua apua. Toisaalta olemme myös hyväksyneet tilanteita, ja sekin on joissain kohdissa auttanut. Ettei yritä muuttaa jotain yleisen tavan takia, vaan menee sitä omaa polkuaan, jos se toimii siinä tilanteessa parhaiten.

Rytmi on lapselle tärkeää, mutta sekin on tärkeää, että kaikki nukkuu, oli tyyli tai tapa mikä tahansa.

16. Menettekö te vanhemmet ajoissa nukkumaan, että jaksatte?

Kyllä me mennään. Talvella ollaan sängyssä klo 22 (joskus aiemminkin), nyt kesällä kun valoisampaa ja illat ihania, niin nukkumaaneno menee sinne 22-23. Mutta sekin taitaa olla vielä aika ajoissa monelle. Olen valvonut kello 24 viimeksi varmaan uutena vuotena. Tykkään nukkua ja tykkään mennä ajoissa nukkumaan, osin se on myös pakko, koska lapset herää aina klo 7, aika usein 6:50.

17. Miten paljon tytöt nukkuu päiväkodissa? Vaikuttaako päiväunet yöuniin?

Molemmat ovat nukkuneet päiväkodissa vähän päiväunia. Enemmänkin he nukkuvat sellaisia powenappeja päiväkodissa. Eli liiat päiväunet eivät ole meillä illan ongelma, joskus nukahtaminen saattaa illalla olla vaikeaa sen takia, että ovat pikemminkin yliväsyneitä.

18. Miten nukuttaa yksin tissivauva ja vauhdikas taapero?

Hyvä kysymys! Ei se aina helppoa ole, ei todellakaan. Tsemppiä sinne. 😀

Itse tein kai niin, että koitin parhaani mukaan opettaa isommalle illalla rauhoittumista esim kirjan parissa. Sillä aikaa nukutin tissivauvan ja sitten vasta taaperon. Mutta eihän se aina mennyt kuten Strömsössä. Välillä huusi kaikki ja yhteen ääneen. 😀

19. Missä tilanteessa teki mieli kuunnella muiden mielipiteitä, mutta päätitte kuitenkin tehdä kuten itse halusitte?

Kyllä mä joskus olen epäillyt omaa osaamistani vanhempana, kun emme vieläkään ole saaneet esikoista nukkumaan kertaakaan kokonaista yötä omassa sängyssä. Mutta sitten se on ollut asia, jonka olemme hyväksyneet jo tovi sitten. Meidän osaamistamme ja hyvyyttä vanhempana ei sillä asialla mitata, vaikka muissa perheissä asiat menisikin eri tavalla.

Tiedän, että tästä on osalla mun seuraajistakin erilaisia mielipiteitä, että unikoulun pitäminen auttaisi, kannattaisi opettaa tai kantaa takaisin omaan sänkyyn järjestelmällisesti jne, mutta mutta… Rajansa kaikella, nukutaan ihan riittävän hyvin näinkin ja keskityn mieluiten yöllä itse nukkumiseen. 😀 Nukutaan kuin tukit esikoisen kanssa viekukkain, pyllyt vasten pyllyä bum bum vaan.

20. Miten tutti ja nukkuminen, vaikutukset?

Hyvä kysymys, josta en olekaan viimeisintä stooria somessa kertonut. Me siis luovuimme molempien tyttöjen kanssa tutista noin 1,5 vuoden jälkeen. Esikoiselta se jäi silloin kokonaan ja niin ajattelin tapahtuvan myös kuopuksen kanssa. Olimme useita viikkoja ilman tuttia pikkusiskon kanssa ja yöt meni ihan hyvin, mutta sitten tuli viikko, että kuopus heräili paljon öisin ja annoimme yötutin takaisin (menimme sieltä, mistä aita oli matalin). Ajattelimme, että se oli tässä kohtaa parempi valinta. Päivisin tuttia ei käytetä enää ollenkaan ja yötutista koitamme luopua jossain kohtaa uudelleen.

21. Miten kahden lapsen kanssa hoituu unijutut? Onko lapset eri rytmissä vai miten olette saaneet heidät samaan rytmiin?

Nykyisin tytöt ovat aikalailla samassa rytmissä, vähitellen niitä aikatauluja on hilattu lähemmäksi toisiaan.

Mutta muistan kyllä sellaisen vaiheenkin, kun taapero meni illalla klo 20 nukkumaan. Vauva valvoi 22-23 ja heräili öisin, ja taas aamulla taapero heräsi klo 6-7, vaikka vauva olisi puolestaan vielä antanut nukkua. Tuohon aikaan oma aika oli vähissä ja myös unet olivat vähissä. Silloin olin vauvavuoden väsyneimmilläni ja jonain aamuna mietin, että kuinka tätä jaksaa. Mutta niin sitä vaan jaksoi ja sitten varmaan jätettiin vauvalta jotkut päiväunet pois, jotta alkoi nukahtaa aikaisemmin illalla. Sellaista palapeliä se oli ja on hetkittäin.

Vinkkejä ja neuvoja on silti vaikea täältä etäältä antaa kenellekään.

22. Miten jaksat tai jaksoit väsyneenä? Nukuitko itse päiväunia?

Nukuin päiväunia, jos oli mahdollista. Mutta sometyöni takia usein päiväuniaika oli omaa työaikaani, joten kyllä välillä päiväunet jäivät nukkumatta, vaikka tarvetta olisi ollut. Olen silti melko hyvä kuuntelemaan omaa oloani ja vointiani ja menen sitten vaikka lasten jälkeen klo 21 yöunille, kun tuntuu siltä, että tarvitsen unta enemmän.

Mun neljä oleellista asiaa jaksamiseen on päiväunet, illalla aikaisin nukkumaan meneminen, sopiva liikunta sekä riittävä ja hyvä ravinto. Nämähän moni tietää, mutta toteutus on sitten toinen juttu.

23. Sisarusten rytmien synkkaus vauva- ja taaperovuosien aikana? Milloin itse ehdit vain olla?

Olemisen primetime on varmaankin siellä illalla klo 20:30-22. Siinä ehtii relata tai säätää jotain turhaa, elämä on valintoja.

Nykyisin työpäivät ovat mulle omalla tavallaan vastapainoa (ei lepoa ja olemista, mutta tärkeää erilaista vastapainoa äitiyteen) siihen lasten vauhdikkuuteen ja alituiseen vanhemman tarvitsemiseen. Koen, että minulle on tehnyt tosi hyvää molemmilla kerroilla se, että lapset menivät päiväkotiin. Sitten sain selkeämmin eroteltua yrittäjänä kotona työt ja muun ajan, sillä oma työni (jonka teen kotona) menee helposti muuten sillisalaatiksi.

24. Miten tytöt nukkuivat ihan pieninä vauvoina?

Isossa kuvassa sanoisin, että esikoisen kanssa oli enemmän haasteita, kuopus on nukkunut paremmin ja varmaan aika hyvin. Mutta onhan näihin vuosiin kaikenlaisia VAIHEITA mahtunut, joista suurimman osan olen onneksi jo unohtanut. Se hyvä puoli väsymyksessä on, että eihän kaikkea vauvavuodelta enää edes muista. 😀

Tämä yllä oleva kuva on meidän hääpäivältä maistraatista. Muistan kuinka väsynyt tuona päivänä olin ja olin vielä parantumassa vatsataudista. Valvominen, vatsatauti, imetyksen käynnistyminen ja kuukauden ikäinen vauva, se oli kombo se. Juhlinnat jäivät aika vähiin. Haimme kakut mukaan kahvilasta ja keitettiin kotona kahvit. hehe! 😀

25. Miten ja koska teillä alkoi rytmi löytyä?

Ekat kuukaudet vauvan kanssa ovat intensiivisiä, eikä se rytmin löytäminen välttämättä ole niin helppoa alkuun, jos tarpeellistakaan. Enemmän se on sellaista symbioosia pienen ihmistaimen kanssa. Mutta vähitellen vauvan kasvaessa alkaa rytmi löytyä ja jossain määrin sitä voi vanhempana itse tukea ja auttaa. Tärkeää on tietenkin se, että myös vanhemman päivärytmi on sama päivästä ja viikosta toiseen. Ja nämä vuodet muuttaa: en tiedä, osaisinko enää nukkua aamulla klo 10, vaikka saisin. Tuskinpa osaisin, kun tämä rytmi on jo niin vahva ja toistuu joka päivä.

26. Jaatko vinkkisi, miten äitinä jaksaa kun isompi ei enää nuku päikkäreitä mutta pienempi nukkuu – ja äitiä (tai miksei isääkin!) väsyttäisi esim vauvan yöheräilyjen vuoksi.

Piirtäminen, askartelu, padi ja tv:n katselu. Niiden parissa voi koittaa saada taaperoa viihtymään, jotta itse ehtii nukkua edes pienet päiväunet vauvan kanssa. Taaperon tai isomman lapsen ruutuaika on ihan fine tuollaisissa tilanteissa, jopa hyvin oleellista äidin jaksamisen kannalta, kun päiväunta tarvitsee vauvan yöheräilyjen takia. <3 Meidän taapero on tykännyt katsoa piirrettyjä rauhassa ja sillä aikaa olen voinut vauvan kanssa nukkua päiväunet, jos tarve on ollut.

27. Nukkuuko taapero vielä pinnasängyssä?  Jos niin koska ajatus vaihtaa isompaan:)

Nukkuu edelleen. Ei ole ollut ajatusta vaihtaa juniorisänkyyn, kun kerran näin sujuu nyt hyvin. Hän ei ole koskaan yrittänyt sieltä pois kiivetä, vaan viihtyy aamuisin herättyäänkin sängyssään ja huutelee sitten, että voisko joku tulla nostamaan pois. 😀 Ajattelen itse niin, etten turhaan kajoa asiaan, kun se sujuu nyt hyvin ja lapsi vielä pinnasänkyyn mahtuu. Katsotaan sitä sitten myöhemmin.

Kauniita ja mahdollisimman hyviä unia meille kaikille.

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

+17

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *