Kaupallinen yhteistyö Nick’s

Kesäsuunnitelmia ja lomailua on tiedossa heinäkuussa koko perheen voimin. Se onkin meidän perheen ensimmäinen ”oikea” kesäloma siten, että jokaisella on lomaa omista arkisista riennoistaan. Se on kutkuttavan mukava ajatus.

Opiskeluvuosien jälkeen ensimmäinen töistä saatu kesäloma tuntui tietenkin hienolta. Silloin meillä ei ollut vielä lapsia. Niistä parista kesästä on mukavia muistoja, joista yksi meidän roadtrip Suomen Lappiin ja paluumatkan tiputtelimme alas Ruotsin rannikkoa ja Tukholmasta palasimme auton kanssa laivalla takaisin Turkuun. Samalla reissulla sai Lappia, kansallispuistoja, rannikkoa ja lopuksi kaupunkilomaa.

Sitten syntyi esikoinen ja myöhemmin pikkusisko, jonka jälkeen näihin viiteen vuoteen ja kesäaikaan on mahtunut vanhempainvapaita, hoitovapaita, työn aloituksia, töiden lopetuksia, työpaikan vaihtoja sekä duunikesiä. Varsinaisia kesälomia ei ole siinä mielessä ollut, vaikka onhan kesistä tottakai nautittu tai ollaan oltu vanhempainvapaalla tai hoitovapaalla vauvan kanssa.

Nyt heinäkuun loma häämöttää edessäpäin: lapset aloittavat dagiksesta kesäloman viikko ennen juhannusta. Minun ja Danielin kalentereissa lukee heinäkuun kohdalla LOMA. Yrittäjänä olen pyhittänyt kalenterista heinäkuun perheelle ja se on samalla ollut opettelua siihen, että yrittäjän lomista ei pidä kukaan muu huolta kuin yrittäjä itse. On osattava sanoa ei kiitos ja palataan asiaan sitten elokuussa ja syksyllä taas.

Kesäsuunnitelmia ja lomailua

Perinteisesti kesäkuussa lehtiin ilmestyy artikkeli jos toinenkin aiheella: Älä aseta lomalle liian suuria odotuksia, jotta et joudu pettymään. Ymmärrän kyllä sen pointin, mutta itse kuulun siihen ryhmään, jolle suunnitelmallisuus antaa rauhan lomailla.

Kesäsuunnitelmia onko meillä – missä ja millaisia?

Kesän kynnyksellä on hyvä avata perheen yhteinen kalenteri ja miettiä, että mitäs suunnitelmia ja odotuksia meillä tälle kesälle on. Minulla, sinulla ja meillä yhdessä. Mitä aiomme tehdä tai olla tekemättä? Millaisia kesäsuunnitelmia meidän perheellä on?