Kesäsuunnitelmia ja lomailua

Kaupallinen yhteistyö Nick’s

Kesäsuunnitelmia ja lomailua on tiedossa heinäkuussa koko perheen voimin. Se onkin meidän perheen ensimmäinen ”oikea” kesäloma siten, että jokaisella on lomaa omista arkisista riennoistaan. Se on kutkuttavan mukava ajatus.

Opiskeluvuosien jälkeen ensimmäinen töistä saatu kesäloma tuntui tietenkin hienolta. Silloin meillä ei ollut vielä lapsia. Niistä parista kesästä on mukavia muistoja, joista yksi meidän roadtrip Suomen Lappiin ja paluumatkan tiputtelimme alas Ruotsin rannikkoa ja Tukholmasta palasimme auton kanssa laivalla takaisin Turkuun. Samalla reissulla sai Lappia, kansallispuistoja, rannikkoa ja lopuksi kaupunkilomaa.

Sitten syntyi esikoinen ja myöhemmin pikkusisko, jonka jälkeen näihin viiteen vuoteen ja kesäaikaan on mahtunut vanhempainvapaita, hoitovapaita, työn aloituksia, töiden lopetuksia, työpaikan vaihtoja sekä duunikesiä. Varsinaisia kesälomia ei ole siinä mielessä ollut, vaikka onhan kesistä tottakai nautittu tai ollaan oltu vanhempainvapaalla tai hoitovapaalla vauvan kanssa.

Nyt heinäkuun loma häämöttää edessäpäin: lapset aloittavat dagiksesta kesäloman viikko ennen juhannusta. Minun ja Danielin kalentereissa lukee heinäkuun kohdalla LOMA. Yrittäjänä olen pyhittänyt kalenterista heinäkuun perheelle ja se on samalla ollut opettelua siihen, että yrittäjän lomista ei pidä kukaan muu huolta kuin yrittäjä itse. On osattava sanoa ei kiitos ja palataan asiaan sitten elokuussa ja syksyllä taas.

Kesäsuunnitelmia ja lomailua

Perinteisesti kesäkuussa lehtiin ilmestyy artikkeli jos toinenkin aiheella: Älä aseta lomalle liian suuria odotuksia, jotta et joudu pettymään. Ymmärrän kyllä sen pointin, mutta itse kuulun siihen ryhmään, jolle suunnitelmallisuus antaa rauhan lomailla.

Kesäsuunnitelmia onko meillä – missä ja millaisia?

Kesän kynnyksellä on hyvä avata perheen yhteinen kalenteri ja miettiä, että mitäs suunnitelmia ja odotuksia meillä tälle kesälle on. Minulla, sinulla ja meillä yhdessä. Mitä aiomme tehdä tai olla tekemättä? Millaisia kesäsuunnitelmia meidän perheellä on?

Kesää tai lomaa ei todellakaan tarvitse änkeä täyteen tekemistä, mutta minulle ja meidän perheelle ennakoitu suunnitelmallisuus antaa eniten rauhaa lomailulle. Meidän suvulla on kesämökki Itä-Suomessa ja Danielin perheen kesämökki taas sijaitsee täysin toisella puolella Suomea, Pietarsaaren länsirannikolla. Mökkeilyn lisäksi teemme joitain asioita lasten ehdoilla ja jotain omia juttuja meille vanhemmille, kuten esimerkiksi ystävien tapaamista (kesän rajoitukset huomioiden).

Kesämökkeilyä ja lähimatkailua

Kesämökkeilystä saa mielestäni eniten iloa irti, kun mökillä saa olla ajan kanssa. Parin päivän pyrähdys on perheen kanssa vähän sellainen, että juuri kun on ehtinyt asettua ja lasten uimalelut levittyä pitkin rantaa, niin jo saisi olla taas pakkaamassa.

Siksi olemme etukäteen miettineet, että tuon viikon olemme rauhassa Itä-Suomessa ja tuossa kohtaa ajamme halki Suomen Pohjanmaan rannikolle jatkamaan mökkihöperöitymistä. Matkalla voi tehdä pysähdyksen jossain mieluisessa paikassa.

Suunnitelmien ja maisemanvaihdoksen lisäksi kesään kuuluu tietenkin olennaisena osana se, että saa vain olla. Ei tarvitse tehdä sen kummemmin mitään. Saa touhuta verkkaisemmin, syödä aamupalaa laiturin nokassa ja ihailla tyyntä järven pintaa mielen levätessä arkisemmilta hulinoilta.

Se olisikin ihanaa, että saavuttaisi hiukan hitaamman poljennon ja saisi siirrettyä askeleet ja aivot lomamoodiin. Toki lapset juoksevat aina ja vauhtia riittää, mutta menosta voi miinusta ne omat juoksut sähköpostien ja to do -listan perässä.

Kulunut vuosi on opettanut myös lähimatkailua; löytämään lähiseuduilta kivoja paikkoja. Ei aina tarvitse mennä merta edemmäksi kalaan. Nämä tämän postauksen kuvat voisivat melkeinpä olla Italian Gardajärveltä, mutta ne ovat 15 minuutin päässä kotoamme, Kirkkonummen Hvitträskistä.

Hvitträsk on kansallisromanttisen arkkitehtuurin helmi, kauniilla ja uljaalla paikalla Hvitträskin järven rannalla lähellä Espoon ja Kirkkonummen rajaa. Kartanon museo esittelee ainutlaatuista designia ja arkkitehtuuria ja lisäksi tiloissa toimii ravintola ja tällä hetkellä ulkokahvila. Kartanoa ympäröi hyvin hoidettu puutarha, josta löytyy kivimuureja ja köynnöskasveja, joiden katveessa voi tuntea olevansa hieman kauempana kotoa.

Nautitaan nauttimisen ilosta

Menomatkalla Hvitträskiin kävimme marketissa hankkimassa kesäpäivän piknikille eväät ja jäkiruokaherkuksi Nick’s-jäätelöä ja suklaapatukoita. Valitsimme jäätelömauiksi kaksi Nick’sin uutuutta Nougat Swirl ja Vanilla Caramel Crunch sekä niiden lisäksi Nick’s Chocolate Brownie -jäätelöä. Nick’s-herkut eivät sisällä lisättyä sokeria ja niitä herkutellaan ilon ja nautinnon kautta.

Olin ottanut kotoa mukaan jäätelövohveleita ja jäätelökauhan, joten saimme pyöriteltyä jädet vohveleihin. Saimme vain kysyä, että kuinka monta palloa otat!? Tässä siis herkullinen jälkiruokavinkki kesään, oma jäätelökiska ja pallojen määrässä ei tarvitse pihtailla.

Nick’s-herkut ovat herkkuja, joita nautitaan nauttimisen ilosta. Nick’s-tuotteiden makeus saadaan luonnollisemmista makeutusaineista kuten steviasta, makeista kuiduista ja koivusokerista. Suomessa on saatavilla viisi eri Nick’s-jäätelömakua: Sea Salt Caramel, Chocolate Brownie, Cookie Dough sekä keväällä 2021 valikoimaan tulleet Nougat Swirl ja Vanilla Caramel Crunch.

Jäätelöiden lisäksi Nick’s-tuoteperheeseen kuuluu suklaapatukat, joiden pakkaukset ovat hetki sitten saaneet uudistuneen ilmeen. Myös suklaapatukat saavat makeutensa luonnollisemmista makeutusaienista steviasta, xylitolista ja makeista kuiduista.  Suklaapatukoiden makuja ovat Chocolate Wafer, Peanuts n’ fudge ja Coconut sekä kaksi Suomessa uutta makua tänä keväänä: Soft Toffee ja Crunchy Caramel.

Tällä hetkellä Nick’s-tuotteet, jäätelöt ja suklaapatukat, ovat saatavilla hyvin varustetuista K-kaupoista ja S-ryhmän kaupoista. Oman kaupan saatavuuden voi tarkistaa helposti k-ruoka.fi (K-kaupat) ja Foodie.fi (S-kaupat) sivustoilta ja tietenkin omaan lähikauppaan voi tehdä toiveen, jos haluaisi saada myyntiin Nick’s herkkuja.

Minun suosikit Nick’sin valikoimasta ovat Nougat Swirl -jäätelö sekä Crunchy Caramel -suklaapatukka. Herkullisia molemmat!

Kesäsuunnitelmia lasten suusta

Suurin osa kesäsuunnitelmistamme menee tietenkin lasten ehdoilla tai toisin sanoen, miten perheellisen on mukavinta viettää yhteistä lomaa. Kesämökeillä on hyvä olla, siellä on tilaa temmeltää, saunan voi lämmittää vaikka aamulla ja rantavedessä polskia aamusta iltaan. Grilli lämpiää kun nälkä tulee, veneellä pääsee lähisaariin retkille ja polkujuoksu sekä suunnistus onnistuvat lähimetsissä.

Meidän esikoiselle olemme kesäksi luvanneet ainakin pari yötä teltassa (sitä on toivottu useita kertoja), retkiä niin, että saa lämmittää nakkeja trangialla sekä käynti eläintarhassa tai kotieläinpihassa. Ainiin ja jonain yönä pitäisi kuulemma hänen saada valvoa niin myöhään, että voisi nähdä keskiyöllä lepakoita. Daniel on tämän lepakoiden katseluyön hänelle luvannut ja saa minun puolesta myös hoitaa toteutuksen. Haha!

Kuopus täyttää heinäkuussa kaksi vuotta. Hänelle järjestämme pienet synttärikemut kera mansikkakakun. Muuten hän on tyytyväinen kesäänsä, kun saa olla äitin, iskän ja siskon kanssa ja läpsytellä varpaitaan rantavedessä. <3

Olemista, rentoutumista ja somelomaa

Tässä vaiheessa Kesäsuunnitelmia-listaa haluan mainita myös olemisen, tekemättömyyden ja someloman. Minulle sosiaalinen media, blogi, vuorovaikutus ihanien seuraajien kanssa sekä tietokone ja puhelin ovat niin iso osa työtä ja työmoodia, että jossain kohtaa heinäkuuta harrastan hetken aikaa epäsosiaalista mediaa ja kuuntelen kesämökin kaappikellon kumahduksia, järvellä huutavaa kuikkaa sekä laineiden liplatusta rantakiveen.

Kesälomasuunnitelmiin voisi liittää saman ajatuksen kuin Nick’sin herkkuihin: niitä kaikkia nautitaan nauttimisen ilosta!

Loma on sitä, kun ei ole aikataulua, deadlineja tai ketään kenelle pitäisi muistaa vastata tai reagoida. Lähettää tarjousta tai luoda kiinnostavaa tekstiä tai kuvaa kenellekään tai minnekään. Siitä on loma tehty, kun saa hetken tehdä kaikessa rauhassa jotain aivan muuta kuin yleensä. Siitä on mun loma tehty.

Kesään kuuluu tietenkin myös jonkin verran Etuoven ja Oikotien hakuvahtien kyttäämistä, sillä etsimme edelleen kotia tai tonttia. Riippukeinusta saatan toisella silmällä vilkuilla myyntiin tulevia taloja ja tontteja, ja jos mielenkiinto herää, niin se tarkoittaa tietenkin tontilla pällistelyä tai talonäyttöä. Tulevassa kesässä on siis myös tällaisia aukinaisia asioita näköpiirissä. Emme vielä tiedä mihin asiat niiltä osin kehittyy, mutta kulkekoot asiat omalla painollaan, kyllä ne jotenkin joskus järjestyy. Talon tai tontin kyttääminen ei silti estä minua pääsemästä lomamoodiin!

Kesäloman alussa voi vaikka lukaista tämän Ivan Turgenjevin runon:

Onnella ei ole huomista päivää;
sillä ei ole eilistäkään;
se ei ajattele tulevia;
sillä on vain nykyisyys,
eikä sekään ole kokonainen päivä,
vaan silmänräpäys.

Nauttikaamme kesästä ja mahdollisesta vapaammasta ajasta kukin omalla tavallaan ja tyylillään. Päivä ja hetki kerrallaan, suunnitellen tai suunnittelemattomammin.

Mitä teidän tulevaan kesään kuuluu?

Nautinnollisen herkullista kesää toivottaen,

Hilla

Instagramissa @hillasblog & @nicks.fi

Lue lisää:

30 kuvaa ja hetkeä kesälomalta.

Ensimmäinen kesäreissu nelihenkisenä perheenä.

Kesästä nauttimista kotipihan terassilla.

+11

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *