Kirjoitin kolme kuukautta sitten viimeksi Pikkuveen kuulumisia ja ajattelin, että näin yhdeksän kuukauden rajapyykin ylityttyä voisi jälleen olla aika. Vauvavuodesta on 3/4 osaa takanapäin ja kaiken aikaa alkaa enemmän tuntua siltä, että ei hän enää niin vauva ja vauvamainen ole. Hänestä on kovaa vauhtia kuoriutumassa vauhdikas taapero esiin. 😊Lukaisin ihan omaksi iloksi tuon aikaisemman postauksen (puolivuotiaan kuulumisia) ja huomasin, miten asiat ovat kolmessa kuukaudessa taas jo muuttuneet. Niin paljon ehtii tapahtua vauvan kanssa lyhyessäkin ajassa.

9 kuukauden kuulumisia

Mitä 9 kuukauden ikäinen vauvamme touhuilee?

Ihanuus oppi ryömimään jossain siinä seitsemän kuukauden kohdilla. Samalla etenemistyylillä hän liikkuu edelleen. Siinä mielessä hauska juttu, että isosiskonsa alkoi heti opittuaan kontata, eikä ikinä ryöminyt. Tämän toisen kanssa on alkanut näyttää siltä, että ehkä hän siirtyy ryömimisestä suoraan kävelyyn. Konttaukselle ei ainakaan vielä ole ollut tarvetta, kun ryömimisnopeus on kehittynyt melkoisen vauhdikkaaksi viime aikoina.

Mielenkiintoisin paikka tällä hetkellä Pikkuveen mielestä on isosiskon huone. Kaikki lelut, kirjat, leikkikeittiön välineet, nuket, pehmolelut… – ah, mikä tavarataivas räplätä, roplata, maistella, hiplata, sohlata, kohlata ja sählätä. Äidin mielestä kyllä kiva paikka myös, koska roplauksen lomassa ehtii itse vaikka vastata muutamaan sähköpostiin, lukea uusimmat uutiset tai juoda kaikessa rauhassa päiväkahvit.