Kaupallinen yhteistyö Ruokaboksi.

Tämä on meidän kotitalouden kolmas perättäinen viikko, kun kotiovelle saapuu maanantai-iltana Ruokaboksin paketti. Ovelta kuuluu bling blong ja sen jälkeen kipitämme ovelle ihmettelemään saapunutta pakettia ja kannamme sen yhteistuumin keittiön saarekkeelle purettavaksi. ”Mitähän kaikkea kivaa täältä tällä viikolla löytyy?”, ihmettelemme ääneen.

Jos arkiruokailu ja etenkin arkiruoan valmistaminen ovat välillä vähän puuduttavia hommia, samaa kaavaa toistavia ja mielikuvituksettomia, niin voin kertoa, että tämä Ruokaboksin kolmen viikon kokeilu on tuonut perheemme arkiruokailuun uudenlaista iloa ja uutuuden viehätystä. Olemme saaneet Ruokaboksilla helpompaa arkea.

Ruokaboksi on kuin arkiruokailun yllätys. Joka kerta on tuntunut erityisen ilahduttavalta selata ruokien mukana saapuvaa reseptivihkoa ja lukea sieltä viikon menu. Tämän suunnittelun ja metatyön on saanut vapauttaa omilta aivonystyröiltä ja se on tehnyt hyvää.

Olen ajatellut, että teemme monipuolista kotiruokaa ja kyllä teemmekin, mutta silti olen joka viikko saanut yllättyä siitä, että taas tuli kokeiltua jotakin uutta. Uutta ovat olleet esimerkiksi storganoff (ah miten herkullista se oli kaikessa tavallisuudessaan), lehtikaalin paahtaminen ruoan kanssa uunissa, mintun lisääminen kasvisruokiin, munakoisovuoan valmistaminen jne… Pieniä, uusia vivahteita, joita voi jatkossa hyödyntää omassakin ruoanlaitossa tai ainakin muistaa niiden olemassaolon.

Ruokaboksi tekee laadukkaan ruoan valmistamisesta helpompaa kiireisen arjen keskellä

Muistan, kuinka kesäloma jälkeen ajattelin: Nyt säilytän tämän rennon ja letkeän tunnelman ja olotilan koko syksyn. En stressaa ja kiirehdi turhia, kyllä asiat hoituvat omalla painollaan. Teoriassa kaunis ajatus ja totta kai siihen pyrin, mutta kyllä näin ruuhkavuosia elävänä on monesti pakko todeta ja myöntää tosiasiat: vuorokauden tunnit vilahtavat vauhdilla.

Arjessa on se oma temponsa, rutiinit ja jossain määrin myös kiireet. Esimerkiksi maanantain liikkakerho on alkanut klo 17, joten päiväkodin ja harrastuksen välissä on täytynyt ehtiä syömään päivällinen. Lapset saapuvat kotiin dagiksesta iltapäivällä ja heillä nälkä yllättää melko nopeasti kotiintulon jälkeen. Joskus annan pieneksi välipalaksi banaanin, mutta useammin parempi vaihtoehto on syödä melko pian kotiin tulon jälkeen oikeaa ruokaa.

Tällaisissa tilanteissa Ruokaboksi on tuntunut helpotukselta. Viikon ruokapohdinnat on saanut ulkoistaa jollekin toiselle ja valmis suunnitelma raaka-aineiden kera saapuu kotiovelle. Työpäivän jälkeen klo 16 ei todellakaan tarvitse alkaa pohtia ”Mitä tänään syötäisiin” -mantraa, vaan sen sijaan olen tarttunut Ruokaboksin reseptivihkoon ja alkanut tuumasta toimeen.

Kaikki ruoat ovat mielestäni valmistuneet kohtuullisessa ajassa. Noin +/- 30 minuuttia on kestänyt lähes kaikkien ruokien valmistaminen ja se on juuri sopiva aika arkena käyttää laadukkaaseen ruoanvalmistukseen. Reseptivihkossa lukee ohjeen vieressä jokaisen ruoan valmistamiseen kuluva aika ja ne ajat ovat pitäneet hyvin paikkansa. Olen kenties keskivertoa vähän ripeämpi kotikokki, sillä olen valmistanut jokaisen ruoan arvioitua aikaa hieman nopeammin.

Meillä kokeilussa kaikki kolme boksia

Kuten aiemmin kerron, olemme testanneet Ruokaboksia nyt kolme viikkoa ja sen kokemuksen pohjalta kerron näitä huomioitani. Ensimmäisellä viikolla meille saapui Ruokaboksi, joka sisältää arkiruokia niin sanotulle sekasyöjälle. Resepteissä on käytetty lihaa, mutta sen lisäksi kaikissa resepteissä on hyödynnetty monipuolisesti kasviksia. Tykättiin kaikista ruoista ja omia suosikkejani olivat jauhelihastroganoff sekä kreikkalainen fetasalaatti bulgurin kera.

Toisella viikolla ovelle saapui muksuboksi eli perheboksi, joka sisälsi aineet ja reseptit lasten suun mukaisiin ruokiin. Lapsille maistuivat hyvin lämminsavustettu lohi ja tilliperunat, miedosti mausteinen kanakeitto, nakkikastike ja jauhelihapitsa. Oma lemppari oli näistä tuo kanakeitto, jonka liemeen tuli myös kookosmaitoa. Lämmin, mausteinen ja herkullinen.

Tällä kolmannella viikolla olemme tehneet kasvisruokia vegeboksin ohjeilla. Aloitimme paahdetuilla munakoisoilla mozzarellan kanssa – ruoka vei kielen mennessään ja tämäkin oli sellainen uusi ruoka, jota teemme varmasti toistekin. Perjantai-illan ruoaksi säästimme nachopellin mausteisen delikauran kera. Kiva ruoka viikon päätteeksi ja jämät sai syödä lauantaina lounaaksi.

Kaikista ruokalajeista riitti hyvät annokset meille iltaruoalle koko perheelle ja seuraavana päivänä söimme samaa ruokaa usein Danielin kanssa etätyöpäivän aikana. Yhdellä kokkauksella oli hoidettu kaksi kärpästä.

En osaa sanoa, mikä näistä bokseista oli paras, eikä sellaista tarvitsekaan sanoa. Nämä ovat makuasioista! Oli silti tosi mukava kokeilla kaikki kolme erilaista boksia ja jatkossakin voisin tehdä juuri niin, että hieman vaihtelisin boksien välillä. Tulevaisuudessa voisi toimia esimerkiksi sellainen, että kerran pari kuukaudessa tilaisimme Ruokaboksin ja vaihtelisimme välillä orginaalin, vegen ja perheboksin välillä.

Ruokaboksi tuo vaihtelua laadukkaan ja monipuolisen arkiruoan tekemiseen. Tämä on varma tapa kokeilla uusia makuja ja raaka-aineita onnistuneesti – reseptit ovat mietitty ja testattu valmiiksi, ohjetta noudattamalla syntyy laadukasta arkiruokaa. Mielestäni yksi Ruokaboksin mukava puoli on sekin, että lapset pääsevät osallistumaan arkiruoan tekemiseen ja ovelle saapuva fyysinen boksi on mielenkiintoinen asia heidän mielestään. Maanantai-iltana olemme yhdessä käyneet läpi boksin sisällön ja sopineet, mistä ruokalajista aloitamme kokkailun seuraavana päivänä.

Miten Ruokaboksi käytännössä toimii?

Kertaan vielä lyhyesti, miten Ruokaboksi siis käytännössä toimii, jos tällainen arjen ruokahuollon helpotus kiinnostaa. Epäilen, että monia kiinnostaa! Ruokaboksin sivuilla on valittavana erilaisia bokseja, sinun tehtävänäsi on valita kotitaloudellesi ja makunystyröillenne sopivin vaihtoehto.

Ruokaboksin toimituspäivä on maanantai. Ruokaboksi valikoi bokseihin sesongin tuoreet raaka-aineet ja suunnittelee arki-illallisiin helpot ja nopeat reseptit. Bokseihin valitaan mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita saatavuuden ja vuodenajan mukaan. Resepteissä ja ruoka-annoksissa on huomioitu lautasmalli monipuolisilla raaka-aineilla.

Boksi saapuu kotiovelle, jonka jälkeen keittiössä on kaikki tarvittava tulevien päivien ruoan valmistamiseen. Lisäksi reseptivihkossa lukee, mitä tarpeita oletetaan löytyvän keittiöstä valmiina, kuten suolaa, pippuria, jauhoa tms. Jos jokin niistä puuttuu, tulee sellaiset hankkia itse kaupasta. Ruokaboksi auttaa tekemään vaivattomasti hyvää ruokaa itse, vähentämään samalla kauppareissuja ja hävikkiä. Helpompaa arkea ja enemmän aikaa yhdessä – siinä boksin ilosanoma kiteytettynä muutamaan lauseeseen.

Ensimmäisen tilauksen jälkeen voit hallita toimituksiasi omilta sivuilta. Voit tauottaa valikoituja viikkoja tai tauottaa toimitukset kokonaan. Kun toimitukset ovat tauolla, ei itse asiakkuus maksa sinulle mitään. Palvelussa on siis huomioitu se, että tässä ei olla välttämättä sitoutumassa kestotilaukseen, vaan tietenkin tilaukset tehdään aina tarpeiden ja tilanteiden mukaan. Esimerkiksi vaikka kerran kuukaudessa, jos sellainen tuntuu omaan arkeen sopivalta helpotukselta.

Koodilla STENLUND10 voit tilata kokeiluboksin 10 euron alennuksella. Etu koskee vain uusia tilaajia.

Tässä vielä tarpeelliset linkit tilauksen tekemiseen:

Ruokaboksi tuotteet.

Ruokaboksi – Näin se toimii!

Herkullisia hetkiä ja helpotusta arkeen toivotellen!

-Hilla

Instagramissa @hillasblog & @ruokaboksi

Seuraa Instagramissa