Kaupallinen yhteistyö Ruokaboksi.

Tämä on meidän kotitalouden kolmas perättäinen viikko, kun kotiovelle saapuu maanantai-iltana Ruokaboksin paketti. Ovelta kuuluu bling blong ja sen jälkeen kipitämme ovelle ihmettelemään saapunutta pakettia ja kannamme sen yhteistuumin keittiön saarekkeelle purettavaksi. ”Mitähän kaikkea kivaa täältä tällä viikolla löytyy?”, ihmettelemme ääneen.

Jos arkiruokailu ja etenkin arkiruoan valmistaminen ovat välillä vähän puuduttavia hommia, samaa kaavaa toistavia ja mielikuvituksettomia, niin voin kertoa, että tämä Ruokaboksin kolmen viikon kokeilu on tuonut perheemme arkiruokailuun uudenlaista iloa ja uutuuden viehätystä. Olemme saaneet Ruokaboksilla helpompaa arkea.

Ruokaboksi on kuin arkiruokailun yllätys. Joka kerta on tuntunut erityisen ilahduttavalta selata ruokien mukana saapuvaa reseptivihkoa ja lukea sieltä viikon menu. Tämän suunnittelun ja metatyön on saanut vapauttaa omilta aivonystyröiltä ja se on tehnyt hyvää.

Olen ajatellut, että teemme monipuolista kotiruokaa ja kyllä teemmekin, mutta silti olen joka viikko saanut yllättyä siitä, että taas tuli kokeiltua jotakin uutta. Uutta ovat olleet esimerkiksi storganoff (ah miten herkullista se oli kaikessa tavallisuudessaan), lehtikaalin paahtaminen ruoan kanssa uunissa, mintun lisääminen kasvisruokiin, munakoisovuoan valmistaminen jne… Pieniä, uusia vivahteita, joita voi jatkossa hyödyntää omassakin ruoanlaitossa tai ainakin muistaa niiden olemassaolon.

Ruokaboksi tekee laadukkaan ruoan valmistamisesta helpompaa kiireisen arjen keskellä

Muistan, kuinka kesäloma jälkeen ajattelin: Nyt säilytän tämän rennon ja letkeän tunnelman ja olotilan koko syksyn. En stressaa ja kiirehdi turhia, kyllä asiat hoituvat omalla painollaan. Teoriassa kaunis ajatus ja totta kai siihen pyrin, mutta kyllä näin ruuhkavuosia elävänä on monesti pakko todeta ja myöntää tosiasiat: vuorokauden tunnit vilahtavat vauhdilla.

Arjessa on se oma temponsa, rutiinit ja jossain määrin myös kiireet. Esimerkiksi maanantain liikkakerho on alkanut klo 17, joten päiväkodin ja harrastuksen välissä on täytynyt ehtiä syömään päivällinen. Lapset saapuvat kotiin dagiksesta iltapäivällä ja heillä nälkä yllättää melko nopeasti kotiintulon jälkeen. Joskus annan pieneksi välipalaksi banaanin, mutta useammin parempi vaihtoehto on syödä melko pian kotiin tulon jälkeen oikeaa ruokaa.