Kaupallinen yhteistyö Fyrklövern Suomi.

Kulunut kesä on ollut mukavaa aikaa kokoontua yhdessä ruokapöydän ääreen. Olemme nähneet ystäviä ja sukulaisia ja nauttineet yhteisistä hetkistä. Kesä on tarjonnut monia kauniita päiviä ja tunnelmallisia iltoja, jolloin on ollut ihana nauttia ajasta läheisten kanssa.

Monta kesämuistoa on jäänyt mieleen ruokapöydän äärestä. Juhannusta vietimme länsirannikolla Pietarsaaren kesämökillä ja juhlimme kesäyön valoa pitkän pöydän ääressä. Heinäkuun alussa vanhempani juhlivat 35-vuotishääpäiväänsä, jolloin kokoonnuimme perheen kesken Itä-Suomeen Paimensaaren mökille. Ruokapöydän ääressä on syöty hyvin, vaihdettu kuulumisia, laulettu, naurettu, herkuteltu ja sytytetty kynttilä illan hämärtyessä.

Monta elämän merkityksellistä hetkeä olen kokenut ruokapöydän ääressä ja sellaisia muistoja on luotu kuluneen kesän aikana jälleen lisää.

Kaunis kattaus kutsuu pöydän ääreen nauttimaan

Elokuu on perinteisesti rapujuhlien sesonkiaikaa. Omat rapujuhlamuistoni ulottuvat lapsuuteen, jolloin isovanhemmat järjestivät elokuussa rapujuhlat heidän puutarhassa. Rapujuhlista tulee mieleen kesän viimeiset lämpimät illat, herkulliset rapupaahtoleivät, tillin tuoksu ja yhdessä pöydän ääreen kokoontuminen. Rapuleivän tekeminen vaatii kärsivällistä kuorimista, mutta se on kaiken vaivan arvoista.

Perinne siirtyi nuoremmille sukupolville sillä, että saimme olla mukana pitkän pöydän ääressä ja osallistua rapujuhliin. Aikuiset neuvoivat, miten rapuja kuoritaan ja käsitellään. Siksi haluan ottaa myös omat pienet lapset huomioon ja mukaan pöydän ääreen juhlissakin, ne ovat arvokkaita hetkiä ja myöhemmin tärkeitä muistoja.