Tämä lämmin tomaattikeitto valmistetaan helposti tuoreista tomaateista. Tomaattikeiton valmistusaika on noin 20 minuuttia, joten keitto sopii mainiosti arkiruoaksi. Mainitsin jo Instagramin puolella ohjeen olevan tosi yksinkertainen, joten voiko tätä edes reseptiksi sanoa. :D Kerma antaa keittoon ihanaa pehmeyttä ja mausteita voi tietenkin muokata hieman oman maun mukaan.

Lämmin tomaattikeitto

AINEKSET 4 annosta

600 g tomaatteja, käytän makeita kirsikka- tai luumutomaatteja
2 rkl voita
1 iso sipuli
pieni valkosipulinkynsi
1 laakerinlehti
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl välimeren yrttiseosta
ripaus sokeria
3 rkl tomaattipyreetä
8 dl kasvislientä / vettä + liemikuutio
2 dl kermaa
ripaus mustapippuria
suolaa tarvittaessa oman maun mukaan

TEE NÄIN

Pilko sipuli ja lohko tomaatit paloiksi. Kuullota silputtu sipuli voissa kattilassa. Lisää lohkotut tomaatit, mausteet, tomaattipyree ja vesi/kasvisliemi kattilaan. Keitä kannen alla poristen noin 15 minuuttia. Lisää kerma, lämmitä keitto vielä. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa oman maun mukaan.

Keittoon voi tarjoilun yhteydessä lisätä lusikallisen ranskankermaa. Lisukkeeksi tein timjam-juustoleipiä. Höyläsin paahtoleipien päälle juustoa ja ripottelin kuivattua timjamia. Lämmitin leivät mikrossa ja puolitin keiton kanssa tarjoiltaviksi. Niin simppeliä ja hyvää!

Herkullisia arkiruokahetkiä!

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Lisää reseptejä:

Kasvisruoka.

Hammoumipata ja kookosriisi.

Arkiruoka.

Seuraa Instagramissa