Muutto uuteen kotiin on hoidettu ja olemme onnellisesti täällä. Tuntuu jo ihan voiton puolella olemiselta ja sitähän tämä osin onkin. Remontti kuitenkin jatkuu pienen välihenkäyksen jälkeen. Seuraavana vuorossa on alakerta ja siitä yhtenä osana keittiöremontti. Keittiöremontti ja uuden keittiön suunnitelma alkaa olla hyvällä mallilla; piirrustuksina ja havainnekuvina, jotka odottaa päästä toteutetuksi. Lupasin kertoa tulevasta keittiöremontista täällä blogin puolellakin.

Kyseessä ei ole ihan sellainen ”vanha pois ja uusi tilalle” -keittiöremppa, vaan ennen sitä olemme hakeneet rakennuslupaa hiukan mittavammalle muutokselle. Kaikki lähti siitä, että halusimme tähänkin kotiin avaran keittiö-olohuonetilan ja saarekkeen, kuten edellisessä kodissa oli. Näimme tilojen osalta potentiaalin tähän muutokseen jo ostovaiheessa, sillä keittiön takana on kapeahko ja pitkä makuuhuone, jonka aiomme muuttaa osaksi keittiötilaa.

Näin ollen koko keittiö pyörähtää uuteen järjestykseen. Puramme kaksi väliseinää eli väliseinät, jotka erottavat makuuhuoneen nykyisestä keittiöstä. Väliseinien tilalle tulee saareke ja kodinkoneet siirtyy nykyisen makuuhuoneen puolelle uuden keittiön takaseinälle. Näin sanallisesti muutoksia on hiukan vaikea selittää, mutta liitin tähän muutaman kuvan nykytilanteesta ja sen jälkeen on uuden keittiön suunnitelmakuvat, joista muutos varmaan hahmottuu.

Kylmälaittaat muuttavat keittiöremontissa pisimmän matkan eli toiseen päähän koko keittiö-ruokailuhuone tilaa.

Keittiöremontti alkaa väliseinän purkamisella

Aloitamme keittiöremontin marraskuun alussa eli ensi viikolla. Uuden keittiön asennus on tilattu joulukuun alkuun, joten meillä on noin kuukausi hoitaa pohjat kuntoon. Vanhan keittiön annamme/myymme Torissa ja puramme sen hakijalle ja sen jälkeen väliseinä puretaan kaapistojen takaa. Samalla tasoitamme seinäpinnat ja seinän purkamisen jälkeen myös lattia ja katto kaipaa remontointia. Sähkömies tulee tekemään uudet sähkövedot ennen keittiön asennusta.

Onhan tässä hommaa juu, mutta olemme tehneet samanlaisen remontin edellisessä kodissa, kun purimme sieltä väliseinän keittiön ja olohuoneen välistä. Tiedämme siis, millainen remontti meitä odottaa. Tässä poikkeuksena on se, että väliseinä on osittain kantava, joten siihen on lujuuslaskettu tilalle uusi palkki, joka kantaa yläkerran painon. Danielin isä on lujuuslaskentaan erikoistunut rakennusinsinööri, joten sen osalta osaamista kyllä löytyy ja palkki saadaan rakennettua paikalleen.

Tässä yllä olevassa kuvassa näkyy uuden keittiön ”takaseinä”, johon on tulossa pakastin, jääkaappi, aamiaiskaappi ja sen jälkeen alkaa taso, jossa muun muassa uuni ja keittotaso.

Vesipisteen paikkaa emme tule vaihtamaan, koska se olisi vaatinut lattian auki piikkaamista ja se olisi nostanut remontin kustannuksia huomattavasti. Päädyimme siis siihen, että teemme saarekkeesta ison, jotta siihen mahtuu niin tiskikone kuin tiskiallaskin.

Sen verran taustatyötä vaaditaan ensin, jotta päästään siihen tilanteeseen, jota uuden keittiön suunnitelma kuvastaa. Tämä siis lyhyehkönä taustoituksena, mitä keittiöremontti vaatii ennen uuden asennusta.

Keittiöremontti ja uuden keittiön suunnitelma

Ostamme uuden keittiön Keittiömaailmalta. Olen sopinut heidän kanssaan kaksi kaupallista sisältöyhteistyötä valmiista keittiöstä, mutta ne sisällöt tulevat vasta sitten, kun keittiö on asennettu ja valmiina paikoillaan. Tässä vaiheessa ja tässä blogitekstissä kerron keittiösuunnitelmista ihan omasta halusta, koska tiedän aiheen kiinnostavan monia, seuraajani ovat halunneet kuulla lisää ja haluan tallentaa tämänkin vaiheen omaksi muistoksi blogipäiväkirjaan. Maksamme keittiön itse ja työtäni yrittäjänä on sitten myöhemmin sisällöntuotanto, jonka teen uudesta keittiöstä yhteistyössä Keittiomaailman kanssa. Halusin täsmentää tämän, jotta kaupallisen sisällön merkitsemisen osalta ei tule väärinkäsityksiä. :)

Millaisia toiveita meillä oli uuden keittiön osalta?

Tavatessani keittiösuunnittelijan ensimmäistä kertaa, oli suunnitelma minulla jo kirkkaana mielessä. Havainnekuvien piirtäminen ei siis kestänyt kovinkaan kauaa, koska kerroin ajatukseni ja sen jälkeen keittiösuunnittelija  piirsi ne mittaan ja kertoi omat ehdotuksena yksityiskohdista.

Toivoin että keittiössä olisi:

Runsaasti tasoa, ilman yläkaappeja. Olen tallentanut viimeisten vuosien aikana paljon keittiökuvia Instagramiin ja huomasin jossain vaiheessa, että yhdistävänä tekijänä niissä oli avaruus ja yläkaapittomuus. Halusin pitäytyä siinä ja nyt meille on tulossa keittiö, jossa on paljon sitä. Keittiö on kuitenkin kookas, joten säilytystilaa on silti runsaasti, vaikka yläkaappeja ei olekaan.

 

-Saareke oli toiveena ja sen saamme nyt väliseinän purkamalla. Tiskikone tulee saarekkeeseen kuin myös vesipiste ja allas. Pesualtaan materiaaliksi valitsin valkoisen posliinin. Sekin on pitkäaikainen haaveeni, josta pidin lopulta kiinni. Olin jo kääntymässä sinkkiin tai komposiittiin jossain vaiheessa, mutta onneksi pidin siitä haaveesta kiinni, mitä monesti olen ihaillut. Hana tulee olemaan kullanvärinen ja siinä on valkoinen posliininen yksityiskohta, joka yhdistää sen kauniisti altaaseen. Keittiön kaappien nupit on harjattua messinkiä, joten ne yhdistyvät puolestaan hanaan.

-Korkeat kodinkoneet yhdelle seinälle. Kodinkoneet halusin sijoittaa yhteen riviin tuonne takaseinälle ja kiitos ihanalle ja osaavalle Muoti Mielessä Anne Melenderille, joka Instagramin yksityisviestien kautta kävi keskustelua kanssani ja suositteli kääntämään keittiön näin. Se oli minulle ahaa-elämys, joka ratkaisi monta asiaa. :) Nyt pakastin ja jääkaappi ovat lähimpänä eteistä, jolloin kauppakassit on helppo purkaa tuossa saarekkeen kulmalla.