Muutto uuteen kotiin on hoidettu ja olemme onnellisesti täällä. Tuntuu jo ihan voiton puolella olemiselta ja sitähän tämä osin onkin. Remontti kuitenkin jatkuu pienen välihenkäyksen jälkeen. Seuraavana vuorossa on alakerta ja siitä yhtenä osana keittiöremontti. Keittiöremontti ja uuden keittiön suunnitelma alkaa olla hyvällä mallilla; piirrustuksina ja havainnekuvina, jotka odottaa päästä toteutetuksi. Lupasin kertoa tulevasta keittiöremontista täällä blogin puolellakin.

Kyseessä ei ole ihan sellainen ”vanha pois ja uusi tilalle” -keittiöremppa, vaan ennen sitä olemme hakeneet rakennuslupaa hiukan mittavammalle muutokselle. Kaikki lähti siitä, että halusimme tähänkin kotiin avaran keittiö-olohuonetilan ja saarekkeen, kuten edellisessä kodissa oli. Näimme tilojen osalta potentiaalin tähän muutokseen jo ostovaiheessa, sillä keittiön takana on kapeahko ja pitkä makuuhuone, jonka aiomme muuttaa osaksi keittiötilaa.

Näin ollen koko keittiö pyörähtää uuteen järjestykseen. Puramme kaksi väliseinää eli väliseinät, jotka erottavat makuuhuoneen nykyisestä keittiöstä. Väliseinien tilalle tulee saareke ja kodinkoneet siirtyy nykyisen makuuhuoneen puolelle uuden keittiön takaseinälle. Näin sanallisesti muutoksia on hiukan vaikea selittää, mutta liitin tähän muutaman kuvan nykytilanteesta ja sen jälkeen on uuden keittiön suunnitelmakuvat, joista muutos varmaan hahmottuu.

Kylmälaittaat muuttavat keittiöremontissa pisimmän matkan eli toiseen päähän koko keittiö-ruokailuhuone tilaa.