Kaupallinen yhteistyö Fyrklövern Suomi.

Viikonloppuna saimme sytyttää ensimmäisen adventtikynttilän ja tällä viikolla siirryimme kalenterissa joulukuun puolelle. Vuoden viimeinen kuukausi on alkanut ja samalla joulun odotus on parhaimmillaan. Minulle joulun ajassa tärkeintä ja merkityksellisintä on tunnelmointi, kodin kauniiksi laittaminen ja joulun rauhaan laskeutuminen.

Mistä muodostuu joulun tunnelma?

Ostaessamme nykyisen kodin heinäkuussa saatoin ajatella, että tulisimme viettämään tässä kodissa jo ensimmäisen joulun tänä vuonna. Mutta vaikka olemme puristaneet remppaa tiukkaa tahtia koko kuluneen syksyn, päätimme jossain vaiheessa, että ensimmäisen joulun vietämme tässä kodissa vasta vuonna 2022. Täksi jouluksi emme ehdi saada kotia valmiiksi, sillä keittiön ja olohuoneen valmistuminen menee niin lähelle joulua. Lattiat hiotaan ja lakataan vasta uuden vuoden vaihteessa.

Remonttihulinasta huolimatta, tai ehkä juuri siksi, olen miettinyt joulun tunnelmaa, sen muodostumista ja kodin sisustamista viime aikoina huomattavan paljon. Kun kaksi väliseinää kaatui keittiö-ruokailutilasta, näin jo selkeästi, missä uusi ruokapöydän paikka tulee olemaan ensi jouluna. Ruokailutilaan tulee pitkä pöytä, jonka ympärille mahtuu perhettä viettämään aikaa yhdessä ja nauttimaan herkullista ruokaa. Pöydän katan kauniilla astiastolla, kuten esimerkiksi tällä upealla Fyrklövernin Aspvik-astiastolla.