Kaupallinen yhteistyö Lundia.

Yläkerran pintaremontti valmistui koko kodin tiloista ensimmäisenä. Muutimme uuteen kotiin Lahteen yläkerran valmistumisen jälkeen lokakuussa. Sen jälkeen olemme vähitellen järjestäneet ja sisustaneet yläkerran huoneita kuntoon alakerran remontin ohella.

Yläkerran tilat ovat toimineet alkuun hieman varastona, koska alakerran piti pysyä remontin ajan tyhjänä. On tämä aika ajoin ollut melkoista tetristä ja tavaroiden kantelua paikasta toiseen, mutta nyt olemme vihdoin siinä vaiheessa, että olemme voineet alkaa miettiä sisustusratkaisuja enemmän. Tämä on sitä parasta osaa remontin jälkeen, kun isoin työ on saatu tehtyä.

Olen huomannut, että ainakin meidän kodissa huoneiden sisustaminen lähtee siitä, että mietin säilytysratkaisut kuntoon. On oltava tilaa tavaroille: kaappia, hyllyä ja tasoa erilaisten tarpeiden mukaan. Etenkin lastenhuoneessa säilytysratkaisut ja hyllytila ovat ratkaisevassa roolissa.

Ajatonta ja kestävää Lundiaa

Päädyimme hankkimaan lastenhuoneeseen klassista ja ajatonta Lundian hyllykköä lämpimässä ruskeassa sävyssä. Lundian hyllyt ja kirjahyllyt ovat minulle hyvin tuttuja jo omasta lapsuudesta ja lastenhuoneestani. Olen leikkinyt lapsena huoneessa, jossa lelut järjesteltiin Lundian hyllyille. Myös naapurissa asuvilla kavereilla oli samanlaiset Lundian hyllyt.

Siinä mielessä valinta tuntuu kotoisalta ja tutulta. Vaikka hyllyt ovat uudet, niin jollain tavalla tunnen, että olemme palanneet vanhaan ja tuttuun. Minulle Lundiassa on siinä mielessä tunnearvoa ja ihania muistoja vuosien takaa.

Lundian hyllyjen ja huonekalujen idealogiassa viehättää muutenkin moni asia. Ne valmistetaan kestämään sukupolvelta toiselle, aidosta materiaalista, täyspuusta. Hyllyt ja huonekalut ovat muokattavissa tarpeiden mukaan. Hyllyjä ja ovia voi lisätä tai poistaa, ja muutenkin Lundian osista voi rakentaa monenlaisia kokonaisuuksia. Hyllyt kestävät pitkään ja kuka tietää, vaikka näitä löytyisi myöhemmin tyttöjen opiskeluasunnoista.

Lapsilla on erikseen rauhallinen makuuhuone ja tämä kuvien lastenhuone toimii leikkihuoneena. Huoneessa on kaikki lelut, joten tarvitsimme riittävästi säilytystilaa. Toiselle puolella huonetta, korkealla seinällä, on vanha puinen antiikkikaappi, jonka ovien taakse mahtuu isot lelukorit, lautapelit ja muun muassa Dublot laatikossa.

Lundia-hyllyt ja rottinkiovet

Matalalle seinustalle sopi täydellisesti tämä 32 cm syvyinen Lundian hylly, johon lisäksi halusin ehdottomasti rottinkiset ovet. Lasten on helppo avata kaappien ovet itse ja ottaa tarvitsemansa lelut.

Ovet takaavat huoneeseen seesteisemmän yleisilmeen, kun kaikki eriväriset lelut eivät paista hyllyiltä, vaan ovat kivasti ovien takana piilossa. Voisihan toki hyllyille hankkia erilaisia kauniita koreja ja säilytyslaatikoita, mutta rottinkiset ovet olivat meille juuri oikea valinta. Niin hyvät tähän huoneeseen!

Luonnollinen rottinki sopii tyylikkäästi yhteen ruskealakatun puun kanssa ja kokonaisuuden viimeistelee messinkiset nupit. Rottinkiosan jatkeeksi valitsin vielä pienen pätkän hieman matalampaa avohyllyä, jonka päälle voi muodostaa esimerkiksi kauniin asetelman leluista tai laittaa pöytävalon tunnelmaa luomaan.

Lastenhuoneella on pituutta 460 cm eli tila on pitkä, mutta toiselta laidalta katonharjan mukaan alaspäin laskeva. 32 cm syvä Lundia-hylly sopii mittojen mukaan pitkälle seinustalle hyvin, koska se ei syö huoneesta lattiapinta-alaa, mutta tuo juuri kaivattua säilytystilaa huoneeseen.

Tytöt vieläpä jakoivat rottinkiset kaapit niin, että toinen sai omille leluilleen toisen kaapin ja toinen toisen. Pääosin heillä on yhteisiä leluja, mutta selkeästi he ovat olleet tosi otettuja omista kaapeistaan, joissa säilyttävät nyt kalleimpia aarteitaan. Tietäjä tietää mitä sälää ja tilpehööriä nämä rakkaimmat aarteet voivat olla.

Kaiken kaikkiaan olemme olleet kuukauden päivät tosi tyytyväisiä näihin lastenhuoneen Lundia-hyllyihin ja niillä rakennettuun säilytysjärjestelmään. Ne täydentävät mukavasti huoneen kotoisaa tunnelmaa.

-Hilla

Instagramissa @hillasblog, @hillashome & @hillastraining

Lue lisää:

Koti & sisustus

Kodin seinien tapetit & maalisävyt

Seuraa Instagramissa