Kaupallinen yhteistyö Lundia.

Tervetuloa meidän yläkerran porrasaulaan, jossa sijaitsee oleskelutila TV:n ääressä. TV-tasot ovat olleet minulle sisustuksessa hieman vaikea paikka: millainen, mistä, miten saada siitä toimiva kokonaisuus? Telkkaritason alla saisi olla säilytystilaa, jotta esimerkiksi äänentoiston ja johdot saa kauniisti piiloon. Olisiko tv-taso pelkkä hylly vai osa kirjahyllyä?

Kodin elektroniikka ja kaunis sisustus ovat mielestäni muutenkin törmäyskurssilla. Miten yhdistää esteettisyys ja elektroniikka? Siinä pulma, jota olen pohtinut kodin sisustamisessa ehkä kaikkein eniten.

Noh, sitten kekkasin: kun muutenkin hankimme yläkertaan Lundiaa, voisi tv-tason rakentaa Lundian hyllyistä, kirjahyllyistä, laatikoista ja kaapinovista. Ja tällainen siitä sitten tuli, tyylikäs ja linjakas kokonaisuus. Kaapinovet piilottaa johdot ja laitteet, televisiolle on oma paikka, kauniille tavaroille ja kirjoille jää tilaa avohyllyillä, vetolaatikoihin mahtuu säilytykseen tavaraa.

Istuskelemme mielellään yläkerran aulassa telkan ääressä lasten mentyä nukkumaan. Lapset nukahtavat yleensä hieman ennen iltakahdeksaa. Sen jälkeen puuhaamme jotain tunnin verran, käymme lenkillä tai laitamme paikkoja kuntoon. Yleensä 21-22 istahdamme yläkerran sohvalle, laskemme päivän päätteeksi kierroksia ja syömme iltapalaa. Tässä oleskelutilassa se onnistuu nyt mukavasti!

TV-taso Lundian hyllyistä

Haluan erikseen mainita Lundian suunnittelupalvelun, josta sain sujuvaa palvelua kirjahyllyn ja tv-tason suunnitteluvaiheessa. Kerroin heille toiveeni, tarpeeni, mitat ja omat visiot. Niiden pohjalta sain valmiit ideat, kuinka telkkaritason voisi tilaan toteuttaa ja mistä tuotteista sen koostaa.

Lundian suunnittelupalvelu on täysin maksuton, eikä ostopakkoa tietenkään ole. Ajan voi varata helposti netistä. Suosittelen lämmöllä käyttämään palvelua, mikäli haluat mittojen mukaan mietityn säilytysjärjestelmän tai kirjanhyllyn kotiisi.

Yläkerran aulan seinän väri on greige. Sen eteen valitsin valkoiseksi maalatut Lundian tikkaat ja hyllyt. Ovien ja laatikoiden väriksi halusin kauniit cashmir-ovet, jotka toistavat seinän sävyä ja sopivat siten pariksi tähän tilaan. Vetimiksi valikoituivat linjakkaat messinkiset lankavetimet. Mielestäni ne tuo kokonaisuuteen kauniin lisän.

Lundia-kokonaisuus omien mittojen mukaan

Yläkerran aula on tilana mittojen osalta jokseenkin haastava, kun katot ovat eri suuntiin vinossa ja laskevat katonharjan mukaan. Siinä mielessä Lundia on tällaisiinkin tiloihin todella oivallinen ratkaisu, koska hyllyjä ja kokonaisuuksia voi rakentaa ja muokata juuri omien mittojen mukaan. TV-tason tuli olla riittävän matala viistokaton kohdalla. Lundian tikkaiden korkeuksia vaihtelemalla saa juuri niin korkeaa tai matalaa kuin omat tarpeet ja tilat vaatii.

Jälleen kerran tässäkin tilassa 32 cm hyllyn syvyys oli sopiva, jotta sohva mahtuu toiselle puolelle ja väliin jää riittävästi kulkutilaa sekä paikka rahille ja sohvapöydille. Monet TV-tasot ovat aika syviä, vaikka itsessään nykyaikaiset taulutelevisiot eivät juuri tilaa tarvitse syvyyssuunnassa.

Näin vuoden alussa sisustuksessa viehättää runsaan joulun jälkeen pieni karsiminen ja yksinkertaistaminen. Ostin valkoisia tulppaaneja maljakkoon ja ne tuntuvat juuri sopivan raikkailta kirjahyllyssä.

Moni kodin tavara hakee vielä paikkaansa, kun muutosta on vasta reilu pari kuukautta. Näille Lundian hyllyille on ihana tehdä erilaisia asetelmia maljakoista ja pienistä sisustusesineistä. Niitä voi vaihdella vuodenaikojen ja fiilisten mukaan. Kirjat ovat vielä jossain purkamattomassa muuttolaatikossa.

Olen tosi tyytyväinen tähän yläkerran tilaan, joka toimii nyt kodikkaana toisena olohuoneena. Lundian hyllyt ratkaisivat kauniilla tavalla säilytysratkaisun ja tv-tason paikan.

-Hilla

Instagramissa @hillasblog, @hillashome & @hillastraining

Lue lisää:

Koti & sisustus

Lundia-hyllyt ja rottinkiovet lastenhuoneessa

Seuraa Instagramissa