Kodin seinien maalisävyt ja tapetit on aihe, josta saan runsaasti kysymyksiä yksityisviestillä, kun jokin kotimme seinistä näkyy tai vilahtaa kuvissa ja videoissa. Seuraajan kysymys on usein seuraavanlainen: ”Hei, ihanan sävyinen tämä seinä, mikähän maalisävy seinässä on?” tai ”Kaunis tapetti, voisitko kertoa, mikä se on ja mistä se on hankittu? Meille voisi tulla samanlainen!”

Toimin tottakai mielelläni henkilökohtaisena asiakaspalvelijana Hillan maali- ja tapettilinjalla (ihana kun inspiroidutte valinnoistani), mutta omaa työtäni helpottaakseni keräsin kaikki kotimme maalisävyt tähän yhteen ja samaan blogitekstiin. Nyt maalisävyt ja tapetit on tekstissä listattuna ja voin jatkossa lähettää kysyjille suoran linkin blogitekstiin. Kuinka kätevää!

Jos kotiimme tulee myöhemmin vielä lisää uusia sävyjä, pintamateriaaleja tai tapetteja, mikä on hyvin mahdollista ja todennäköistä, päivitän blogitekstiä aina sen mukaan uudelleen.

Mittavassa koko talon remontissa halusin isossa kuvassa välttää valkoista, sitä on vain katoissa. Moneen seinään valitsin murrettua ja kodikasta beigeä sekä kolmeen huoneeseen tapetit. Varmaan tulevaisuudessa maalaamme tai tapetoimme jotain seiniä lisää vielä sisustuksen mukaan, kunhan olemme ehtineet makustella kodin tunnelmaa ja valoa, muutenkin kuin syksyn pimeydessä. Muutamista tapeteista haaveilen, mutta sellaiset valinnat teen rauhassa myöhemmin. Pääasia, että pinnat ovat nyt kunnossa, puhtaat ja kauniit.

Kodin seinien maalisävyt ja tapetit

Tapetit:

Meidän makuuhuoneen tapetti

Voisi luulla, että makuuhuoneen seinissä on maali, mutta niissä on Boråstapeter SHADES ORPIMENT-tapetti. Kaunis lämmin beige sävy, tapetin pinta hieman elävä, hieman kuin kalkkimaalin tapainen jälki.

CHALK

SHADES ORPIMENT, ARTIKKELINUMERO 5061

Tapetti: Boråstapeter, Shades Orpiment, 5061

Tapetti: Boråstapeter, Shades Orpiment, 5061

Tapetti: Boråstapeter, Shades Orpiment, 5061

LEIKKIHUONEEN TAPETTI

Olen ihastunut moneen Boråstapetin tapettiin, joista yksi on tämä lasten leikkihuoneeseen valikoitunut Nocturne, sinapinkellertävässä sävyssä 2022. Tapetti on kodikas, sopii mielestäni lastenhuoneeseen, mutta ei kuitenkaan ole lapsellinen. Jos tulevaisuudessa vaihdamme huoneiden järjestystä, sopii tällainen tapetti vaikka vierashuoneen tapetiksi yhtä hyvin.

VÅRT ARKIV

NOCTURNE, ARTIKKELINUMERO 2022

Boråstapeter: Nocturne, 2022

Boråstapeter: Nocturne, 2022

ALAKERRAN TYÖHUONEEN TAPETTI

Työhuoneeseen halusin luoda oman tunnelman ja pidemmän aikaa olin jo ihastellut erilaisia tummemman sävyisiä tapetteja. Yksi vaihtoehto oli Boråstapetin tumma dahliatapetti, mutta loppujen lopuksi päädyin tanssiviin kurkiin eli Dancing Crane -tapettiin. Tapetissa minua kiehtoi tumma ruskea sävy sekä lintukuvio, joka ei kuitenkaan kaukaa katsottuna ole liian hallitseva tai selkeä kuvio.

EASTERN SIMPLICITY

DANCING CRANE, ARTIKKELINUMERO 3127

Boråstapeter: Dancing crane, artikkelinumero 3127

Boråstapeter: Dancing crane, artikkelinumero 3127

MAALISÄVYT:

Lasten makuuhuoneen rauhallinen tunnelma

Lasten makuuhuoneeseen valitsimme rauhallisen maalisävyn ja sen löysin Värisilmän valikoimasta. Sävy on Syke 51.

 

YLÄKERRAN AULAN SÄVYT

Yläkerran aulassa on sekä Värisilmän Syke 51 sävyä parissa seinässä että hieman tummempaa samasta sävykartasta olevaa Kehtolaulu 52 -sävyä. Sävytimme Tikkurilan Tunto Hieno -struktuuripinnoitteen Kehtolaulu-sävyllä, jotta saimme pinnasta laastimaisen, paksun ja elävän. Käsittelimme struktuurimaalilla yhden seinän, josta emme millään saaneet irroitettua lasikuitutapettia. Lasikuitutapetti jäi hyvin struktuuripinnoitteen alle.

Värisilmä, Kehtolaulu 52

Värisilmä, Kehtolaulu 52

Värisilmä, Kehtolaulu 52

Vierashuoneessa Tunto Hieno -struktuuripinnoitetta

Myös vierashuoneessa on samaa lämmintä Kehtolaulu-sävyä, niin ikään Tunto Hieno -struktuuripinnoitteeseen sekoitettuna.

Värisilmä, Kehtolaulu 52

KODINHOITOHUONE JA KODARIN VESSA

Kodinhoitohuoneen kaikki seinät on maalattu Tikkurilan G487 Batisti -sävyllä, mutta kodinhoitohuoneen WC:n seinissä sävy on sekoitettu Tunto Hieno -struktuuripinnoitteeseen, jolla saa laastimaisen pinnan. Pintaan voi tehdä eri levitystekniikoilla erilaisia pintakuviointeja, me päädyimme huolettomaan levitykseen tapettilastalla. Lopputulos on elävän epätasainen ja peilin valo korostaa sitä.

Batisti on sävynä vaalea greige, jos sitä pitäisi kuvailla jollakin tavalla. Viileämpi sävy kuin moni muu kotimme beigeistä sävyistä. Kodinhoitohuoneessa ei ole kovin isoja ikkunoita, joten halusin pysyä vaaleassa sävyssä, mutta ei kuitenkaan valkoisessa. Näin ollen tila pysyy valoisana ja Batisti sopii hyvin myös lattian hexagon-laatan sävyyn.

Tikkurilan G487 Batisti, Tunto Hieno -struktuuripinnoitteessa

Tikkurilan G487 Batisti kodinhoitohuoneen seinissä

Alakerran työhuoneen listoitettu paneeli tapetin alla

Alakerran työhuoneessa Dancing crane -tapetin alla on listoitettu paneeliosuus ja sen väriksi valitsin myös Tikkurilan Batistin. Ihan siitä syystä, että maalia jäi jäljelle kodinhoitohuoneen remontista ja mielestäni se sointui kauniisti työhuoneen ruskeaan tapettiin. Näin saimme kaikki maalit hyödynnettyä budjetin näkökulmasta.

Alapaneelin sävy: G487 Batisti

Keittiön ja ruokailutilan maalisävy

Keittiön ja ruokailutilan seiniin valitsimme Tikkurilan X459 Uni -sävyn. Halusimme jälleen kerran rauhallisen ja kodikkaan beigen, joka sopii keittiönkaappien greigeen väriin. Beigessä koitin löytää sellaisen sävyn, joka ei taita keltaiseen tai vaaleanpunaiseen. Sanoisin, että tässä beigessä on jopa aavistus vihreään taittavaa sävyä.

Beige ei siinä mielessä ole helppo sävy, koska kaikki muut pinnat sen ympärillä vaikuttaa lopputulokseen. Beige voi jossain valossa ja sävyssä näyttää jopa vaaleanpunaiselta tai sitten liian keltaiselta kermalta. On ollut myös mielenkiintoista huomata, että lattian hionta ja valkolakkaus muutti hieman seinien sävyä. Kun keltaisuus väheni lattiassa, kirkastui samalla seinien väri viileämmäksi ja valoisammaksi.

Tikkurilan X459 Uni -sävyn päälle on muutenkin helppoa alkaa rakentaa sisustusta, joka hahmottuu sitten ajan kanssa, kun olemme hetken tässä kodissa asuneet. Kenties joskus laitan ruokailutilaan tapetin, mutta vielä ei ollut sen aika. Nähtäväksi jää, millaisen tilan haluan ruokailutilasta myöhemmin luoda.

Tikkurila, X459 Uni

Tikkurila, X459 Uni

Tikkurila, X459 Uni

OLOHUONE JA OLESKELUTILA

Olohuoneessa ja sen oleskelutilan seinissä myös Tikkurilan X459 Uni -sävy.

Eteisaula ja porrastila

Värisilmä, Syke 51

Värisilmä, Syke 51

Värisilmä, Syke 51

Sellaisia sävyjä on sudittu meidän kodin seiniin viimeisien kuukausien aikana. Rauhallista, kotoisaa ja valoisaa saatu aikaan.

Toivottavasti näistä on teille iloa ja apua maalikaupoilla, kun valitsette sävyjä kotinne pintoihin. :)

-Hilla

Instagramissa @hillasblog & @hillashome & @hillastraining

Lue lisää:

Kodin remontti: kysymyksiä & vastauksia.

Yläkerran remontin hinta.

Keittiöremontin suunnitelma.

Seuraa Instagramissa