Tämän blogitekstin aiheena on kodin remontti, kysymyksiä ja vastauksia -muodossa. Tiedustelin eilen Instagramin stoorien kautta seuraajiltani, mitä he haluaisivat remontista tietää, mihin kysymyksiin toivoisivat minun vastaavan. Kysymyksiä tuli paljon ja kokosin niistä ensimmäisen osan tähän tekstiin. Luulen, että tästä taitaa tulla kolmiosainen postaussarja, joten Q&A-tekstejä remppaan ja sisutamiseen liittyen on tulossa myöhemmin lisää. Tässä ensimmäisessä ollaan mm. sen äärellä, mistä kaikki alkoi ja miten ylipäätään talon löysimme. :) Kuvituksena kuvia, jotka on otettu ennen remontin aloitusta.

1.Mikä oli isoin syy lähteä remppaamaan vanhaa, eikä tekemään uutta taloa?

Tiesimme noin 2 vuotta sitten, että haluamme jossain vaiheessa muuttaa hieman isompaan kotiin. Pian sen jälkeen alkoi etsintä, josta olen somekanavissani jakanut matkan varrelta monenlaisia paloja ja hetkiä. Etsimme aluksi omakotitaloa vanhan kodin läheltä, sitten laajensimme huomattavasti reviiriä koko Uudellemaalle, otimme mukaan tonttihaut ja jossain vaiheessa laajensimme myös Lahteen taloihin ja tontteihin, koska olen sieltäpäin kotoisin.

Olimme mukana muutamissa kaupunkien/kuntien tonttiarvonnoissa (huonolla arvontamenestyksellä), parissa tonttihuutokaupassa (hinnat nousivat pilviin) ja monissa muissa talo/tonttietsinnöissä. Teimme tarjouksia sekä taloista että tonteista. Lopulta se ISOIN SYY oli varmaankin kohtalo tai yksinkertaisesti se, että tämä talo sattui tulemaan vastaan ja se oli sopiva meille riittävän monen asian osalta.

Mitään ei siis oltu kiveen hakattu, eikä yksittäistä syytä ole sen suhteen, että päädyimme remppaprojektiin eikä rakennusprojektiin. Erilaisella tuurilla tilanne voisi olla ihan toinen, jos esimerkiksi tonttiarvonnassa arpa olisi suosinut meitä… Mutta tällä hetkellä olemme erittäin tyytyväisiä, ettei uuden kodin tekoa tarvinnut aloittaa puunkaadolla ja maatöillä, vaan saamme tehdä ”vain” pintaremonttia.

Näihin talo/tonttiasioihin vaikuttaa niin moni asia, kaikkea ei voi saada, mutta riittävän paljon on saatava, niin merkittävä osa elämää se on!

2.Miten päädyitte ostamaan juuri tuon talon?

Se onkin oma tarina, jota en ole vielä koskaan blogissa tai somessa kertonut. Talo tuli julkiseen myyntiin Oikotielle ja huomasimme myynti-ilmoituksen heti. (Siitä on selkeä etu, kun on liikkeellä ensimmäisten joukossa. Korona-aikana näytöt jaettiin jonossa sillä perusteella, kuka otti ensimmäisenä yhteyttä. Joskus putosimme vasta seuraaville näyttöpäiville, jos kiinnostuneita oli paljon. Niissä tilanteissa kaupat oli usein jo tehty, ennen kuin pääsimme itse edes katsomaan taloa tai saimme vain viestin, että näyttönne on peruutettu, kohde on jo myyty.)

Noh, tämä meidän talo tuli myyntiin kesäkuun lopulla, helteisen kuuman viikon alussa. Olimme itsekin silloin Pietarsaaressa uimarannalla, 6 tunnin matkan päässä kohteesta, mutta vanhempani olivat Lahdessa ja menivät katsomaan taloa samana päivänä. He tutkivat taloa, haistelivat, kuvasivat, videoivat, kiersivät lähialueet, lähimetsät, haastattelivat alueen ihmisiä ja vaikka mitä… Tekivät meille myyrän työtä sen päivän ajan ja totesivat talon sekä tontin hyviksi. :D Osasimme Danielin kanssa itsekin nähdä kuvista ja pohjasta, että talo olisi varmasti toimiva koti. Siitä saisi hyvän. Kaksi vuotta taloja tutkittuaan oppii näkemään yllättävän paljon jo myynti-ilmoituksista.