Kaupallinen yhteistyö Nordea.

Uuden kodin etsiminen lähtee asuntohaaveesta ja erilaisista tarpeista. Kerron tässä blogitekstissä meidän perheen seuraavista kotiunelmista ja -haaveista sekä konkreettisista tarpeista, toiveista ja kompromisseista asumiseen liittyen. Näiden lisäksi oleellinen asia on lainalupaus, jonka tarvitsemme pankiltamme Nordealta, jotta voimme lähteä ottamaan seuraavaa askelta asumisen ja unelmakodin osalta.

Unelmissa uusi koti

Sana unelmakoti kuulostaa ehkä liiankin hyvältä. Vähän sellaiselta hattaraiselta päiväunelta, mitä se osin onkin. Siitä unelmasta kaikki kuitenkin lähtee, ainakin kun puhun omasta puolestani. Ajatuksissa on jokin visio seuraavasta kodista ja siitä, mitä asumiselta tarvitsemme. Unelmamme on omakotitalo.

Loppujen lopuksi uuden kodin löytäminen on paljon valintoja ja kompromisseja. Kaikkea ei voi saada samassa paketissa, mutta itselleen mieluisan ja sopivan kodin voi kyllä löytää, rakentaa tai rakennuttaa.

Olemme etsineet uutta kotia nyt noin vuoden verran ja huomanneet, että seuraavan kodin osalta toiveet ovat sitä luokkaa, ettei niiden täyttyminen ole aivan helppoa. Nykyinen koti on ihana, joten tietenkin seuraavaa asuntoa tai taloa vertaa nykyiseen.

Toisaalta ajan kuluminen on selkiyttänyt ajatuksiamme, ja asuntonäytöissä käyminen on konkreettisesti vahvistanut sitä visiota, mitä seuraavalta kodilta haluamme. Olemme voineet paikan päällä todeta, että ”joo, jotain tähän suuntaan” tai ”ei, ei ainakaan tällaista”.