Kaupallinen yhteistyö Kekkilä Garden.

Orkidea on hieman erilainen kasvi ja kukka, ja ehkä juuri siitä syystä sen kasvatusta ja hoitoa pidetään vähän vaikeana. Miten hoitaa orkideaa? Millaista multaa? Miten kastella? Milloin antaa ravinnetta? Onko orkidea mahdollista saada kukkimaan uudelleen?

Voin kertoa, ja sen te ehkä arvaattekin, etten ole orkidea-asiantuntija, mutta olen saanut Kekkilän ammattilaisilta niin hyvät hoito-ohjeet ja tuotteet orkidean hoitoon, että ehkä jatkossa onnistun paremmin ja innostun tästä vähän erikoisemmasta kasvista, jolla on upea, pitkään kestävä kukinto.

Moni tekee ehkä niin, että hankkii orkidean kauniissa kukinnan vaiheessa, mutta kyllästyy kasviin sitten, kun kukkakeppi törröttää tyhjänä ja pitäisi vaan hoitaa vihreää juuristoa. Monet luulevat, että orkidea on vaativa ja vaikeasti hoidettava kasvi, mutta se on enemmänkin myytiksi muodostunut tarina. Ja kun sanon moni, niin kuulun itse ihan siihen samaan joukkoon, joka ajattelee orkideaa vähän vaikeaksi, kummalliseksi ja vaativaksi kasviksi. Mutta, heitän seuraavaksi haasteen itselleni (ja samalla teille) ja aion hyvillä ohjeilla onnistua orkidean kanssa.

Minulla on kotona nyt kaksi orkideaa, juuri kaupasta ostetut, ja ne kukkivat kauniisti noin kuusi viikkoa. Sen jälkeen aion jatkaa niiden hyvää ja oikeaoppista hoitoa. Yritän parhaani mukaan saada ne kukkimaan uudelleen. Tiedän, että se on mahdollista, sillä yhdellä ystävälläni on useita orkideoja, jotkut vanhojakin, ja hän saa niitä tasaisin väliajoin kukkimaan upeasti. Jaan tässä blogitekstissä teille hyvät hoito-ohjeet, joita aion itsekin noudattaa.

Orkidea eli kämmekäs kasvaa villinä puiden runkoihin tarrautuen

Hoito-ohjeita ennen vielä muutama mielenkiintoinen fakta orkideoista. Suurin osa huonekasveina viljeltävistä orkideoista eli kämmeköistä on epifyyttejä, jotka luonnossa kasvavat puiden oksanhangoissa.  Orkideoita kasvaa villinä Aasiassa ja Australiassa. Siellä orkideat kasvavat puihin tarrautuneina, jolloin ne voivat hyödyntävät puista valuvaa ravinteikasta sadevettä kasvuunsa.

Suomessa yleisin kaupoissa myytävä orkidealaji on perhosorkidea. Myös erilaisia maaorkideoja kasvatetaan huonekasveina. Erilaisia orkideoja eli kämmekkäsukuja ja -lajeja on valtavasti, lähes 25 000 eri lajiketta.

Orkideoja eli kämmekkäitä on useita eri värejä ja kokoja. Sen huomasin, kun valitsin omiani kukkakaupassa. Oli valkoista