Kaupallinen yhteistyö Kekkilä Garden.

Kauniit viherkasvit täydentävät kodin ilmettä ja ovat osa sisustusta. Huonekasvit tuovat vehreyttä ja elinvoimaa kotiin – ne ovat silmäniloa ja antavat tilaan raikasta energiaa. Tutkimusten mukaan viherkasvit voivat parhaimmillaan lievittää stressiä, kun ne tuovat sisätilaan pienen palan luontoa ja vihreyttä mukanaan. Sisätilojen viherkasveja voi pienessä määrin verrata luonnossa liikkumiseen – molemmat rauhoittavat ja tukevat hyvinvointiamme. Huonekasvit parantavat ilmanlaatua tuottamalla happea ja haihduttamalla ympäristöön kosteutta lehdistään.

Viherkasvit osana kodin sisustusta

Me asumme kompaktissa paritalossa, jonka asuinneliöt eivät taivu siihen, että meillä olisi isoja ja kookkaita viherkasveja kodissamme. Ainakaan kovin montaa tai muuten tunnelma menee viidakoksi. Isot huonekasvit näyttävät kyllä upeilta, mutta vaativat riittävästi tilaa ympärilleen. Sen sijaan suosin kodissamme keskikokoisia ja pieniä viherkasveja, joiden paikkoja voi vaihdella osana sisustusta. Useimmiten viherkasvit ovat ruukuissaan makuuhuoneemme isojen ikkunoiden edessä hyllyllä. Siellä maksimoin niille luonnonvaloa talvikuukausina.

Makuuhuoneen ikkunoiden läheisyydestä siirtelen viherkasveja milloin minnekin. Pienistä ja keskisuurista viherkasveista saa kauniita asetelmia hyllyille ja lipaston päälle. Vihreät elementit tuovat elinvoimaa sisustukseen. Olen aina ihaillut vanhojen talojen ikkunalautoja, joille voi asetella huonekasveja kodikkaasti vieri viereen. Viherkasvi WC:ssä tai kylpyhuoneessa tuo mukavaa piristystä ja pientä spa-tunnelmaa. Viherkasvit sopivat hyvin myös lastenhuoneisiin tai eteiseen toivottamaan tervetulleeksi.

Marraskuun pimeys, ja ehkä joiltain osin puutteellinen hoito, vei voimat parilta viherkasvilta kuluneen syksyn aikana, mutta niiden tilalle olen hankkinut uusia. Ajatuksen tasolla olisi upeaa, että viherkasvit saisi säilymään vuosia hyväkuntoisina, mutta ei siihenkään maailma kaadu, jos välillä joku kasvi näivettyy. Tilalle voi hankkia uuden. Tärkeintä kasvien hoidossa on mielestäni tekemisen ilo, kokeileminen ja oppiminen. Kaupan päälle saa vihervoimaa ja kauneutta kotiin.