Kiinnitimme ruokailutilan seinäkaapit viikonloppuna ja kerron tässä blogipostauksessa hieman enemmän tästä projektista. Keittiö-ruokailutila-olohuone on avonaista yhteistä tilaa, jonka vielä myöhemmin esittelen paremmin kokonaisuutena. Remppa valmistui tammikuussa ja viime aikoina ollaan oltu siinä tilanteessa, että huoneet ovat aika tyhjiä ja tilat kaikuu. Kodikkuus ja viihtyisyys lisääntyy sisustuksella ja huonekaluilla.

Ruokailutila aukeaa keittiön toiseen päätyyn, saarekkeen toiselle puolelle. Haluan pitää tilan avarana ja selkeänä, mutta jotain täytettä tyhjä päätyseinä kaipasi. Kokeilin seinälle jo yhtä lipastoa, mutta se sai jatkaa huonekaluvalssin myötä seuraavaan, sopivampaan paikkaan.

Koko keittiömme on toteutettu ilman yläkaappeja, mutta esimerkiksi viinilasit ovat sellaisia laseja, jotka hyllytilaa kaipaavat. Siitä ajatus sitten lähti: ruokailutilan päätyseinälle voisi tulla kapeat seinäkaapit, joiden päälle voi asetella jotain kaunista, päälle kiinnittää tauluja ja kaappien sisään saa hyvin esimerkiksi niitä viinilaseja. Toiseen kaappiin vaikkapa lasten piirrustustarvikkeet ja kattausvälineitä, joita keittiön ruokapöydän ääressä käytetään.

Ruokailutilan seinäkaapit

Ruokailutilan seinäkaapit ovat IKEAn IVAR-kaappeja. Saattavat olla monille tuttuja, ainakin ovat Ikean myydyintä tavaraa, näin olen ymmärtänyt. Suosimme kodin materiaaleissa/kalusteissa mieluiten puuta, jos vain mahdollista, esimerkiksi MDF:n tai lastulevyn sijaan. Nämä IVAR-kaapit ovat mäntyä, raakapuisina eli puunvärisinä ostettu. 89 euron hinta mäntykaapille on mielestäni erittäin napakka!

Kaappien syvyys on 30 cm, joten ne eivät vie paljoakaan lattiapinta-alaa tilasta. Seinälle kiinnitettynä niiden alta on helppo imuroida ja muutenkin seinäkiinnitys lisää kalusteen ilmavuutta. Mielestäni seinäkaappien olemassa oloa ei tarvinnut korostaa, vaan enemmänkin halusin niiden maastoutuvan kauniisti seinään. Siksi päädyin maalaamaan ne samalla sävyllä seinän kanssa eli siis Tikkurilan Uni -sävyllä. Maaliksi vain valitsin seinämaalin sijaan kalustemaalin, jossa on paremmat ominaisuudet kestää kulutusta. Kokosimme kaapit ja sen jälkeen maalasin ne autotallissa kaksi kertaa. Olen maalipintaan ja lopputulokseen oikein tyytyväinen.

Kuten kuvasta näkyy, seinäkaapit tuovat tilaan eloa ja kukkahullu voi tehdä niiden päälle kivoja asetelmia esimerkiksi kukkakimpuista ja kukkatauluista. Illalla sytytin kynttilät ja fiilistelin.

En tullut kuvanneeksi kaappeja sisältä, mutta jätimme ne sieltä maalaamatta. Sisus on siis puupintainen ja molemmissa kaapeissa on kaksi hyllyä. Kaapit ovat vielä tyhjiä, autotallissa odottaa muuttolaatikko täynnä laseja. Niiden purkamisen jälkeen ollaan taas yksi projekti valmiimpia ja tavarat löytävät paikolleen.

Hinta kaappikokonaisuudelle on:

IVAR-kaappi 89,99 € x 2 = 179,8 eur

Sävytetty kalustemaalipurkki, jolla maalasimme myös keittiön toiset hyllyt = 30 €

Yhteensä siis: 209 euroa.

Tuo keltainen oksa Mimosaa Marimekon pienessä maljakossa on jotenkin todella piristävä lisä hyllyn päällä. Pieni pilkahdus kevätaurinkoa helmikuussa. :)

Toivotan sinulle kivaa alkanutta viikkoa!

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

  1. Heleve 19.2.2022 at 09:06 - Reply

    Hei, muistatko kuinka paljon teillä meni kalustemaalia kahden kaapin maalaamiseen? Näyttää hyvältä!

Seuraa Instagramissa