Virtaa vihersmoothiesta

Näin helmikuun alussa fiilikset alkaa muuttua jo keväisemmiksi ja valon määrä lisääntyy. Siitä huolimatta lisäboosti ja virkeämpi olo ei tuskin kenellekään ole pahitteeksi. Influenssa- ja flunssakausi jyllää vielä parhaimmillaan, joten kropalle kannattaa antaa vitamiineja ja hivenaineita, jotta se jaksaa taistella pöpöjä vastaan!

Lehtivihreä on kiistatta todella terveellistä ja sillä on lukuisia hyviä vaikutuksia. Sitä on suotavaa syödä niin paljon kuin huvittaa, mutta vähintään jotain vihreää pitäisi päivän aikana laittaa kitusistaan alas. Nykyään hyvinvointikaupoissa myydään jos jonkinmoisia viherjauheita ja tabletteja, mutta itse en sellaisiin koske. Mielestäni parasta ovat aidot, tuoreet vihannekset, marjat ja hedelmät, joista saa surautettua raikkaan smoothien täynnä hyviä vitamiineja.

Uskon vahvasti, että monet syövät nykyään liian vähän vihreitä kasviksia. Mitä tummempi salaattilajike, sitä enemmän lehtivihreää ja vitamiineja se sisältää. Vihersmoothiet ovat helppo keino saada päivän annos täyteen ja siten myös tärkeät ravintoaineet imeytyvät hyvin. Kannattaa kuitenkin myös pureskella smoothiensa. Avokadon rasva puolestaan auttaa rasvaliukoisia vitamiineja imeytymään. Tässä kolme suosikkireseptiäni tällä hetkellä:

Virkistävä terveyspommi

 • avokado
 • 0,5 kurkkukourallinen pinaattia (pakaste)
 • lehtikaalen lehti
 • 2 varsisellerin vartta
 • kiivi
 • 1 tl chian siemeniä
 • loraus kookosmaitoa tai kauramaitoa
 • muutama mintun lehti
 • (vettä tai jäitä)

Kirpeä kauneusjuoma

 • greippi
 • lime (leikkaa mieluiten hedelmäliha mukaan)
 • 0,5 kurkku
 • nippu persiljaa
 • jäisiä mangon paloja
 • inkiväärin pala
 • kiivi
 • (jäitä)

Täyteläinen proteiinijuoma

 • banaani
 • vesimelonia
 • jäisiä mansikoita
 • avokadon puolikas
 • varsiselleriä
 • riisiproteiinia, kookomaitoa, maustamatonta jugurttia

Pirteää päivää sinulle!

Hilla <3

Instagramissa @hillasblog