Tukevat urheiluliivit – pidä huolta rinnoistasi

Puhutaampa urheiluliiveistä, rinnoista, isorintaisuudesta ja rintojen kasvusta vaikkapa raskausaikana, josta itselläni on tässä viime ajoilta kokemusta. Tukevat urheiluliivit ovat vaatekappale, joka tulisi löytyä jokaisen naisen treenivaatevarastosta. Myönnettäköön, että en ole aina panostanut (todella) hyviin urheiluliiveihin riittävästi. Tai ehkä en vain tiennyt, että urheiluliiveissäkin on NIIN paljon eroa. Nyt tiedän, kun vaatimustaso on kasvanut suurentuneen varustuksen ansiosta. Pidän asiaa silti yhtä tärkeänä myös pienemmän poven omaaville naisille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kevättalvella raskauden edetessä rintavarustukseni kasvoi mahan kanssa kilpaa. Rinnat kasvoivat silmissä, sillä kaverinikin naurahti salilla, että hänkin haluaa tulla raskaaksi, jos siitä saa kaupan päällisenä noin mageet bosat. Mageet ja mageet, onhan ne ihan kivat, mutta aiheuttivat minulle juoksijana ja liikunnan ystävänä myös hetkellisesti pään vaivaa. Minne nuo pomppivat melonit pitäisi laittaa? Jääkö rinnoistani mitään jäljelle jos en nyt tue niitä kunnolla? Loikkatreenissä teki jopa kipeää – oli siis löydettävä tukevat urheiluliivit.

Nyt kun minulla on nämä tissit, jotka pomppivat enemmän ja vähemmän ylös, alas ja sivulle treenien mukana ja kohta täyttyvät myös toivottavasti maidosta, on siis selvää ettei treenivaatteiden alle pueta mitään kevyitä sporttiliivejä saati pitsiröyhelöisiä perusrintaliivejä. Tukevuutta sen sijaan olla pitää. Asiahan on nimittäin rakkaat naiset niin, että olivatpa rinnat pienet tai isot, ei kunnollisten sporttiliivien tarpeellisuutta tule vähätellä. Jos rinnat heiluvat treeneissä usean tunnin viikossa, on se aika monta tuntia vuodessa. Ei ole mikään pieni liikerata se, jonka nuo isot tai pienemmät palleromme tekevät treenipaidan alla ellei niitä tueta hyvin. Kukaan ei varmaankaan halua, että rinnat lähestyvät myöhemmällä iällä napaa. Ainakin itseäni tuo asia on laittanut mietityttämään nyt raskausaikana ja siksi tästä tärkeästä aiheesta halusin kirjoittaa.

Rinnat liikkuvat urheilusuorituksen aikana kolmiulotteisen kahdeksikon muotoisesti. Riittämättömästi tuetut rinnat kipeytyvät, ja tuen puute aiheuttaa myös kudosten venymistä, jolloin rinnat alkavat roikkua. Oikeanlaisten liivien avulla voidaan vähentää huomattavasti rintojen fysiologisia muutoksia ja pitää rinnat hyvin paikoillaan urheilun aikana.

Oikeanlaiset urheiluliivit tekevät liikunnasta huomattavasti mukavampaa. Urheilurintaliivit kuuluvat jokaisen liikunnallisen naisen vaatevarastoon ja niihin kannattaa myös panostaa muutama lantti. Urheiluliivit erovat suuresti tavallisista rintaliiveistä antaen riittävän tuen sekä siirtäen kosteuden pois iholta. Näin myös seuraavien vaatekerrosten teknisistä ominaisuuksista on hyötyä, kun hiki ei jää iholle ja liiveihin. Lajiin sopivien ja oikeankokoisten liivien ansiosta voi epämukavan olotilan miettimisen sijasta keskittyä täysillä itse suoritukseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sinä rintojasi arvostava nainen siellä, hyvät ja oikeasti tukevat urheiluliivit tunnistaa muutamista asioista: 

 • Liivien koot ovat merkitty rinnanympäryksen ja kuppikoon mukaan – eikä siis XS-XL
 • Liivien olkaimia on mahdollista säätää, jotta saat myös korkeussuunnassa liivit asettumaan oikein.
 • Liivejä ei sujauteta päälle pään yli, vaan niissä on säätövarainen hakakiinnitys takana, jotta saat liivit riittävän tiukalle
 • Liivit tuntuvat juostessa ja pomppiessa aidosti tukevilta ja pitävät rinnat paikoillaan

Hyvät urheiluliivit tuntuvat päällä tukevilta, ehkä jopa hieman kiristäviltä ja ne oikeasti pitävät hyppiessä rinnat lähes täysin paikoillaan ja rinnat eivät kipeydy puolimaratoninkaan jälkeen. Ketjuliikkeiden halpismallit kelpaavat ehkä joogaan ja venyttelyyn, mutta yhtään isorintaisemmalle tai imettävälle treenaajalle en niitä suosittelisi muuhun urheiluun. Älä siis luota sokeasti urheiluliivien tuotetietoihin, esimerkiksi ”maximum support” vaan ole rehellinen: ovatko liivit oikeasti riittävän tukevat?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kevättalvella Instagramissa avauduin tästä urheiluliiviasiasta ja kysyin neuvoa treenaavilta kanssasiskoiltani, joilta sainkin hyvät vinkit tukeviin ja laadukkaisiin liiveihin. Aika monet olivat kokeneet Shock Absorber -urheiluliivit toimiviksi ja riittävän tukeviksi. Lähdin lähes siltä istumalta ostoksille ja hainkin kahdet Shock Absorberit täydentämään treenivaatevarastoani.

Nyt noin reilu puoli vuotta niitä käytettyäni en voi kuin suositella. Liivit täyttävät ainakin minun vaatimukseni tukevista liiveistä. Olen ollut tyytyväinen ja kiitän edelleen hyvistä neuvoista, joita kevättalvella sain. Nämä liivit eivät ole halvimmasta päästä, jos vertaa esimerkiksi Hennesin urheiluliiveihin, mutta sitäkin laadukkaammat ja ovat hyvin kestäneet myös pesua ja kulutusta. Nämä kuvissa olevat uusimman malliston liivit sain Shock Absorberilta käyttööni ja eilisen porrastreenin ja loikkatreenin jälkeenkin minulta nousee peukku näille. Toimii.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mitenkäs teidän muiden urheiluliivi-asiat? Erityisesti kiinnostaa, että minkälaisilla urheiluliiveillä te muut juoksette tai treenaatte? Ja hei, suositukset hyvistä liiveistä ovat tervetulleita! Tissit kunniaan, eikö niin!

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog

 

0

You may also like

9 kommenttia

 1. Mä oon isorintaisena (silarit) pitäny parhaimpina panache sport-liivejä. Ne todella tukee täydellisesti. Mutta tällä hetkellä raskaana ollessani oon ison ongelman kanssa. Kun maha on kasvanu myös ylämahasta ja liivit sitten painavat istuessa sitä mahaa niin se aiheuttaa mulle ainaki mahakipuja.

  Siis samaan aikaan pitäs olla napakka se liivin ympärys mutta se sit tarkoittaa sitä että kun istuu, niin tuntuu hyvin tukalalta ja sattuu oikeen mahaa ku se maha istuessa ”nousee” sinne tissien alle.

  Onkohan kukaan keksiny tähän ratkaisua? Itelläni on kaikki sporttiliivit nyt menny pieneks ku rinnat kasvanu jo entisestä suuresta koosta vielä 2 kuppikokoo!! Enkä uskalla ostaa mitään arvokkaita sporttiliivejä kun rinnat vaan paisuu paisumistaan koko ajan!!

  0
  1. Okei, mulle ei olekaan tuo merkki tuttu. Täytyypä joskus tutkia.

   Tunnistan itsekin tuon fiiliksen, jota kuvailet. Kun raskausmasu on muutenkin ylhäällä ja painaa, niin siihen lisäksi ei kaipaa kyllä mitään puristusta enempää. Itse käytän tiukkoja urheiluliivejä vain urheillessa ja muuten kotosalla olen todella mukavissa liiveissä, jotka jättävät myös tilaa hengittää. EN siis tiedä ratkaisua, mutta tiukkoja liivejä kannattaa pitää vain silloin kun treenaa, muuten sitten jotain kevyitä ja mukavia. Tsemppiä sinnekin loppuraskauteen. <3

   0
 2. Juurikin Shock absorbereita olen käyttänyt juoksussa jo vuosia. Jotain perus treenitoppeja voin käyttää kävellessä, mutta juoksulenkillä en mistään hinnasta.

  0
  1. Aijaa, sulla olleet käytössä jo vuosia. Hyvä tietää, että muutkin juoksijat niistä tykkää. 🙂 Olen kyllä iloinen, että nyt olen löytänyt liivit, joiden kanssa tuntuu hyvältä treenata. Iloa sun päivään! <3

   0
 3. Merkin liivit ovat kyllä ihan parhaat! Itsellä kaksin kappalein ja hyvänä ovat molemmat pysyneet ahkerasta käytöstä huolimatta. 🙂

  0
  1. Okei, kiva kuulla, että sielläkin hyviä kokemuksia. 🙂 Mukavaa päivää!

   0
 4. En tiiä oonko yksin fiilikseni kanssa… vaikka shock absorberit on munkin mielestä tukevat ja kauniit sporttiliivit, mulla tulee aina samat ongelmat vastaan. Ensinnäkin niitä hakasia on tuskaa kiinnittää kun ne on takana. Lisäksi mun jokaisissa shockeissa on ne kiinnityskoukut lähteneet irtoilemaan. Noin kalliissa liiveissävei saisi olla niin heppoiset kiinnitykset. Ja kyllä, ne ovat oikean kokoiset.

  0
  1. Aijaa, voi kurjuus sun kokemusten kanssa. Mä en ole vielä liivejä ihan niin pitkään pitänyt/ pessyt monia kertoja koneessa, että jokin paikka olisi vielä mennyt hajalle. Mutta harmi kuulla, että sulla on tuollaisia käyttökokemuksia, onhan se totta, että tuon hintaluokan liivien pitäisi pysyä koossa myös kovemmassa käytössä. 🙂

   0
   1. Kunpa olisikin hajonneet edes ajan kanssa, mutta hakaset on lähteneet jo alle puolen vuoden käytössä löystymään 🙁

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *