-Yhteistyössä PT Coaching Academy

Mennyt viikonloppu Health Coach -opintojen parissa oli jälleen antoisa ja viikon aloitus on mennyt inspiroituneissa tunnelmissa. Opiskelen hyvinvointivalmentajaksi PT Coaching Academyssa Helsingissä ja kesän jälkeen opintoni jatkuivat taas syksyllä. Kesän aikana olen viettänyt aikaa alan kirjallisuuden parissa ja miettinyt sitä, mihin omassa hyvinvointivalmennuksessa haluaisin erikoistua. Menneen viikonlopun aihe oli optimaalisen terveyden valmentaminen ja se antoi jälleen uutta purtavaa ja mietittävää aiheen parissa.

Mitä on optimaalinen terveys?

Ensimmäisenä herää tietenkin kysymys, mitä on optimaalinen terveys ja kuka sen määrittelee. Mitä ylipäätään terveys on ja mitä hyvinvointi on. Keskustelimme viikonlopun aikana kollegoideni kanssa kyseisestä aiheesta ja oli mielenkiintoista kuulla erilaisia ajatuksia aiheen ympäriltä.

Yksi tärkein määrittelevä tekijä on tietenkin asiakkaan oma kokemusta omasta yleisestä terveydentilastaan. Toki on otettava huomioon, että oma kokemus voi poiketa huomattavasti esimerkiksi lääkärin tai muiden asiantuntijoiden tai henkilöiden käsityksestä, mutta asiakkaan oma kokemus terveydestä on kuitenkin se, josta valmennusta lähdetään rakentamaan. On myös tutkittu, että mitä paremmin ihminen on oman elämänsä ohjaksissa, sitä paremmaksi hän kokee oman terveytensä ja päinvastoin.

Olemme jokainen erilaisia. Jos silti optimaalisen terveyden haluaisi määritellä lauseeksi, tarkoitetaan sillä henkilön parasta mahdollista terveydentilaa nykyhetkessä.