Tässä tulee sellainen Niksipirkka-vinkka, että oksat pois: smoothie-preppaus valmiiksi pakastimeen. Preppauksen jälkeen pakastimessa odottaa monta pussia smoothie-aineksia, jotka voi vaan helposti kumota työaamuna blenderiin tai illalla treenin jälkeen sekoittaa ihanaksi palautusjuomaksi. Harrastan aina silloin tällöin tätä smoothie-preppausta, sillä tämä oikeesti helpottaa elämää niin paljon.

Miksi? Oi siksi, ettei joka kerta tarvitse ottaa hedelmiä, marjoja ja vihanneksia esiin, vaan teet kaikki vaiheet yhdellä kertaa. Huuhtelun, kuorimisen, leikkaamisen, pakkaamisen ja pakastamisen.

Tykkään muutenkin tehdä smoothiet kylmistä raaka-aineista, jotta juomasta tulee raikas ja freesi. Esimerkiksi banaani pakastimesta maistuu sata kertaa paremmalle smoothiessa kuin vanha ja lämmin banaani. Olen ainakin itse näin todennut. Mutta suurin syy preppaukseen on kyllä ajan säätäminen ja arjen terveellisen syömisen helpottaminen. :)

Mulla nimittäin välillä suurin syy smoothien tekemättä jättämiseen on se vaiva ja työ: ottaa koneet esiin, kuoria kasa hedelmiä ja tehdä kaikki se, mitä asiaan liittyy. Näin esivalmistelemalla homma hoituu kätevästi kerralla.

Me ostettiin tänään marketin pihalta 10 kiloa mansikoita eli kaksi sellaista isoa laatikkoa. Laitoin suurimman osan mansikoista rasioissa pakastimeen, mutta sen lisäksi halusin lisätä mansikoita myös näihin smoothie-pusseihin. :) Preppasin yhteensä 8 kappaletta litran pusseja pakastimeen. Näihin smoothie-sekoituksiin tuli hedelmiä, kasviksia sekä marjoja.

Tässä smoothie-pussien yksityiskohtaisemmat raaka-aineet

Kuva kerrallaan kuvasin teille joka vaiheen. Lopulta pussit päätyivät pakastimeen odottelemaan blendausta. :)

1. Lehtikaalia