Smoothie-preppaus valmiiksi pakastimeen

Tässä tulee sellainen Niksipirkka-vinkka, että oksat pois: smoothie-preppaus valmiiksi pakastimeen. Preppauksen jälkeen pakastimessa odottaa monta pussia smoothie-aineksia, jotka voi vaan helposti kumota työaamuna blenderiin tai illalla treenin jälkeen sekoittaa ihanaksi palautusjuomaksi. Harrastan aina silloin tällöin tätä smoothie-preppausta, sillä tämä oikeesti helpottaa elämää niin paljon.

Miksi? Oi siksi, ettei joka kerta tarvitse ottaa hedelmiä, marjoja ja vihanneksia esiin, vaan teet kaikki vaiheet yhdellä kertaa. Huuhtelun, kuorimisen, leikkaamisen, pakkaamisen ja pakastamisen.

Tykkään muutenkin tehdä smoothiet kylmistä raaka-aineista, jotta juomasta tulee raikas ja freesi. Esimerkiksi banaani pakastimesta maistuu sata kertaa paremmalle smoothiessa kuin vanha ja lämmin banaani. Olen ainakin itse näin todennut. Mutta suurin syy preppaukseen on kyllä ajan säätäminen ja arjen terveellisen syömisen helpottaminen. 🙂

Mulla nimittäin välillä suurin syy smoothien tekemättä jättämiseen on se vaiva ja työ: ottaa koneet esiin, kuoria kasa hedelmiä ja tehdä kaikki se, mitä asiaan liittyy. Näin esivalmistelemalla homma hoituu kätevästi kerralla.

Me ostettiin tänään marketin pihalta 10 kiloa mansikoita eli kaksi sellaista isoa laatikkoa. Laitoin suurimman osan mansikoista rasioissa pakastimeen, mutta sen lisäksi halusin lisätä mansikoita myös näihin smoothie-pusseihin. 🙂 Preppasin yhteensä 8 kappaletta litran pusseja pakastimeen. Näihin smoothie-sekoituksiin tuli hedelmiä, kasviksia sekä marjoja.

Tässä smoothie-pussien yksityiskohtaisemmat raaka-aineet

Kuva kerrallaan kuvasin teille joka vaiheen. Lopulta pussit päätyivät pakastimeen odottelemaan blendausta. 🙂

1. Lehtikaalia

2. Banaania

3. Avocadoa

4. Mandariinia

5. Päärynää

Keittiömuikkeli touhuissaan. 

6. Lopuksi mansikoita

7. Nektariinit jäi multa lopulta laittamatta, koska en jaksanut enää pilkkoa ja pussit olivat jo aika täynnä.

Nämä pussit otetaan sitten vain pois pakastimesta, kun halutaan tehdä smoothie. Kaadetaan blenderiin ja lisätään esimerkiksi maustamatonta jugurttia, kauramaitoa, riisimaitoa, vettä tai mehua. Lisäksi voi heittää vaikka liotettuja pähkinöitä. Päivän tarpeellinen vitamiinipommi on taattu. 🙂

Ihanaa alkavaa viikonloppua ja kertokaa ihmeessä millaiset sekoitukset smoothiessa on teidän mieleen! 🙂

Ensi kerralla voisi tehdä sellaisen sekoituksen, johon tulisi vaikka vain keltaisia hedelmiä ja marjoja. Sillä tavalla smoothieen saa kauniin värin lisäksi.

-Hilla

Lopputulos alla.

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog

Bloglovin @hillasblog

Pinterstissä @hillasblog

Bloglovin @hillasblog

+18

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *