Hyödyllisiä, kestäviä ja tarpeellisia joululahjaideoita

Elämme ilmastoraportin jälkeistä aikaa, mikä tulee vaikuttamaan varmasti joltain osin myös tulevan joulun joululahjahankintoihin. Lahjat kuuluvat jouluun, mutta miten voisi välttyä turhien ja tarpeettomien lahjojen hankkimiselta. Turhalta ostamiselta ja turhalta kuluttamiselta. Miten voisi ilahduttaa lahjansaajaa jollain hyödyllisellä. Hyödyllisiä, kestäviä ja tarpeellisia joululahjaideoita – niitä yritin tähän blogitekstiin keksiä sinulle vinkiksi.

Elämysjoululahjat

Jotain yhdessä koettua, yhdessä nähtyä. Sellaista, joista jää lahjapapereiden sijaan yhteinen muisto.

 • Vien sinut päiväksi Nuuksioon vaeltamaan eväiden kera.
 • Vien sinut viikonlopuksi Lappiin vaeltamaan.
 • Vien sinut kesällä pyöräretkelle saaristoon.
 • Vien sinut kesällä telttaretkelle.
 • Liput teatteriin, elokuviin, kesäteatteriin.
 • Matka kylpylään tai hotelliviikonloppu.
 • Lähimatkailua johonkin lähialueen nähtävyyteen.
 • Yhteinen mökkireissu, jonka olosuhteet sinä järjestät kuntoon lahjansaajalle.

Liikunnalliset joululahjat

Noniin, yksi mun lemppareista. Tällaiset joululahjat ovat varmasti oivallisia monille. Tässä muutamia esimerkkejä

 • 10 kerran kortti joogaan, kiipeilemään tai kuntosalille.
 • Yhteinen matka avantouintiin ja saunomaan.
 • Yhteinen viikonloppuretki laskettelemaan. Mitä pohjoisemmaksi, sitä isommat rinteet. Hauskaa voi pitää jo vaikka Lahden Messilässä.
 • Uudet sukset.
 • Uudet sulkapallo- tai tennismailat.
 • Uudet lenkkarit, uudet sisäliikuntakengät.
 • Osallistumisoikeus puolimaratonille tai maratonille.
 • Osallistuminen polkujuoksujouluun.
 • Uudet uikkarit.
 • Uimakoulu.
 • Ratsastustunti.
 • Uusi yhteinen liikunnallinen harrastus.

Käytännölliset joululahjat

Käytännöllisiksi lahjoiksi luokittelisin joka kodin kulutushyödykkeet. Sellaista tavaraa, jota kulutetaan joka kodissa lähes päivittäin. Joululahjaa valitessa voit sitten satsata vaikka premium-laatuun tai hankkia sitä vähän kalliimpaa ja ehkä vähän parempaa kahvi- tai teelaatua. Kääri käytännöllinen lahja kauniiseen pakettiin tai kerää lajitelma koriin. Käyttötavarat ovat aina tervetulleita, eikä ne jää kenellekään kotiin pyörimään.

 • Kahvi
 • Tee
 • Viherkasvit
 • Kukkaset
 • Ruoka ja juoma
 • Siivousvälineitä: ekologiset pesuaineet esimerkiksi
 • Herkkuja.

Itsetehdyt joululahjat

Mitä osaisit tehdä itse? Neuloa villasukat, tehdä helmikorun, taiteilla taulun ja kehystää sen. Istuttaa viherkasvin kukkaruukkuun ja paketoida kauniisti? Sitoa havukranssin kuusenoksista. Jalkahieronta kullalle tai niskahieronta äidille. Ikkunoiden peseminen toisen puolesta. Vain mielikuvitus on rajana, lahjoja voi ihan hyvin tehdä ja toteuttaa itse.

Joululahjaideoita kotiin ja sisustajalle

Miten olisi lahjaksi jotain kaunista ja hyödyllistä kotiin? Jotain, mikä kestää käyttöä ja muotokieli kestää aikaa. Esimerkiksi desing-huonekalu tai Iittalan, Arabian ja Marimekon astiat. Tässä muutamia poimintoja:

Lahjaksi hyvinvointia

Lahjakortit hyvinvointiin ovat aina toimiva lahja niin naiselle kuin miehelle. Lahjakortti kasvohoitoon, lahjakortti hierontaan tai lahjakortti konserttiin. Miten ihanaa, minulle ainakin kelpaisi nuo kaikki edellä mainitut. Voisin listata tähän myös kotisiivoukseen oikeuttavan lahjakortin esimerkiksi Freskan kautta. Kasvohoitolaksi voin suositella Helsingin Kruunuhaassa toimivaa Sara H:ta niille, jotka pääkaupunkiseudulla asuvat. Sara on ihana!

Lahjaksi luonnollista kosmetiikkaa

Kääri pakettiin kosmetiikkaa tai hajuvesi. Vain kurkistus kylpyhuoneen kaappiin saattaa paljastaa sinulle puolisosi lempihajuveden tai kasvojenhoitotuotteet. Tai kysy lahjansaajalta suoraan lahjavinkki, jollet ole aivan varma. Suosikkituotteisiin on aina mukava saada täydennystä.

Jos lahjansaaja suosii luonnonkosmetiikkaa, niin suosittelen kokeilemaan esimerkiksi seuraavia merkkejä: Atopik, Mossa ja Frantsila.

Joululahjaideoita lukijalle

Kirjat ovat lukijaihmiselle aina hyvä lahjaidea. Tässä kirjoja, jotka olen itse tilannut viimeisimpänä.

 • Julia Thurénin kirjoittama kirja: Kaikki rahasta – näin säästin kymppitonnin vuodessa sopii naisille, jotka haluavat ottaa omaa talouttaan paremmin haltuun ja pohtia tulevaisuuttaan myös taloudellisesta näkökulmasta. Kaikki rahasta -teos puhuu rahasta avoimesti ja humoristisesti, vailla ylenkatsetta ja tuomitsemista. Kirjassa sekä asiantuntijat että tavalliset ihmiset avaavat taloutta käytännönlähtöisesti.
 • Innokkaille kokkaajille sopisi lahjaksi vaikkapa Hanna Gullichsenin tuore kirja: Hanna G kokkaa. Hannan mukaan teos on enemmän kuin ruokakirja. Se on raaka, riisuttu ja rehellinen ruokatarina siitä, miten Hanna Gullichsenista kasvoi kokki. Uskoisin, että kirjan tarinasta ammentaisi myös kokkausintoa omaan arkeen.
 • Voittamisen anatomia, Aki Hintsa.
 • Sapiens, Ihmisen lyhyt historia, Yuval Noah Harari.
 • Tunne itsesi, suomalainen, Liisa Keltikangas Järvinen.

Vapaavalintaiset lahjakortit

Vapaavalintaiset lahjakortit toimivat myös. Silloin lopullisen valinnan ja päätöksen voi jättää lahjan saajalle. GoGift:in kautta voi tilata monen yrityksen lahjakortteja netin kautta. Lahjakortteja, superlahjakortteja ja elämyslahjakortteja

Joululahjat hyväntekeväisyyteen

Jos itse lahjoittaisin nyt jonnekin, olisi se Venner.

Venner tarjoaa täysin uudenlaisen, yksinkertaisen ja tehokkaan tavan auttaa suomalaista vähävaraista lapsiperhettä ravitsevan ruoan avulla, suoraan kotiovelle toimitettuna. Vain parilla klikkauksella voit ostaa terveellisen ja voimauttavan ruokakassin resepteineen sitä tarvitsevalle, ja näin olla mukana auttamassa apua tarvitsevia. Jouluinen ruokakassi vähävaraiselle perheelle, siinä apua menisi ainakin konkreettisesti perille.<3

Jatketaan hyödyllisten, kestävien ja tarpeellisten joululahjaideoiden listaa tuolla kommenttiboksin puolella. Kerro hyviä vinkkejä, ne tulevat tarpeeseen!

-Hilla

Postauksen fiiliskuvat haettu Pinterestistä.

10+

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *