Syksyn suosikkeja

Syksy on kaunis vuodenaika ruskan väreineen ja kuulaine päivineen, mutta ollakseni ihan rehellinen – kyllä tuo pimeys minut aina vuosi toisensa jälkeen yllättää. Valoisan kesän jälkeen pimeät aamut ja aikaisin pimenevät illat vaikuttavat jollain tavalla omaan fiilikseeni. Ei nyt ehkä negatiivisesti, mutta kyllä tuossa eräs pimeä ilta istahdin sohvalle miettiäkseni hetken aikaa, mitä hyviä asioita syksyssä on. Listasin muutamia omia syksyn suosikkeja, jotka vaikuttavat positiivisesti fiilikseeni, hyvinvointiin ja auttavat taklaamaan pimeyden kunnes siihen taas tottuu. 🙂

Syksyn suosikkeja

Raitis ilma, ulkoilu ja liikunta

Tämä asia on mainittava heti ensimmäisenä, sillä ulkoilu on yksi tärkeimmistä asioista, joka itselleni luo hyvää oloa. Nyt äitiyslomalla olessani olen vielä siinä mielessä etuoikeutetussa asemassa, että voin lähteä lenkille päiväsaikaan valoisalla. Työpäivien keskellekin suosittelen pientä happihyppelyä mahdollisuuksien mukaan ja raikkaan ilman nuuskuttelua. Tekee hyvää! <3

Ravintorikas kotiruoka ja buustia laadukkaasta ravinnosta

Kotiruoka on meillä se kaiken perusta, mitä ruokailuun tulee. Vielä useammin voisimme pastan tai perunan tilalle tehdä vaikka uunijuureksia tai ruokaisan salaatin. Ruokakuluissa voi helposti säästää, mutta toisaalta ruoka on yksi asia johon haluan myös panostaa. Pähkinät, marjat, hedelmät ja vihersmoothie-aineet maksavat kyllä, mutta ajattelen ravintorikasta ruokaa myös sijoituksena omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen sitä kautta.

Satsumat, mandariinit ja klementiinit

Nämä hedelmät saavat ihan oman maininnan, koska niistä vaan tulee syksy mieleen. Olen tämän syksyn aikana syönyt jo monta pussia niitä ja tankannut sitä kautta aurinkoa sisälleni.

Syksyn suosikkejani on myös kalenterin läpikäynti pidemmällä aikajänteellä

Nyt on lokakuu, mitä tapahtuu marras- ja joulukuussa? Tammikuussa ollaan pimeyden kanssa niin sanotusti ”voiton puolella” kun lunta toivottavasti maassa, mutta mitä mukavia asioita tapahtuu ennen sitä marras- ja joulukuussa? Ystävien kylään kutsuminen, miniloma jossain, mökkiviikonloppu, metsäretki lasten kanssa, pikkujoulut, jouluvalmistelut… Kalenterin ei todellakaan tarvitse olla täynnä menoa, mutta jotain kivaa siellä on hyvä olla odottamassa.

Ystävät

Ystävien kanssa vietetty aika tekee hyvää ja tässä elämänvaiheessa se vaatii välillä sitä kalenterointiakin, että heitä pystyy/ehtii nähdä.

Vitamiineja, vitamiineja

Syksyn tullen otan yleensä taas vitamiinit käyttöön ruokavalion tueksi. Aurinkoisen kesän jälkeen tarvitaan d-vitamiinia, vastustuskyky kaipaa probiootteja, ja raskaudesta palautumisen tukena muun muassa c-vitamiinin, b-vitamiinin ja raudan yhdistelmä.

Sohvan nurkka, viltti, villasukat…

…kynttilät, kirja, äänikirja, oleilu, hyggeily. Näistä asioista ja olemisesta kannattaa syksyllä nauttia kaikessa rauhassa – kääntää pimeys rauhaksi ja rentoutumiseksi.

Saunominen

Kesällä saunomme lähinnä kesämökeillä, mutta syksyn tullen sauna alkaa lämmetä enemmän taas kotona.

Itsensä hemmottelu jollain tavalla

Olisiko se niska-hartiahieronta, kasvohoito, jalkahoito, kymmenen kerran kortti joogasalille, viikonloppureissu kylpylään tms.? Minä varasin just ajan hierojalle, vauvan kantaminen ja mitä kummallisimmat imetysasennot huomaa hartiaseudulla.

Kiitollisuus oman elämän pienistäkin asioista

Tämä on klisee, mutta niin vaan tärkeä asia muistaa. Esikoisemme halusi tänään aamulla antaa suukon ja halin lähtiessään dagikseen – pieni asia, joka tuntui niiiiin hyvältä. <3

Priorisointi ja omien voimavarojen tunnistaminen

Mietin välillä, että tämä minunkin meno saattaa somen kautta näyttää osin myös suorittamiselta ja siltä, että olisin tekemässä paljon kaikkea. Mutta oikeasti lapset ovat opettaneet minulle paljon rentoutta, olemista, relaamista, riman laskemista, oleelliseen keskittymistä ja tämä riittää -mentaliteettia. Loppujen lopuksi hyvinvointia ei luo asioiden tekeminen, vaan ennemminkin oleelliseen keskittyminen.<3

Siinä muutamia syksyn suosikkeja, joiden kanssa marraskuun säkkipimeys ei tunnu niin piemeältä. Kerro ihmeessä mulle sunkin suosikit. 🙂

-Hilla

Instagramissa @hillasblog.

+15

You may also like

2 kommenttia

 1. Oi, kotoilu on kyllä niin parasta syksyisin!:) Juuri kirjoittelinkin blogiini, kuinka kivat leffatreffit pidettiin ihan kotona viime viikonloppuna <3 Myös ruoanlaitto ja leipominenkin inspiroi syksyisin myös mua -ja kotiruoka maistuukin superhyvältä taas lomien ja ulkonasyömisten jälkeen 🙂
  Kiitos inspiroivasta postauksesta ja mukavaa loppuviikkoa,
  Ida Kotona kaupungissa -blogista
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  0
  1. Heips Ida! Kotoilu on kyllä syksyisin ihanaa, kaikki sellanen puuhastelu jota voi tehdä kodin seinien sisällä kesän jälkeen. Muutenkin kaikki käsillä tekeminen on niin rentouttavaa ja kun samalla näkee työn tuloksen.😍 Just täällä eilen leivottiin sienipiirakka, tuli herkkua! ☺️

   Menenkin lukemaan sun postauksen, lenkkitreffit kuulostaa kivalta. 🍂👌✨

   Mukavaa sunnuntain jatkoa! ☺️ /Hilla

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *