Terassiremontti ja budjetti – kuvat ennen ja jälkeen

Kuten Instagramissa jo aiemmin kerroin, teimme syysloman aikana Danielin vanhempien avustuksella terassirempan. Etukäteen kyllä ajattelin, että se on sellainen pieni remppa, mutta eihän se ihan pieni ollut. Projekti kesti kaikkiaan neljä päivää ja lopullinen muutos oli jopa isompi kuin etukäteen osasin odottaa.

Terassiremontti ja budjetti

Kaikki lähti siitä, kun halusimme päästä eroon terassin ja kukkapenkkirinteen välisestä nurmikkoalueesta, jolla ei oikein ollut mitään virkaa. Nurmea ei mahtunut kunnolla edes ajamaan, joten siitä olisi parempi hankkiutua eroon. Keksimme, että laajennamme terassia rinteeseen asti, ja kun niin teimme, oli kukkapenkin ja terassin väliin rakennettava muuri, jotta mullat pysyvät omalla puolellaan. Siitä se ajatus sitten lähti.

Pari puuta kaadettiin

Terassilla kasvoi kaksi isoa tummanvihreää tuijaa, jotka oli kaadettava remontin tieltä. Valo lisääntyi samantien, kun ne olivat poissa. Siinä sen näkee, kuinka tumma väri imee valoa ja puolestaan vaalea pinnat heijastavat valoa. Olohuoneessa lisääntyi samantien valon määrä, vaikkei olohuoneemme pimeä ole ollut sitä aiemminkaan. Tuijien kaataminen laittoi pohtimaan myös sitä, minne on tulevaisuudessa järkeä istuttaa puita omalla pihalla. Olisi hyvä pitää mielessä jo istutusvaiheessa, minkä kokoisia niistä sitten myöhemmin kasvaa.

Puiden kaatamisen jälkeen raivasimme hieman myös kukkapenkkiä ja veimme siitä pari isointa puskaa muualle. Hoidettiin pohjat kuntoon ja sitten appiukko tuli auttamaan rakentamisessa.

Muuri rakennettiin leca-harkoista

Valitsimme muurin materiaaliksi leca-harkon ihan hinnan ja materiaalin muokattavuuden takia. Selasimme upeita kivimuureja, mutta niiden hinnat pyörivät ihan muissa numeroissa. Leca-harkkoja on helppo sahata ja niistä voi rakentaa juuri sen kokoisen ja korkuisen muurin kuin haluaa. Muuri kiinnitettiin rinteeseen ankkuroimalla raudoitusraudat maaperään kiinni. Muurin tasoitimme laastilla (tai siis appiukko tasoitti) tai myöhemmin sen voi käsitellä sävyttävällä pinnoitteella, jos niin haluaa.

Pohjien muokkaaminen kesti päivän, muurin rakennus toisen päivän ja viimeiset kaksi päivää rakennettiin terassia. Haasteena terassin rakennuksessa oli se, että uusi jatko-osa piti saada vanhaan kiinni. Ja senhän tietää, kuinka vinossa ja soirossa vanha terassi paikka paikoin oli. Ensin hieman purettiin ja sitten sorkkaraudan ja tiilen palojen avulla vanha terassi suoristettiin vaakatasoon koko matkalta. Kun vaaka-taso oli löytynyt vatupassilla, saattoi terassin jatko-osan rakennus alkaa.

Pihan mukavuus ja helppous lisääntyi

Koko projektin tavoite oli mukavuus ja helppohoitoisuus. Pääsimme eroon siitä nurmikosta, josta kaikki lähti. Saatiin vielä vähän isompi terassi, joka ulottuu nyt uuteen muuriin saakka. Kukkapenkkirinteeseen on helpompi istuttaa kasvit, kun sen jyrkkyyttä saatiin pienennettyä. Kokonaisuudesta tuli avarampi ja valoisampi. Nyt myös ruokapöytä mahtuu takapihan puoleiselle terassille, lähemmäs keittiön ovea, mikä helpottaa kesäisin ruokailua.

Sähkömies tulee vielä irrottamaan vanhan pihavalon, jonka olen piilottanut näissä kuvissa tuonne pöydän alle. Terassilautojen käsittely jää ensi kesään kuiville keleille. Itse valitsisin varmaan vaalean terassin (jos olisi mahdollisuus valita), mutta tummaa ei saa vaaleaksi, joten käsittelemme tuon uuden osan vanhaan sopivaksi.

Terassiremontti ja budjetti

Ja sitten vielä se budjetti: leca-harkot, laasti ja uuden terassin puutavara maksoivat kaikkinensa 500 euroa. Tilasimme materiaalit kuorma-auton tuomana kotiinkuljetuksella suoraan kotipihalle. Säästyttiin peräkärryajeluilta, kun K-Raudan kuorma-auton vinssi nosti painavan paketin yhdellä kertaa perille saakka. Niin helppoa ja iisiä. Työ tehtiin itse, joten siitä ei kuluja tullut. Sähkärille vielä jotain maksamme, mutta hänellä on kahden viikon työjono, joten vasta sitä odotellaan.

Tämä ei ole ajatuksissa loppuelämän kotimme, mutta olemme ehostaneet paikkoja sieltä täältä näiden kuluneiden kolmen vuoden aikana kun olemme tässä asuneet. Remppaprojekteissa on ollut aina taka-ajatuksena myös se, että mahdollisessa kodin myyntivaiheessa muutos olisi tämän kodin eduksi. Tämän rempan lopputulos on sellainen, että se kyllä kannatti tehdä meitä varten ja tulevaisuutta varten. 🙂

Mukavaa viikon alkua toivotellen,

Hilla

Instagramissa @hillasblog

Valmis keittiöremontti ja budjetti.

Tässä vielä muutama kuvakaappaus napattuna Instagramin stooreista rempan varrelta.

+14

You may also like

2 kommenttia

 1. Hei, jaksaisitko vastata mitä laastia käytitte tuohon muurin pintaan ja oliko hyvä? Pitäisi kans pieni pätkä matalaa muuria päällystää.

  0
  1. Heippa Ansku! Vastaaminen on hieman kestänyt, mutta toki vastaan. Käytimme siis ihan tavallista muurauslaastia, sitä samaa, jolla kiinnitimme muurin harkot toisiimme. Eli ihan samalla muurauslaastilla on koko homma tehty alusta loppuun, K-Raudasta, edullisin versio. 🙂

   t.Hilla

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *