Kuten Instagramissa jo aiemmin kerroin, teimme syysloman aikana Danielin vanhempien avustuksella terassirempan. Etukäteen kyllä ajattelin, että se on sellainen pieni remppa, mutta eihän se ihan pieni ollut. Projekti kesti kaikkiaan neljä päivää ja lopullinen muutos oli jopa isompi kuin etukäteen osasin odottaa.

Terassiremontti ja budjetti

Kaikki lähti siitä, kun halusimme päästä eroon terassin ja kukkapenkkirinteen välisestä nurmikkoalueesta, jolla ei oikein ollut mitään virkaa. Nurmea ei mahtunut kunnolla edes ajamaan, joten siitä olisi parempi hankkiutua eroon. Keksimme, että laajennamme terassia rinteeseen asti, ja kun niin teimme, oli kukkapenkin ja terassin väliin rakennettava muuri, jotta mullat pysyvät omalla puolellaan. Siitä se ajatus sitten lähti.

Pari puuta kaadettiin

Terassilla kasvoi kaksi isoa tummanvihreää tuijaa, jotka oli kaadettava remontin tieltä. Valo lisääntyi samantien, kun ne olivat poissa. Siinä sen näkee, kuinka tumma väri imee valoa ja puolestaan vaalea pinnat heijastavat valoa. Olohuoneessa lisääntyi samantien valon määrä, vaikkei olohuoneemme pimeä ole ollut sitä aiemminkaan. Tuijien kaataminen laittoi pohtimaan myös sitä, minne on tulevaisuudessa järkeä istuttaa puita omalla pihalla. Olisi hyvä pitää mielessä jo istutusvaiheessa, minkä kokoisia niistä sitten myöhemmin kasvaa.

Puiden kaatamisen jälkeen raivasimme hieman myös kukkapenkkiä ja veimme siitä pari isointa puskaa muualle. Hoidettiin pohjat kuntoon ja sitten appiukko tuli auttamaan rakentamisessa.