Kaupallinen yhteistyö Terveystalo.

Hammashoito ja suun terveys ovat osa kokonaisvaltaista hyvinvointia. Suun terveys heijastuu koko kehon terveyteen. Syöminen, pureskelu, hammasten käyttäminen ja hampaiden kotihoito ovat niin arkisia toimintatapoja ja rutiineja, että juuri siksi niitä on välillä hyvä pysähtyä miettimään. Voiko suuni hyvin? Napostelenko? Onko janojuomani vesi vai useimmiten kahvi maidolla? Käytänkö hammaslankaa säännöllisesti? Milloin vaihdoin hammasharjan uuteen puhtaaseen? Milloin viimeksi olen käynyt hammaslääkärissä? Onko hammaskivi poistettu?

Suun terveys heijastuu koko kehon terveyteen

Saan ilokseni Terveystalon kanssa kirjoittaa tästä tärkeästä aiheesta – suun ja hampaiden terveydestä. Oma tarinani hampaiden hoitoon ja nykyiseen hammashymyyni lähtee ala-asteen kuudennelta luokalta. Hyppään hetkeksi ajassa taaksepäin 19 vuoden taakse, jolloin olin 12-vuotias. Taksi haki meidät silloin pienissä ryhmissä koulun pihalta ja vei paikallisen Terveyskeskuksen hammashoitolaan. Saimme hammashoitolassa ohjeistuksen hampaiden oikeaoppiseen kotihoitoon ja odottelimme vuoron perään, että jokaisen hampaat hoidettiin kuntoon hammaslääkärin penkissä.

Sillä kerralla poskihampaistani otettiin röntgenkuvat, jotka paljasti poskihampaissani kaksi isoa reikää hammaskiilteen alla. (Kuulemma lapsilla voi käydä helpommin niin, että reikä pääsee etenemään huomaamattaan hampaan sisällä kiilteen alla). Ne kaksi reikää paikattiin silloin, ja samalla se oli niin iso harmituksen paikka minulle, että päätin jatkossa hoitaa hampaani mahdollisimman hyvin. Ja niin olen tehnyt. Muistan edelleen hyvin tuon päätöksen, joka on sittemmin kantanut pitkälle hampaiden hoidossa.

Hammastarkastus Terveystalossa

Tällä kertaa varasin itse hammaslääkäriajan netistä Terveystalon sivuilta ja sehän onnistui sujuvasti muutamassa minuutissa. Meitä lähin Terveystalon piste löytyi Espoon Ison Omenan Terveystalosta, joten varasin aikani sinne. Myös Helsingistä olisi löytynyt useita vastaanottopaikkoja.

Terveystalon hammaslääkärissä oli hyvin tilaa ja rauhallinen tunnelma odotustilassa. Täytin esitietokaavakkeeseen tietoja hampaideni hoidosta ja terveydestä, ja sitten pääsinkin jo hammaslääkärin vastaanotolle.