Kaupallinen yhteistyö Orion Favora

Ihonhoito on monen asian summa ja osa kokonaisvaltaista hyvinvointia. Ihon hyvinvointiin vaikuttaa muun muassa uni, ruokavalio, käyttämämme hoitotuotteet, ihonhoidon rutiinit sekä ulkoiset tekijät, kuten aurinko, talven pakkanen tai stressaava elämäntilanne. Iho on kehomme suurin elin ja peilaa siksi monessa suhteessa hyvinvointimme tasapainoa tai sen puutetta. Kerron tässä blogitekstissä, miten minä pyrin hoitamaan ihoa kokonaisvaltaisesti ja millaisiin asioihin ihonhoidossani keskityn.

Vessan kaappini eivät pursua mielin määrin puteleita ja purnukoita, vaan päinvastoin toiveeni on pärjätä hyvällä setillä, joka tarjoaa iholleni kaiken tarvitseman ulkoisen puhdistuksen, kosteuden ja hoivan. Olen siinä mielessä melko suoraviivainen ihonhoidossani tuotteiden suhteen, sillä ajattelen usein: less is more, vähemmän on enemmän. Minulla on käytössä muutamia hyväksi toteamiani luottotuotteita ja niiden lisäksi kokeilen välillä jotain uutta. Suosin ihonhoidossani, etenkin kasvojen iholla, hajusteettomia tuotteita.

Viimeisen kuukauden ajan käytössäni on ollut apteekkikosmetiikkasarja hajusteettomat Favora-ihonhoitotuotteet, jotka löytyvät apteekeista. Favora-tuotteet ovat sopineet herkälle iholleni, joka kuitenkin tarvitsee riittävän puhdistuksen sekä hyvän kosteutuksen aamuin ja illoin.

Favora-tuotteet tasapainottavat ihoa ja tukevat ihon omaa mikrobiomia auttaen vahvistamaan sen luontaista puolustuskykyä ulkoisia rasituksia vastaan. Ihomme voi hyvin, kun sen pintaa on suojaamassa niin sanotut ”hyvät pöpöt”. Kun ihon oma mikrobiomi on tasapainossa, jaksaa iho silloin hehkua ja suojata meitä. Favora-ihonhoitotuotteet sisältävät prebiootteja ja postbiootteja, jotka tukevat meidän jokaisen ihon omaa, yksilöllistä mikrobiomia.

Favora-sarjan tuotteissa ei ole mitään turhaa, vaan ainoastaan niitä ainesosia, joita iho tarvitsee voidakseen hyvin ja ollakseen kaunis. Lisäksi jokaisella Favora-sarjan tuotteella on allergiatunnus, joten ne sopivat herkkäihoisille. Avainlippu kertoo kotimaisesta valmistuksesta, mikä sekin on erityisen mukava juttu!

MINUN RUTIINIT IHONHOIDOSSA

Ihon säännöllinen hoitaminen

Ensimmäiseksi haluan mainita säännöllisyyden, kun puhutaan ihonhoidosta. Ihonhoidon rutiinit ovat samanlaisia kuin päivittäinen aamupalan syöminen ja vaatteiden päälle pukeminen – ne tehdään päivästä toiseen ja viikosta toiseen. Hyvinvoivan ihon taustalla on ihan samalla tavalla toistuvat rutiinit ja riittävän hyvät valinnat.

Mielestäni ihonhoidossa ei tarvita sen kummallisempia poppaskonsteja tai ihmeellisyyksiä, jos toistuvat rutiinit ja hoitotuotteet ovat omalle iholle sopivat. Vertauksena ruokavalio: ei senkään osalta ole tarpeen kokeilla ja vaihdella kummallisia dieettejä tai kytätä valintoja liian tarkasti, jos kokonaisuus ja peruspalikat ovat kunnossa. Jotakuinkin samalla tavalla ajattelen ihonhoidosta.

Tiivistetysti sanottuna, taidan olla sellaisten suurien linjojen puolesta puhuja sekä rutiineista ja säännöllisyydestä kiinni pitävä ihon hoidossa. Mielenkiintoista pohtia oman ihonhoidon rutiineja ja mistä ne itse asiassa muodostuvat.

Puhdistus aamuin illoin

Ihonhoidon säännöllisyys tarkoittaa minulle sitä, että käyn iltaisin suihkussa ja pesen samalla sopivilla puhdistustuotteilla kasvoilta pois epäpuhtaudet ja päivän aikana käyttämäni meikit. Ihon puhdistus kosteutuksen ohella on yksi tärkeimmistä iltarutiineista.