Kaupallinen yhteistyö Orion Favora

Ihonhoito on monen asian summa ja osa kokonaisvaltaista hyvinvointia. Ihon hyvinvointiin vaikuttaa muun muassa uni, ruokavalio, käyttämämme hoitotuotteet, ihonhoidon rutiinit sekä ulkoiset tekijät, kuten aurinko, talven pakkanen tai stressaava elämäntilanne. Iho on kehomme suurin elin ja peilaa siksi monessa suhteessa hyvinvointimme tasapainoa tai sen puutetta. Kerron tässä blogitekstissä, miten minä pyrin hoitamaan ihoa kokonaisvaltaisesti ja millaisiin asioihin ihonhoidossani keskityn.

Vessan kaappini eivät pursua mielin määrin puteleita ja purnukoita, vaan päinvastoin toiveeni on pärjätä hyvällä setillä, joka tarjoaa iholleni kaiken tarvitseman ulkoisen puhdistuksen, kosteuden ja hoivan. Olen siinä mielessä melko suoraviivainen ihonhoidossani tuotteiden suhteen, sillä ajattelen usein: less is more, vähemmän on enemmän. Minulla on käytössä muutamia hyväksi toteamiani luottotuotteita ja niiden lisäksi kokeilen välillä jotain uutta. Suosin ihonhoidossani, etenkin kasvojen iholla, hajusteettomia tuotteita.

Viimeisen kuukauden ajan käytössäni on ollut apteekkikosmetiikkasarja hajusteettomat Favora-ihonhoitotuotteet, jotka löytyvät apteekeista. Favora-tuotteet ovat sopineet herkälle iholleni, joka kuitenkin tarvitsee riittävän puhdistuksen sekä hyvän kosteutuksen aamuin ja illoin.

Favora-tuotteet tasapainottavat ihoa ja tukevat ihon omaa mikrobiomia auttaen vahvistamaan sen luontaista puolustuskykyä ulkoisia rasituksia vastaan. Ihomme voi hyvin, kun sen pintaa on suojaamassa niin sanotut ”hyvät pöpöt”. Kun ihon oma mikrobiomi on tasapainossa, jaksaa iho silloin hehkua ja suojata meitä. Favora-ihonhoitotuotteet sisältävät prebiootteja ja postbiootteja, jotka tukevat meidän jokaisen ihon omaa, yksilöllistä mikrobiomia.

Favora-sarjan tuotteissa ei ole mitään turhaa, vaan ainoastaan niitä ainesosia, joita iho tarvitsee voidakseen hyvin ja ollakseen kaunis. Lisäksi jokaisella Favora-sarjan tuotteella on allergiatunnus, joten ne sopivat herkkäihoisille. Avainlippu kertoo kotimaisesta valmistuksesta, mikä sekin on erityisen mukava juttu!

MINUN RUTIINIT IHONHOIDOSSA

Ihon säännöllinen hoitaminen

Ensimmäiseksi haluan mainita säännöllisyyden, kun puhutaan ihonhoidosta. Ihonhoidon rutiinit ovat samanlaisia kuin päivittäinen aamupalan syöminen ja vaatteiden päälle pukeminen – ne tehdään päivästä toiseen ja viikosta toiseen. Hyvinvoivan ihon taustalla on ihan samalla tavalla toistuvat rutiinit ja riittävän hyvät valinnat.

Mielestäni ihonhoidossa ei tarvita sen kummallisempia poppaskonsteja tai ihmeellisyyksiä, jos toistuvat rutiinit ja hoitotuotteet ovat omalle iholle sopivat. Vertauksena ruokavalio: ei senkään osalta ole tarpeen kokeilla ja vaihdella kummallisia dieettejä tai kytätä valintoja liian tarkasti, jos kokonaisuus ja peruspalikat ovat kunnossa. Jotakuinkin samalla tavalla ajattelen ihonhoidosta.

Tiivistetysti sanottuna, taidan olla sellaisten suurien linjojen puolesta puhuja sekä rutiineista ja säännöllisyydestä kiinni pitävä ihon hoidossa. Mielenkiintoista pohtia oman ihonhoidon rutiineja ja mistä ne itse asiassa muodostuvat.

Puhdistus aamuin illoin

Ihonhoidon säännöllisyys tarkoittaa minulle sitä, että käyn iltaisin suihkussa ja pesen samalla sopivilla puhdistustuotteilla kasvoilta pois epäpuhtaudet ja päivän aikana käyttämäni meikit. Ihon puhdistus kosteutuksen ohella on yksi tärkeimmistä iltarutiineista.

Orionin Favora-sarjassa on kolme erilaista puhdistustuotetta: hellävarainen misellivesi, hellävarainen puhdistusvaahto ja hellävarainen puhdistusgeeli. Olen käyttänyt kaikkia tuotteita ihonpuhdistuksessani ja omaksi lemppariksi on niiden joukosta noussut puhdistusvaahto, erityisesti iltaisin suihkun yhteydessä.

Aamuisin tykkään huuhdella kasvoni viileällä vedellä. Kasvojenhuuhtelu herättää sopivasti uuteen päivään ja tulee raikas olo. Lopuksi annostelen Favora-misellivettä vanulapulle ja käyn sillä kasvot hellästi pyyhkien läpi.

Sauna hellii ihoani noin kerran viikossa

Saunassa käyn noin kerran-pari viikossa, jolloin saatan hemmotella ihoani vielä erityisemmin. Sauna tekee jo itsessään hyvää: siellä mieli ja keho rentoutuvat ja kostea vesihöyry pehmentää koko vartalon ihoa. Lämpimässä saunan höyryssä ihosta kuoriutuu samalla kuivaa ihokerrosta pois.

Ennen saunaa teen usein kevyen kuorinnan kasvojen iholle. Viimeisen kuukauden ajan olen käyttänyt siihen tarkoitukseen Favoran hellävaraista 2-IN-1 kasvokuorintaa, joka sopii kaikille ihotyypeille, myös herkälle iholle.

Kuten Favoran kasvokuorinnan käyttöohjeissakin kerrotaan, kuorintaa voi käyttää kahdella tapaa. Entsymaattinen vaikutus sopii herkälle iholle, jolloin voidetta levitetään iholle, annetaan entsymaattien vaikuttaa 5 minuuttia ilman mekaanista pyörittelyä ja huuhdellaan lopuksi vedellä pois. Mekaaninen kuorinta sopii sen sijaan normaalille iholle, jolloin tuotetta levitetään kostealle iholle kevyin pyörivin liikkein. Hellä mekaaninen liike kuorii ihon pinnasta kuollutta ihosolukkoa pois pehmentäen ihon pintaa, jolloin hoitotuotteet imeytyvät ihoon paremmin.

Oikukkaan ihon tasapainoilua

Ihoni on jossain määrin oikukas, sillä se on toisaalta sekaiho, joka rasvoittuu ja tarvitsee hyvän puhdistuksen, mutta samaan aikaan ihoni on myös herkkä ja reagoi liian voimakkaisiin hajusteisiin tuotteissa. Herkällä tarkoitan sitä, että ihoni tarvitsee riittävästi kosteutusta ja mielellään suosin hajusteettomia tai hyvin miedosti hajustettua kosmetiikka. Vahvasti hajustettu kosmetiikka saattaa jopa kirvellä ihollani.

Niin ikään kiire, stressi, liian vähäinen uni sekä hormonaaliset muutokset näkyvät ihollani. En kuulu luonnostaan pehmoisten persikkaihojen joukkoon, mutta siitä huolimatta olen oikein sinut ihoni kanssa.

Joskus ihoni kanssa on ollut huonompia kausia, kuten molemmilla kerroilla imetyksen lopettamisen jälkeen. Hormonaaliset vaihtelut aiheuttivat leukaperiini lievää aknea. Tilannetta on tasannut säännöllinen hoitaminen laadukkailla tuotteilla, mahdollisimman puhdas ruokavalio sekä tietysti myös ajan kuluminen on auttanut löytämään uuden tasapainon. Uskon myös, että säännöllinen liikunta tekee iholleni hyvää ja kierrättää tehokkaasti kehon aineenvaihduntaa.

Ruokavaliossa suosin runsaasti kasviksia, marjoja ja hedelmiä osana monipuolista kotiruokaa. Välttelen vaaleaa vehnää ja ruista sekä tietenkin myös turhaa valkoista sokeria. Ihoni voi selkeästi parhaiten silloin, kun monipuolinen ruokavalio tukee sen hyvinvointia sisältäpäin. Myös vettä koitan nauttia päivän aikana riittävästi, koska osa kosteutuksesta tulee ihoon sisältäpäin.

Ihoni tarvitsee hyvän kosteutuksen

Etenkin näin syksyllä, talvea kohti mennessä, ihoni tarvitsee kosteutusta vielä normaaliakin enemmän. Kuivempi sisäilma ja ulkoilma näkyy ihollani ja siksi ihoni saattaa syksyisin muuttua pinnalta kuivemmaksi ja kireämmäksi.

Viime viikkoina olen saanut helliä ihoani uusilla Favora-ihonhoitotuotteilla, jotka tukevat ihon pinnalla elävän mikrobiomin toimintaa. Hiukan normaalia intensiivisemmän ihonhoidon testijakson yhteydessä olen erityisen hyvin huomannut, että kunnollinen kosteutus auttaa ihoani voimaan hyvin. Kosteudesta ja kasvovoiteesta aamuin illoin ei todellakaan pitäisi tinkiä, vaan sen sijaan tähän aikaan vuodesta iho saattaa tarvita jopa hieman enemmän kosteusvoiteita.

NÄIN HOIDAN IHOANI KOKONAISVALTAISESTI

Pesun jälkeen olen suihkuttanut kasvoille muutaman pumppauksen Favoran kasvovesisuihketta, joka viimeistelee raikkaan tunteen iholla. Sen jälkeen levitän vahvistavan ja virkistävän silmänympärysgeelin liikkuvalle luomelle ja silmän alle. Tuote rauhoittaa, kosteuttaa ja vähentää turvotusta. Ihana tunne silmien iholla!

Favoran vahvistava ja suojaava tehohoito on kenties ollut se ”the tuote”, joka on tehnyt erityisen hyvää kasvojeni iholle viimeisten viikkojen aikana. Tuote on tehokas, mutta se on silti tarkoitettu jokapäiväiseen käyttöön. Olen levittänyt pari pumppausta tehohoitoa kasvovoiteen alle, aina iltaisin, joskus aamuisinkin. Tehohoito sisältää ihoa hellivää jojobaöljyä.

Lopuksi levitän hoitovoiteen tai kosteusvoiteen, jotka ovat molemmat Favoralla super hyviä arkisen ihonhoidon peruspilareita. Vahvistava kosteusvoide on varma valinta ja sopii meikin alle huippuhyvin. Voide kosteuttaa ja imeytyy nopeasti ja on siksi erinomainen meikin alle. Vahvistava kosteusvoide on luottotuote arkeen, etenkin meille, jotka suosimme hajusteettomia tuotteita.

Favoran vahvistava hoitovoide on koostumukseltaan hiukan paksumpi ja se sisältää muun muassa jojobaöljyä – ihonhoidon herkkua! Voiteet on pakattu pumppupulloihin, jotta ne säilyvät hyvin. Pullot on suunniteltu niin, että kaikki voide tulee ulos pulloista ja lopuksi pumppupullo tyhjenee täysin.

Olen testannut uusia Favora-tuotteita tovin ja lämpimästi suosittelen tätä apteekeista löytyvää Favora-sarjaa teille seuraajilleni. Mielestäni tässä on sellainen kattava ihonhoitosarja, joka sisältää kaiken tarpeellisen ilman että vessan kaapit pursuavat pulloa ja putelia, joista osa jäisi turhaan käyttämättä. Näiden Favora-tuotteiden hinta-laatusuhde on kunnossa ja tuotteet sisältävät laadukkaita ainesosia sekä ihon omaa mikrobiomia tukevia prebiootteja ja postbiootteja.

Ihonhoitoa ei missään nimessä kannata laiminlyödä tai ajatella, että hyvällä hoidolla ja hemmottelulla siitä tulisi entistä oikukkaampi ja vaativampi. Iho kerää vuosirenkaita ikävuosien karttuessa ja siksi sen hyvinvointia on tärkeää tukea antamalla iholle kokonaisvaltaisesti hoivaa päivittäin. Arkinen ja päivittäin toistuva kotihoito on loppujen lopuksi ihon hyvinvoinnin kannalta kaikista tärkein asia.

-Hilla

Instagramissa @hillasblog & @itsehoitoapteekki

#apteekkikosmetiikka #ihonhoito #favora

Lue lisää:

Hyvinvointi.