Kaupallinen yhteistyö Matri.

Tänään esittelen blogissa meidän uuden kodin makuuhuonetta, joka on osoittautunut hyvien unien makuuhuoneeksi. Makuuhuone sijaitsee yläkerran toisessa päädyssä ja se valmistui pintaremontissa ensimmäisten tilojen joukossa. Oli tärkeää saada makuuhuoneet valmiiksi, jotta pääsimme muuttamaan tänne.

Kuten olen aiemmin kertonut, meillä on erilaisia panosta ja pihistä -kohteita tässä kodissa, niin remontin kuin sisustuksenkin osalta. Yksi panosta-kohteemme on ollut makuuhuone ja etenkin sänky, jota käytämme vuorokaudessa useamman tunnin.

Laadukas uni on koko hyvinvoinnin perusta ja siitä emme halua tinkiä. Päinvastoin haluamme tukea sitä mahdollisuuksien mukaan, ja laadukas sänky on yksi asia, jolla voimme siihen vaikuttaa. Makuuhuoneen remontilta ja sisustukselta tavoittelimme kodikkuutta, rauhallisuutta sekä toisaalta myös sitä tunnelmaa, jonka kohtaa hotellin sänkyyn hypätessä. Tämä on siis sekoitus kodikasta hotellifiilistä meidän mielestä!

Makuuhuoneen seesteinen tunnelma

Halusimme laadukkaan, kotimaisen ja aikaa kestävän sängyn, joten päädyimme hankkimaan makuuhuoneen keskipisteeksi Matrin sängyn. Valinta on osoittautunut erinomaiseksi. <3 Nyt kolme viikkoa sängyssä nukuttuamme olemme olleet sänkyyn tosi tyytyväisiä. Olemme nukkuneet levollisesti (niin hyvin kuin lapsiperheessä voidaan ajoittain nukkua) ja on tuntunut siltä, että panostus on todellakin kannattanut. Makuuhuone on kokonaisuudessaan seesteinen ja sellainen kuin siitä toivoimme tulevan.

Sänky ja koko makuuhuoneen tunnelma on kutsuva, minkä vuoksi sinne on illalla ihanaa mennä. Emme ole muuton jälkeen edelleenkään asentaneet olohuoneeseen televisiota, koska olohuone on niin keskeneräinen ja kohta muutenkin remontin alla. Sen takia olen mennyt monena iltana jo aikaisin sänkyyn lukemaan ja rauhoittumaan ja päätynyt hyvissä ajoin nukkumaan.

Uni on niin kokonaisvaltainen asia. Olemmekin päättäneet, että makuuhuoneeseemme ei tule televisiota, eikä muutoinkaan paljoa ylimääräistä tavaraa. Kirjat lukemista varten ja muuten huone on sellainen rauhallisuuden keidas.

Laadukas Tyyni Continental -sänky makuuhuoneen keskipisteenä

Teimme sänkyvalintaa alkusyksyllä, jolloin vierailin Matrin myymälässä Helsingissä, Kapteeninkatu 11:sta. Myymälässä minua oli vastassa Anja, jolla on takanaan ura Matrin perheyrityksessä sänkyjen ja hyvien unien parissa. Anja esitteli minulle Matrin sänkyvaihtoehdot ja pääsin niitä myös käytännössä testaamaan eli makoilemaan.

Lopulta päädyimme valitsemaan Matrin Tyyni Continental -parisängyn, jonka tilasimme vielä hiukan normaalia kookkaampana, leveyttä sängyllä on 200 cm. Mahdumme sänkyyn koko perhe hyvin, sekin on jo testattu ja toimivaksi todettu. Tytöt kyllä nukutetaan omiin sänkyihin, mutta niin vaan usein aamuisin löydymme kaikki samasta sängystä. Hyvä, että tilaa on nyt 40 cm enemmän kuin ennen. <3

Continental-sänkyihin valitaan yleensä yhtenäinen patja, jonka eri puolet voidaan tarvittaessa personoida vastaamaan nukkujien yksilöllisiä toiveita. Meidän sängyssä ylimmän patjan molemmat puolet ovat samanlaiset. Ylemmän patjan alla on sitten kaksi erillistä alempaa sänkyrunkoa, jotka on kiinnitetty toisiinsa. Sängyn runko on massiivihavupuuta ja jousisto on kaksinkertainen pussijousitus.

HYVIEN UNIEN MAKUUHUONE

Jo sänkyä paikalleen asentaessa tuli sellainen fiilis, että nyt olemme laadukkaan ja hyvistä materiaaleista tehdyn sängyn äärellä. Sänky on kokonaisuudessaan jämäkkä ja oikeilta kohdilta ihanan pehmeä ja nukkujan kehoon mukautuva. Luonnollisten materiaalien ansiosta sängyssä on raikas ja hengittävä olo nukkua. Makuuhuoneessa on kokonaisuudessaan hyvät vibat!

Parasta Matrin sängyissä on mielestäni niiden yksilöllisyys. Sängyt voidaan muokata juuri asiakkaan omien toiveiden mukaan niin sängyn rakenteen, mittojen, jalkojen kuin materiaalienkin osalta. Matrin myymälässä ja verkkosivuilla voi tutustua erilaisiin vaihtoehtoihin.

Meille tämä Tyyni Continental on osoittautunut erinomaiseksi valinnaksi, vaikka uskon, että kaikissa muissakin Matrin sängyissä olisi varmasti hyvä nukkua. Sängyn kokoa ja mallia kun hieman määrittelee sekin, millaiseen tilaan sänky tulee. Meidän makuuhuone on kookas, joten sinne mahtui hyvin tällainen kookas sänky ja vielä kaksi metriä leveänä.

Lempi-sängynpääty ja -yöpöydät kruunaa kokonaisuuden

Sängyn lisäksi on tietenkin mainittava upea Lempi-sängynpääty ja -Lempi-yöpöydät, jotka kruunaa kokonaisuuden. Mielestäni yöpöydät ja kaunis sängynpääty kokoaa palaset yhteen ja antaa makuuhuoneelle viimeistellyn silauksen, sellaisen pisteen i:n päälle.

Olen jo vuosia ihaillut tätä Matrin puusepäntyönä valmistettua Lempi-sängynpäätyä, jossa massiivisaarni yhdistyy kauniisti koristeelliseen rottinkipunokseen. Annoin myymälässä kyllä mahdollisuuden tutustua muihinkin Matrin sängynpäätyihin, heillä on paljon kauniita, mutta lopulta pysyin siinä, mikä minut on hurmannut alun alkujaan. Se on juurikin tämä lempeä Lempi, joka tuo huoneeseen lempeän tunnelman.

Lempi-sängynpäädystä ja yöpöydistä on valittavana kolme värivaihtoehtoa: vaalea saarni sekä mustaksi tai salvian vihreäksi käsitelty saarni. Mielestäni tämä klassinen luonnollisen vaalea saarni oli meidän kotiin hyvä valinta. Kun seinät ja kalusteet ovat neutraalia väriä, voi tekstiileillä ja petauksella muuttaa huoneen tunnelmaa. Juhannuksena ja jouluna huoneen saa näyttämään hyvinkin erilaiselta riippuen sisustuksesta ja tekstiileistä.

Petivaatteet ja päiväpeitto viimeistelee sängyn petauksen

Lopuksi haluan sanoa vielä muutaman sanan sängyn viimeistelystä, jossa tärkeässä roolissa on helmalakana ja petaus kokonaisuutena: tyynyt, peitot, lakanat, päiväpeite ja torkkupeitot.

Halusin ehdottomasti sänkyyn helmalakanan, koska se luo juuri hotellimaista tunnelmaa sängyn jäädessä kauniin hupun alle ”piiloon”. Helmalakanoissakin on Matrilla valinnanvaraa niin materiaalin kuin värin osalta. Päädyin väriltään ruskeaan Caleido-kankaaseen, joka on siis pellavan ja puuvillan sekoitetta. Materiaali on tukevaa ja kestävää. Helmalakana on juuri mittojen mukaan ommeltu, joten se pysyy paikallaan ryhdikkäästi.

Myöhemmin sängyn tunnelmaa ja värimaailmaa voi vaihtaa helmalakanan uusimalla. Haluan vinkata helmalakanoista teillekin, joilla on jonkin toisen merkin sänky vailla helmalakanaa. Matrilta voi hyvin tilata oman sängyn mittojen mukaan helmalakanan sekä muita petivaatteita.

Samoin sängynpäätyihin on valittavana erilaisia materiaaleja ja värejä mieltymysten ja kodin värimaailman mukaan. Ihastelin samettista sängynpäätyä, johon voisi valita väriksi esimerkiksi tumman sinisen tai vaalean puuterin. Erilaisia värimaailmoja, tunnelmia ja yhdistelmiä voi luoda monella tapaa. Olen varma, että jokaisen yksilölliseen makuun löytyy Matrilta sopiva kokonaisuus, joka tarjoaa nukkujalleen levolliset yöunet.<3