Perjantaina tapasimme tämän kevään HCR Street teamin kanssa. Kävimme läpi tulevan kevään ja kesän juoksutapahtumia, uudistuneita reittejä ja käytännön asioita. Helsinki Street teamiin kuuluu innokkaita juoksun harrastajia, jotka haluavat jakaa hyvää juoksufiilistä sekä tietoa tulevan kauden juoksutapahtumista, kuten Helsinki City Runista ja Helsinki City Marathonista, Helsinki Street Runista ja Mini Maratonista. Ryhmään kuuluu monta somestakin tuttua juoksufiilistelijää. Helsinki City Runin Instagram-tilin kautta ainakin löytyy kuvia tästä possesta. Iloista jengiä ympäri Suomen.

Itse olin Street teamissa viime keväänäkin mukana, mutta raskauden takia yhteislenkkien vetäminen ei ollutkaan niin yksinkertaista ja HCR jäi myös väliin kasvaneen mahan vuoksi. Hyvä syy oli olla juoksematta, mutta olen nyt tosi iloinen kun tänä keväänä pääsen taas tauon jälkeen mukaan viivalle ja nauttimaan loppukeväällä Helsingin kaduista lenkkareiden kanssa.

Tänä vuonna HCR:n yhteistyökumppaneita ovat New Balance, Sportyfeel, Icepower ja Craft. KickOffissa pääsimme muun muassa kuulemaan New Balance -brändin taustaa ja juoksukenkien kehitystä nykypäivänä. NB tekee esimerkiksi NASA:n kanssa yhteistyötä kehittäessään yhä parempia ja parempia juoksutossuja. Mielestäni tosi mielenkiintoista kuultavaa lenkkarimerkin takaa. Saimme yhdet parit juoksukenkiä kevään lenkeille kulutettaviksi, niistä kirjoittelen myöhemmin lisää. New Balancen lenkkareita mulla ei ole aikaisemmin ollutkaan, vaikka merkki onkin maailman mittakaavassa suosituin juoksijoiden keskuudessa. Oli muutenkin hauska tutustua livenä moneen somesta tuttuun juoksijaan, joiden osan juttuja olen seuraillut jo useamman vuoden.

Omat juoksufiilikset ovat parhaillaan aika hyvässä nousukiidossa. On tosi inspiroivaa tavata samanhenkistä porukkaa ja jutella kaikkea juoksuun liittyvää. Olen selkeästi juoksutyyppinä sellainen, että tykkään tehdä lenkkejä kaverin kanssa tai porukalla ja suuri osa juoksuilostani tulee hyvästä fiiliksestä ja hyvän olon tunteesta, jonka juoksun kautta saa.

Tällä hetkellä keskityn juoksun saralla pidentämään lenkkejäni – 10 kilometriä on tällä hetkellä pisin lenkkini, mutta ennen toukokuun Helsinki City Runia pitäisi ehtiä tekemään ainakin kerran viikossa yksi vähän pidempi lenkki. Tärkeää minulle on toki raskauden jälkeen kohottaa kuntoa maltilla ja välttyä vammoilta. Määrä ei ole tällä hetkellä tärkeintä, vaan pikemminkin laatu ja järkevät treenit. Puolimaraton-tavoite palvelee sitten kesäkuun Jukolan viestiä, joka myös vaatii hyvää kuntoa ja kestävyyttä. On tosi kiva, että lenkille käymiselle on nyt ainakin pari tosi syytä ja konkreettista tavoitetta hyvän olon ja fiiliksen lisäksi. :)

Ja jos jotain kiinnostaa, millaista vauhtia HCR:ssä tavoittelen… Juuri nyt tuntuu, että puolikas kahteen tuntiin olisi jo hyvin, mutta toki vähän kovempaa olisi kiva juosta. Uskon, että laitan ajan suhteen vähän tarkempaa tavoitetta vasta lähempänä toukokuuta. Vielä oman kunnon kehitys on aikalailla arvoitus.

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog

Seuraa Instagramissa