Olen kerännyt yhdelle välilehdelle kysymyksiä, joita olette minulle laittaneet kommenttiboksiin. Jossain vaiheessa vielä ajattelin suuruuden hulluuksissani, että tekisin niistä pidempiä postauksia, mutta päätinkin tehdä kysymyksiä ja vastauksia -postauksen. Tässä siis muutama kysymys, joka minulle on esitetty ja niihin vastaukset. :)

Kysymyksiä ja vastauksia

Olisi kiva jos tekisit postauksen nykyisestä liikkumisestasi. Esim montako kertaa vkossa ja mitä ja millaista voimatreeniä teet lenkkeilyn tueksi. :)

Hyvä kysymys, kiitos siitä. Pääpiirteissään liikun edelleen aika fiiliksen mukaan, selkeä rytmi puuttuu ja sen vuoksi viikot näyttävät hyvin erilaisilta. Joskus juoksen neljä kertaa, toisella viikolla pari kertaa. Pääosin liikun aerobisesti, eli lenkkeilen vaunujen kanssa ja juoksen. Voimatreenien pariin pitäisi kyllä palata, kunhan löydän täältä uudelta kotipaikkakunnalta Kirkkonummelta jonkin salin, missä voisi käydä kertamaksulla. Kotona olen tehnyt silloin tällöin kotijumppaa, mutta viime viikkoina kotijumppakin on vaihtunut muutto- ja remppajumppaan. Tammikuun ja vuoden 2018 tavoite voisikin olla se, että palaisi jotenkin rutiinien pariin ja ottaisi vaikka jonkin kivan viikkotavoitteen treenien suhteen. :) Ei sillä, että fiiliksen mukaan liikkumisessakaan mitään väärää olisi. Mä vaan jotenkin kaipaan taas sitä vanhaa menoa.

Olisi mukava tietää millaisella kameralla kuvaat blogisi kuvia, sekä mikä kuvan muokkausohjelma sinulla on käytössäsi?

Olen luottanut Olympuksen nimeen jo useamman vuoden. Minulla on minijärkkäri, johon minulla on matkan varrella ollut erilaisia linssejä. Hetki sitten hankin uuden ensimmäisen Olympuksen pro-linssin ja kuvanlaadussa kyllä huomaa eron. Olen sitä mieltä, että valokuvaaminen vaatii taitoa, mutta kyllä hyvällä kalustollakin on iso merkitys lopputulokseen. Hyvällä kalustolla on helpompi ottaa hienoja kuvia, yksinkertaisesti. Osan kuvista kuvaan myös puhelimellani Honorilla, niitäkin minulla on ollut useampi perä jälkeen. Photoshoppia käytän kuvanmuokkaukseen, sekä VSCO:ta kun jaan suoraan puhelinkuviani.

Kiinnostaisi tietää, milloin ja miten lopetit imetyksen?

En tavallaan lopettanut ihmetystä aktiivisesti, vaan vauva päätti itse lopettaa. Kahdeksan ja yhdeksän kuukauden iässä rinta ei enää kelvannut yhtä hyvin, tai toisin sanoen rintaraivareita tuli todella paljon ja vauva heräsi yöllä monta kertaa syömään. Annoin sitten osan maidosta pullosta, koska en jaksanut jatkuvaa yöheräilyä. Heruminen hidastui entisestään, varmaan juuri siitä syystä, että osa maidosta tuli pullosta. Lopulta rinta ei enää kelvannut ollenkaan päivällä, vain yöllä. Sitten yhdeksän kuukauden iässä vauva ei huolinut rintaa enää ollenkaan vaan huitoi tissiä pois ja siitä siirryttiin kokonaan pulloon. Yöt paranivat kertaheitolla, koska hän sai vatsan kunnolla täyteen aina iltaisin, eikä öitä tarvinnut käyttää tankkaamiseen. Siten imetyksen lopettaminen kait meillä kävi, jos vielä oikein muistan. :D Hetken asiaa harmittelin, että imetys loppui, mutta sitten tajusin arvostaa asiaa kun yöt paranivat. :)

Teidän perheessä tuntuu kuitenkin terveellinen ruokavalio ja liikuntaharrastukset onnistuvan pienellä budjetilla? Tästä olisi kiva kuulla lisää, koska vaikka olenkin jo itse löytänyt kotitreenit, puiston treenimahdollisuudet ja edulliset sesonkikasvikset, ei pienen budjetin vinkkejä voi koskaan olla liikaa.

Tätä kysymystä pitäisi kyllä avata pidemmin omaan postaukseen. Teemme lähes kaiken ruokamme itse, keittoja, pataruokia ja laatikoita. Käytämme juureksia ja sesongin kasviksia. Suunnittelemme ruokamme etukäteen ja syömme kaksi lämmintä ruokaa päivässä, joten jääkaapilla ei tarvitse turhaan mutustella kaikkea pientä. Juoksu on myös harrastuksena edullinen. :) Niitä vinkkejä joskus paremmin.

Onko sinulle nyt hoitovapaalla ollessasi ihan luontevaa, että miehesi osallistuu enemmän rahallisiin menoihin?

On ollut luontevaa. Lapsi on yhteinen asia ja lapsen saannin ”kustannukset” ovat myös yhteisiä. Siksi en ajattelen, että olisin mieheni ”elätettävänä” vaan meillä on yhteinen projekti ja sen hoidamme myös yhdessä. Minä teen työtä kotona, josta ei makseta, mutta sen ajan koitamme elää pienemmillä menoilla ja karsimme kulutusta. Minulle ja meidän perheelle oli luonnollista, että imettävänä äitinä jäin lapsen kanssa kotiin ja mies jatkoi työelämässä. Nyt hoitovapaalla tilanne on tosiaan se, että mies osallistuu rahallisiin menoihin isommin, mutta eihän tämä aika loputtomiin jatku. Nautitaan tämän ajan parhaista puolista. :)

Minua kiinnostaa tuo ruokavalio, jolla parhaillaan hoidat akneihoasi. Mitä käytännössä tarkoittaa tarkalleen sokerin karsiminen? Syötkö hedelmiä? Mites täysjyväviljat? Marjat? Maitotuotteet?

Karkit, pullat, valkoinen sokeri, valkoinen leipä ja niin sanotut nopeat hiilarit vähälle ja sitäkin enemmän kasviksia, kuituja, salaattia, marjoja, hedelmiä, kasvisruokaa, laadukasta lihaa ja ravintorikkaita ruokia. Lyhykäisyydessään sellaista ruokavaliota yritän noudattaa. Sokeri on polttoainetta tulehtuneelle akneiholle ja siksi sitä kannattaa välttää. Jotkut ovat sitä mieltä, että ruokavaliolla ei ole mitään tekemistä aknen kanssa, mutta itse uskon, että kyllä on.

Mä kaipaisin sellaista jossa kerrot uuden ostosta kun on jo vanha asunto omistuksessa… Että missä järjestyksessä asiat pitäisi huomioida ja toteuttaa? Ensin vanha pois ja sittenkö toivotaan että uus löytyy? Nimimerkillä haaveilen uudesta kodista.

Varsinkin pääkaupunkiseudulla asunnot liikkuvat niin kovaa vauhtia, että oma kannattaa ensin myydä. Sitten uudesta asunnosta voi tehdä suoran tarjouksen. Ehdolliset tarjoukset kun usein jäävät muiden jalkoihin. Useimmiten löytyy joku, jolla on mahdollisuus tarjota rahat tiskiin heti. Näin ainakin itse koimme. Siitä oli etua, että oma oli jo myyty. Mekin saimme uuden kodin juuri siksi, että oma oli myyty. Menimme niiden edelle, jotka antoivat ehdollisen tarjouksen. :)

Olisi kiinnostavaa kuulla, miten olette jakaneet menot miehen kanssa? Mitä sinä maksat ja mitä hän?

Täällä vastaus siihen:

Miten jaamme talouden? – Ei ne suuret tulot, vaan pienet menot

Mitä pidät X-Lander juoksuvaunuista, suosittelisitko niitä juoksun harrastajalle?

Suosittelen. Täällä vastaus tähän kysymykseen:

X-Lander Run juoksurattaat arvostelussa

Ensimmäinen lenkki, tästä se lähtee.

****

Ihanaa alkanutta joulukuuta, neljä viikkoa jouluaattoon. <3

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog