Itsensä hemmottelu tekee aika ajoin niin hyvää. Pieni panostus itseensä, rutiinien rikkominen tai vain aikaa itselle? Kotonakin voi hemmotella itseään monella tavalla. Kirjoitin tähän postaukseen 12 tapaa hemmotella itseään. Ota aikaa itsellesi, nauti olostasi ja rentoudu. <3

LEIVO JOTAIN HERKULLISTA

Leipominen on itsessään rentouttavaa ja sen lisäksi lopputuloksesta saa vielä nauttia kielen päällä. Tupla mukavaa siis. Leivo jotain syntisen hyvää suklaasta, etsi uusi resepti tai pyöräytä oma suosikki. Entä oletko kokeillut joskus leipoa raaka-kakkua tai jotain terveellisempää herkkua?

TEE JALKAKYLPY

Rentouttava jalkakylpy, joka pehmentää ja puhdistaa jalat. Etsi iso ämpäri tai sanko. Täytä se lämpimällä vedellä, kylpysuolalla. Laita jalat likoamaan ja viihdytä itseäsi sillä aikaa vaikka kirjan parissa.

NUKU PÄIVÄUNET

Toimii aina. Avaa makuuhuoneen ikkuna. Vedä viltti korviin, rentoudu ja siirry hetkeksi höyhensaarille virkistäytymään.

ILTAPALA METSÄSSÄ

Pakkaa iltapala reppuun ja ota suunnaksi metsän siimes. Termospullosta teevesi, smoothie ja eväsleipä maistuvat herkulliselta, kun ne syö vaihtelun vuoksi metsäisellä kalliolla.

LÄMMITÄ SAUNA

Jos kodistasi löytyy sauna, on se ihana paikka hemmotella itseään. Pehmeät tai kuumat löylyt – mitkä ovat mieleisimmät sinulle. Välillä voi käydä ulkona vilvoittelemassa. Pian saa jo tehtyä koivusta vihdankin.

LAINAA KIRJASTOSTA KIRJA JA MENE LUKEMAAN SITÄ PUISTOON

Kirjastosta saa lainattua ilmaiseksi kirjoja, milloin olet viimeksi hyödyntänyt sitä palvelua. Kirjastossa on muutenkin mukava tunnelma, mutta näin kesäaikaan sieltä voi siirtyä puiston penkille lueskelemaan.

LÄHDE PYÖRÄRETKELLE JA POLJE KAIKESSA RAUHASSA

Useimmiten pyöräilemme paikasta A paikkaan B kauhealla vauhdilla. Tai treenin muodossa kilometrikaupalla. Jos tällä seuraavalla kerralla menisitkin pyöräilemään ihan kaikessa rauhassa ja tutustuisit lähialueeseen vähän uudella tavalla.

TUHLAA AIKAA

Joskus sekin on parasta hemmottelua, kun on vaan. Ei tee mitään, ainakaan sellaista, mitä pitäisi. Pyykkikasa, tiskit tai petaamaton sänky kyllä hetken odottaa.

RIPUSTA RIIPPUKEINU KESÄKSI PIHALLE

Unelmoin parhaillaan riippukeinusta, jossa saisi makoilla kesäpäivinä. Lapsuudessa naapureillamme oli sellainen ja muistan edelleen varsin hyvin, miten mukavaa siinä oli loikoilla.

MEDITOI JA JOOGAA

Tekisikö mieli rauhoittua tai venytellä, mutta sille ei ole löytynyt aikaa. Ota aika, sulje puhelin ja etsi vaikka YouTubesta jokin valmis joogavideo ja tee se ohjeiden mukaan. Joogaa ja venyttelyä voi tehdä myös ihan omin päin ja keskittyä sen sijaan rauhoittumiseen.