Löysin Vilma P:n blogista tällaisen kivan postauksen: 10 random treenifaktaa minusta. Näin 38 raskausviikolla kun ei pääse normaaliin tapaan liikkumaan tai treenaamaan, niin mikäs sen parempi kuin kirjoittaa aiheesta. Heh. Joten minäpä tartuin tähän ja kirjoitan omat kymmenen faktaa ja ajatusta liikuntaan liittyen.

1.TREENITAUSTANI

Nuoruudessani harrastin monipuolisesti erilaisia lajeja, muun muassa hiihtoa, suunnistusta, juoksua ja yleisurheilua. Lapsuudessani olen myös ulkoillut paljon, sillä asuimme asuntoalueella, jolla asui lapsiperheitä ja kavereita. Olimme paljon ulkona yhdessä. Kilpailemisen aloitin suunnistuksessa noin 9-vuotiaana. Teini-iässä ja myöhemmin olen kilpaillut suunnistuksessa, juoksussa, yleisurheilussa ja hiihdossa, mutta lukioikäisenä ykköslajikseni valikoitui suunnistus. Sen lajin parissa vietin useamman vuoden treenaten tavoitteellisesti. Nykyään laji on rakas harrastus ja kuntoilumuoto polkujuoksun ja juoksun ohella.

2. TREENI-INHOKKINI

Hmm. Olen käynyt liikuntapainotteisen yläasteen sekä lukion, ja siitä syystä olen kokeillut vaikka ja mitä lajeja, urheillut tosi monipuolisesti. En silloin, enkä nykyäänkään viihdy esimerkiksi ryhmäliikuntatunneilla, joissa pitää keskittyä askelsarjoihin ja niiden muistamiseen. Esimerkkinä nyt vaikka jokin aerobic-tunti. Tanssikin on vähän niin ja näin, vaikka useampaa tanssituntiakin olen kokeillut. Taidan olla enemmän sellainen fyysinen hikiliikkuja, joka ei jaksa keskittyä askelsarjoihin tai koreografioihin.

3. ENNÄTYKSENI

Pisin juoksulenkkini on ollut polkujuoksua 28 kilometriä. En ole koskaan juossut kokonaista 42 kilometrin maratonia, eikä minulla edelleenkään ole hinkua maratonille. (mieli voi toki tulevaisuudessa muuttua) Puolimaratoneja olen juossut monia ja se matka on riittänyt minulle ihan hyvin. Pidempiä matkoja juoksen mieluummin pehmeillä poluilla kuin kovalla asfaltilla. Puolikkaan olen juossut parhaimmillaan 1 h 42 min.

Suunnistuksesta minulla on SM-tasolta monta plakettisijaa eli 4-10 sijoja, mutta koskaan en päässyt kolmen parhaan joukkoon. Pyöräsuunnituksesta minulla on yksi SM-pronssi. 23-vuotiaana tavoitteellinen harjoittelu sai suunnituksen parissa jäädä ja päätin keskittyä opiskeluun kauppiksessa.

4. MOTIVAATIO NYT 

Motivaatio juuri nyt on hiukan vaikea käsite tämän ison raskausmahan kanssa. Hehee. Olisihan tässä motivaatiota, mutta nyt eletään tätä loppuraskautta, kohta synnytystä ja sitten rauhallista palautumista ilman kiirettä. Motivaationi suuntautuu loppukesästä ja alkusyksystä lempeään raskaudesta palautumiseen, sanotaan vaik