Yhteistyössä Wario Physics

Tekstin lopussa alekoodi ja hierontalahjakortin arvonta.

Rentouttava raskaushieronta on yksi parhaimmista asioista, joita yhdeksännellä raskauskuulla voi itselleen suoda. Olen nyt muutamaan otteeseen käynyt koko kehoa rentouttavassa raskaushieronnassa ja nauttinut hierontahetkistä niin paljon, etten hoidon päätteksi olisi välittänyt nousta hierontapöydältä ylös ollenkaan. Niin ihanaa se on joka kerralla ollut!

Viime viikolla kävin ihanan Nooran käsittelyssä Helsingin Kampissa Wario Physicsillä. Noora on nuori suunnistajalupaus, jonka tavoitteena on muutaman vuoden sisällä ponnistaa suunnistuksen maajoukkuetasolle. Sen lisäksi Noora on urheiluhieroja ja erikoistunut raskaushierontaan. Nooran intohimona on ihmisten hyvinvointi ja kehonhuolto – oli kyseessä sitten paljon treenaava kilpaurheilija tai raskauden loppumetreillä porskuttava tuleva äiti.

Rentouttava raskaushieronta – monia hyötyjä odottavalle äidille

En ole raskausaikana kärsinyt erityisemmin mistään vaivoista tai suuremmista ongelmista, mitä kehoon ja kroppaan tulee. Olen ollut sen suhteen onnekas. Silti nämä viimeiset kuukaudet ja erityisesti viimeiset viikot alkavat olla jo vähän rankkoja ison vatsan kanssa ja erinäisiä tuntemuksia alkaa ilmetä kehoon, esimerkiksi alaselkään ja hartiaseudulle. Venyttely vielä joissain asennoissa onnistuu, mutta sen lisäksi on ihana hemmotella itseään hieronnalla. Olen sitä mieltä, että hieronta tekee kehon lisäksi hyvää myös mielelle.

Kaiken fyysisyyden lisäksi raskaushieronta myös rentouttaa ja saa kehon tuottamaan hyvän olon hormoneja, kuten oksitosiinia, jolla on tekemistä myös synnytyksen käynnistymisen kanssa. Tuskinpa raskaushieronta kenenkään synnytystä käynnistää, mutta uskon, että rentoutumisella ja tyyneydellä on suotuisia vaikutuksia loppuraskauteen ja lopulta myös synnytyksen käynnistymiseen ja synnytykseen.

Juttelimme Nooran kanssa raskaushieronnan eduista ja hyödyistä odottavalle äidille. Ajattelin, että tämä aihe voisi kiinnostaa blogini lukijoita enemmänkin, joten päätin haastatella Nooraa aiheesta tänne blogiinkin. Tässäpä muutama kysymys ja vastaus raskaushierontaan liittyen:

Millaiseen hierontaan olet Noora erikoistunut?

Olen koulutettu hieroja ja olen erikoistunut nivelliikkuvuuden parantamiseen, urheiluhierontaan, lymfahierontaan sekä raskaushierontaan. Lisäksi pian teen myös purentalihasten avausta.

Millaista hierontaa raskaushieronta on? Eroaako se jollain tavalla perinteisestä hieronnasta?

Raskaushieronnan merkittävin ero tavalliseen hierontaan on asiakkaan asento, mikä kaventaa hieman hierojan mahdollisuuksia käyttää erilaisia tekniikoita. Raskaushieronnassa asiakas ohjataan mukavaan ja tyynyillä tuettuun kylkimakuuasentoon, jossa voidaan hieroa jalkoja ja selkää sekä tarvittaessa myös käsiä. Puolessa väli