Rentouttava raskaushieronta on lempeä ja tehokas hoito odottavalle äidille

Yhteistyössä Wario Physics

Tekstin lopussa alekoodi ja hierontalahjakortin arvonta.

Rentouttava raskaushieronta on yksi parhaimmista asioista, joita yhdeksännellä raskauskuulla voi itselleen suoda. Olen nyt muutamaan otteeseen käynyt koko kehoa rentouttavassa raskaushieronnassa ja nauttinut hierontahetkistä niin paljon, etten hoidon päätteksi olisi välittänyt nousta hierontapöydältä ylös ollenkaan. Niin ihanaa se on joka kerralla ollut!

Viime viikolla kävin ihanan Nooran käsittelyssä Helsingin Kampissa Wario Physicsillä. Noora on nuori suunnistajalupaus, jonka tavoitteena on muutaman vuoden sisällä ponnistaa suunnistuksen maajoukkuetasolle. Sen lisäksi Noora on urheiluhieroja ja erikoistunut raskaushierontaan. Nooran intohimona on ihmisten hyvinvointi ja kehonhuolto – oli kyseessä sitten paljon treenaava kilpaurheilija tai raskauden loppumetreillä porskuttava tuleva äiti.

Rentouttava raskaushieronta – monia hyötyjä odottavalle äidille

En ole raskausaikana kärsinyt erityisemmin mistään vaivoista tai suuremmista ongelmista, mitä kehoon ja kroppaan tulee. Olen ollut sen suhteen onnekas. Silti nämä viimeiset kuukaudet ja erityisesti viimeiset viikot alkavat olla jo vähän rankkoja ison vatsan kanssa ja erinäisiä tuntemuksia alkaa ilmetä kehoon, esimerkiksi alaselkään ja hartiaseudulle. Venyttely vielä joissain asennoissa onnistuu, mutta sen lisäksi on ihana hemmotella itseään hieronnalla. Olen sitä mieltä, että hieronta tekee kehon lisäksi hyvää myös mielelle.

Kaiken fyysisyyden lisäksi raskaushieronta myös rentouttaa ja saa kehon tuottamaan hyvän olon hormoneja, kuten oksitosiinia, jolla on tekemistä myös synnytyksen käynnistymisen kanssa. Tuskinpa raskaushieronta kenenkään synnytystä käynnistää, mutta uskon, että rentoutumisella ja tyyneydellä on suotuisia vaikutuksia loppuraskauteen ja lopulta myös synnytyksen käynnistymiseen ja synnytykseen.

Juttelimme Nooran kanssa raskaushieronnan eduista ja hyödyistä odottavalle äidille. Ajattelin, että tämä aihe voisi kiinnostaa blogini lukijoita enemmänkin, joten päätin haastatella Nooraa aiheesta tänne blogiinkin. Tässäpä muutama kysymys ja vastaus raskaushierontaan liittyen:

Millaiseen hierontaan olet Noora erikoistunut?

Olen koulutettu hieroja ja olen erikoistunut nivelliikkuvuuden parantamiseen, urheiluhierontaan, lymfahierontaan sekä raskaushierontaan. Lisäksi pian teen myös purentalihasten avausta.

Millaista hierontaa raskaushieronta on? Eroaako se jollain tavalla perinteisestä hieronnasta?

Raskaushieronnan merkittävin ero tavalliseen hierontaan on asiakkaan asento, mikä kaventaa hieman hierojan mahdollisuuksia käyttää erilaisia tekniikoita. Raskaushieronnassa asiakas ohjataan mukavaan ja tyynyillä tuettuun kylkimakuuasentoon, jossa voidaan hieroa jalkoja ja selkää sekä tarvittaessa myös käsiä. Puolessa välissä vaihdetaan kylkeä.

Niskaa, kaulaa ja rintalihaksien yläosia on paras hoitaa selinmakuulla. Raskauden olessa jo pitkällä selinmakuu aiheuttaa huonovointisuutta vatsan painaessa selän verisuonia, mutta silloinkin selinmakuu useimmiten onnistuu, kun ylävartalon asentoa kohotetaan tyynyillä tai hierontapöydän asennolla. Raskaushieronta on sopivissa määrin muokkaavaa, rentouttavaa ja lymfaattista eli turvotusta poistavaa – aina asiakkaan tarpeiden mukaan. Raskaushieronnan ei tarvitse olla tavallista hierontaa varovaisempaa tai kevyempää.

Mitä hyötyjä raskaushieronnasta on odottavalle äidille ja millaisiin pulmiin raskaushieronnasta voi saada apua? 

Raskauden edetessä kehon asento ja painopiste muuttuvat sekä lisäksi painoa tulee lisää kannettavaksi. Nämä yhdessä aiheuttavat erilaisia lihasjännityksiä ja -kipuja. Myös luurakenteet löystyvät, minkä vuoksi lonkat ja alaselkä monilla kipuilevat. Hieronnalla pystytään helpottamaan oloa ja hellittämään syntyneitä lihaskireyksiä. Raskaushieronnalla pystytään hoitamaan jalkojen turvotusta, mitä raskaus toisilla aiheuttaa. Raskaushieronta on ennen kaikkea rentouttava tuokio odottavalle äidille – monet jopa nukahtavat kylkiasentoon viltin alle, mikä on täysin ok.

Mitä kehon osia raskaushieronnan aikana yleensä käsitellään?

Hieronta muodostuu täysin asiakkaan toiveiden mukaan. Hoidon aikana voidaan hieroa jalat ja selkää – loppuun niskaa ja kaulaa tai keskittyä koko hoidon ajan esimerkiksi jalkateriin ja pohkeiden alueille. Tyypillisimmät hierontaa kaipaavat alueet ovat jalkapohjat ja pohkeet, pakarat sekä selän pitkät ojentajat eli selkärangan molemmin puolin kulkevat lihakset. Mitä pidemmällä raskaus on, sitä tarkemmiksi hierottavat alueet usein muuttuvat ja juurikin pakarat ja alaselkä ovat kovilla. Jos erityisempiä toiveita ja tarpeita ei ole, on hierontahoito silloin kokonaisvaltaisempaa.

Milloin raskaushierontaan voi tulla? Onko jotain esteitä?

Raskaushierontaan voi tulla kaikkina raskauden vaiheina. Esteet ovat samat kuin muutenkin hieronnassa, eli kuumeessa tai muuten pahasti sairaudesta voipuneena ei voi tulla hierontaan. Lisäksi laskimotukos on este hieronnalle. Monet pitkäaikaiset sairaudet eivät ole este hieronnalle, mutta niistä tulee aina kertoa hierojalle ennen hoidon aloittamista ja lääkäriltä on hyvä kysyä lupa hieronnalle. Hieronta on täysin turvallista heti raskauden ensimmäiseltä viikolta alkaen. Ainoa mikä voi rajoittaa hierontaan tulemista on alkuvaiheen kova pahoinvointi.

Hieronta ja kosketus rentouttaa sekä tuottaa hyvän olon hormoneja, joista on hyötyä myös synnytyksen käynnistymiselle. Hieronta on hyvää hoitoa lähellä laskettua aikaa?

Kyllä, ehdottomasti. Usein odottavan äidin olo onkin tukalin juuri lähellä laskettua aikaa, sillä kehon painopiste on silloin jo todella edessä, mikä rasittaa pakaroiden yläosia ja alaselkää. Asennosta johtuvan kivun lievityksellä ja rentoutumisella voi olla suotuisia vaikutuksia synnytyksen käynnistymiseen. Hieronnassa voidaan käydä läpi myös vyöhyketerapiaan perustuvia hierottavia kohteita synnytyksen käynnistymisen edistämiseksi.

Raskaushieronnasta on apua vielä synnytyksen jälkeenkin, palautumisvaiheessa. Eikö totta?

Kyllä, hieronta auttaa palautumaan synnytyksestä. Jos imetyksen takia vatsamakuu ei tunnu hyvältä, niin hieronta voidaan synnytyksen jälkeenkin toteuttaa kylkimakuulla. Meille voi varata ajan osteopaattiseen hierontaan ja  hierojamme ovat erikoistuneet äitien hoitamiseen. Myös vauvat ovat meille tervetulleita mukaan!

Missä vastaanottosi on?

Vastaanottoni on Wario Physicsillä Kampissa osoitteessa Eerikinkatu 9A. Meille pääsee summerilla sisään ja tilamme sijaitsevat rapun takaosassa katutasossa.

Sovimme Nooran kanssa, että koodilla Hilla25 saa raskausajan hieronnasta -25 % elokuun loppuun saakka. Alennus koskee ensikäyntiä. Varauksen Wario Physicsille Nooran luo voi tehdä osoitteessa: http://wario.fi/ajanvaraus/

Lisäksi arvon teille lukijoilleni yhden hierontalahjakortin 75 minuutin raskaushierontaan Nooran osaaviin käsiin. Toki muutkin kuin raskaana olevat voivat arvontaan osallistua, siinä tapauksessa Noora tekee voittajalle tavallisen hieronnan. Kommentoi tähän blogipostaukseen jotain ja jätä sähköpostiosoitteesi kommentin yhteydessä, niin olet mukana hieronnan arvonnassa. Arvonta päättyy torstaina 13.6.2019, jonka jälkeen olen yhteydessä voittajaan.

Rentoutunein ja pehmein lihaksin toivottelen sinulle lämmintä torstain jatkoa!

Hilla

Instagramissa @hillasblog.

+10

You may also like

31 kommenttia

 1. Oi! raskausajan hieronta kuulostaa ihanalta. Tekisi hyvää keholle ja mielelle.

  0
 2. Oi, hieronta tulisi kyllä tarpeen näin viimeisellä raskauskolmanneksella!😊

  0
 3. Kuulostaapa hyvältä, raskaushieronta olisi varmasti ihana kokemus! Terveisin rv24 🤰

  0
 4. Synnytyksestä on nyt 4kk aikaa ja kahden pienen perässä touhutessa hieronta olisi ihana rentoutumishetki ja tulisi muutenkin varmasti tarpeeseen.

  0
  1. Odottelen esikoista lokakuussa ja selkä alkaa vaivaamaan. Olen kärsinyt selkäkipusta yli vuoden, kunnes viime vuonna sain sen parantuneen fysioterapian avulla. Nyt harjotuksen lisäksi, hieronta tulisi varmasti tarpeeseen 🙂

   0
 5. Oi että! Tämä olisi ihana voittaa. Minulla on toisen lapsen laskettuaika juhannuksena, joten parisen viikkoa olisi vielä h-hetkeen. Vatsa alkaa kieltämättä painaa ja nämä helteet saavat olon tukalaksi. Olisi ihan mahtavaa päästä rentoutumaan hierontaan! 😊 Mukavaa kesää sinne! Me taidetaan mennä aika samoilla viikoilla ja esikoisetkin on samanikäiset. ❤️🙈

  0
 6. Ystävälleni lahjoitan hieronnan, mikäli voittoarpa osuu kohdalle 😊

  0
 7. Inspiroiduin tästä. Olisi ihana mennä hierontaan, vaikka raskaus onkin vielä alkutaipaleella. ♥️

  0
 8. Itselleni ajankohtainen julkaisu, kiva lukea hyviä kokemuksia 😊 tulisi todella tarpeeseen!

  0
 9. Raskausajan hieronta olisi mitä parhainta hemmottelua tälle kiireiselle äidille🙂

  0
 10. Aivan ihana! Elokuussa olen loppuraskaudessa, joten olisi kyllä liikuttavaa saada moinen lahja 💖

  0
 11. Aivan ihana! Elokuussa olen loppuraskaudessa, joten olisi kyllä liikuttavaa saada moinen lahja 💖

  0
 12. Oi tämä olisi ihana voittaa! Vielä 7viikkoa laskettuun aikaan ja tässä välissä pitäisi vielä hoitaa iso muutto ja reilu vuoden vanha taaperokaan ei armoa äidille anna, joten olisi täydellinen oma pieni luksus hetki itselle🥰✨

  0
 13. Vaimolle tulisi tarpeesen tämä palkinto, hänellä on vielä muutama kuukausi aikaa laskettuun aikaan 😊

  0
 14. Hieronta kuulostaa aina ihanalta! 😊 Oma raskaus on jo ihan loppusuoralla, joten raskaudesta ja synnytyksestä palautumiseen tämän mielelläni hyödyntäisin.

  0
 15. Hieronta olisi ollut enemmän kuin tarpeen omassa loppuraskaudessani!! Tän lahjoittaisin siskolleni❤️

  0
 16. Siskolleni tekisi hyvää hemmotteluhetki, laskettu aika on heinäkuun alussa ja tukala olo taitaa jo olla aikamoinen 🙈

  0
 17. Oi mikä ihana tarjous ja arvonta! Ehdottomasti mukana, syyskuun vauvaa odotan 😊❤

  0
 18. Poika on jo taapero, mutta lihasjumeja löytyy, joten tämä tulisi kyllä tarpeeseen 🙂

  0
 19. Olisi tosi miellyttävä ja ajankohtainen palkinto näin raskausviikolla 28, kun alaselkä alkaa jumittaa 🙂

  0
 20. Uijjui! 😍 Tekispä hyvää, ku päivät pitkät kantaa sylissä vuoroin 8-, vuoroin 12-kiloista… 💪

  0
 21. Kuulostaa hyvältä ja hieronta tulisi tarpeeseen näin loppuraskaudesta! 🙂

  0
 22. Olen harkinnut hieronnan kokeilemista myös nyt raskausaikana, mutta se on hieman jännittänyt. Oli mukava kuulla kokemuksia raskausajan hieronnasta ja olisi ihana päästä itse kokeilemaan! 😊

  0
  1. Heippa Johanna! Tällä kertaa saan ilokseni kertoa, että arpaonni suosi tällä sinua ja voitit raskaushieronnan Nooran osaaviin käsiin. <3 Laittelen sinulle vielä erikseen asiasta sähköpostia, niin pääsette sopimaan Nooran kanssa ajan hieronnalle. :) Aurinkoista kesän jatkoa ja kaikkea hyvää odotusaikaasi. <3

   0
 23. Kiitos informatiivisesta postauksesta! Hieronta tekisi varmasti hyvää tässä vaiheessa odotusta…

  0
 24. Oi, pitääpä tsekata tämä paikka! Viime raskaudessa kävin vikalla viikolla 1,5 tunnin raskaushieronnassa ja se oli taivaallista! Ajattelin tälläkin kerralla ehdottomasti satsata hierontaan uudestaan, ehkä nyt jo keskiraskaudessa sillä arki raskaana taaperon kanssa uuvuttaa hetkittäin 😄

  0
 25. Hieronta olisi taivaallista, koska paikat on aivan kamalassa jumissa kahden raskauden jäljiltä. Jos onni ei suosi arvonnassa, pitäisi todellakin mennä omakustanteisesti. Kiitos tärkeästä muistutuksesta!

  0
 26. Raskaushieronta kuulostaa ihanalta! Jo jutun lukeminen sai aikaan rentoutuneen olon, mutta olisi kiva päästä kokeilemaan.

  0
 27. Hieronta Nooran pakeilla olisi täydellinen lopetus näin viimeisillä raskausviikoilla <3 🙂

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *