Olen palannut vanhempain- ja hoitovapaan jälkeen takaisin työelämään ihan hetki sitten. Samalla kun olen kertonut tämän asian kanavissani, olen saanut kysymyksiä: ”Mitä töitä nyt oikein teet?” ”Mihin työhön palaat?” ”Mitä työsi siis nyt oikein on?” ”Missä firmassa aloitat työt?” Olen vastaillut yksityisviestein tällaisiin kysymyksiin, mutta samanlaisia kysymyksiä on tullut myös ystäväpiiristä. Siksi ajattelin, että ehkäpä tästä työstä olisi kirjoitettava vielä lisää ja avattava sitä, mistä vaikuttajille ja sisällöntuottajille maksetaan, mitä tämä työ oikein pitää sisällään? Mitä yrittäjänä teen, mistä työpäiväni muodostuu?

Mistä vaikuttajille maksetaan?

Olet lukemassa tätä tekstiä kenties siksi, että Instagram-sisältöni ovat saaneet kuluneen viikon aikana 643 586 näyttökertaa, ja yksi näyttökerta on saattanut olla se, kun vinkkasin tästä blogitekstistä sinulle Instagramissa. Siirryit Instagramista linkin kautta tänne blogiin ja nyt olet kuluttamassa tätä sisältöä ja viihdyttämässä itseäsi blogitekstin parissa.

Saatat olla sitoutunut seuraajani, joka on seurannut minua somessa jo useamman vuoden ajan. Saatat olla uusi tuttavuus, joka on löytänyt tänne ihan viime päivinä. Voi myös olla, että etsit hetki sitten tietoa Googlen kautta ja hakutuloksena löysit jonkun blogitekstin kautta tänne. Tervetuloa!

Väyliä on monia, mutta yhtä kaikki, tavoitan kanavillani viikossa kohderyhmääni (siis seuraajiani) päivittäin Instagramissa ja täällä blogissa. Samalla logiikalla toimii jokainen vaikuttaja, oli seuraajia 6000 tai 160 000.