Kaupallinen yhteistyö Lundia.

Olemme tehneet vuosia töitä enemmän tai vähemmän kotoa käsin. Jonkinlainen kotitoimiston työpiste on ollut osa arkeamme ja tullut tutuksi. Viimeiset pari vuotta olemme Danielin kanssa työskennelleet lähes täysin kotoa etätyösuosituksen vallitessa. Minun työni yrittäjänä tapahtuisi muutoinkin kotona, mutta viimeiset pari vuotta Daniel on ollut päivittäin etätyöseuralaiseni, mikä on tietysti ollut mukava juttu. Toisesta on saanut päiviin myös vähän seuraa ja lounasjuttukaverin.

Kotitoimiston ja etätyöpisteiden tarve on asettanut toisaalta haasteita tilan kannalta. Niinkin isoja ja arkeemme vaikuttavia, että yksi syy muuttoomme isompaan kotiin oli tilan puute entisessä kodissa. Tarvitsimme lisää tilaa, koska molempien työskennellessä kotona alkoi tuntua siltä, että työskentelimme vierekkäin kuin sillit suolapurkissa.

Edellisessä kodissa Danielin työpiste oli makuuhuoneemme nurkassa ja minä tein työni keittiön ruokapöydän ääressä. Daniel puhuu työkavereiden kanssa suurimman osan päivästä eri palavereissa ja minä taas teen useimmiten työtä kirjoittamalla ja sisältöjä luomalla. Siinä kun pari vuotta vieretysten töitä teimme ja minä aina keittiön pöydän äärestä siivosin työtavarani ruokailun alta pois, tuli tarve tehdä muutoksia.

Kotitoimiston työpiste uudessa kodissa

Ne muutokset toivat meidät lopulta Lahteen, omakotitaloon, jossa molemmille on nykyisin omat työhuoneet ja paikat työskennelle. Minulla työhuone alakerrassa ja Danielin työpiste yläkerrassa vierashuoneen kulmassa, Lundian tuotteilla toteutettuna.

Olemme olleet tosi tyytyväisiä muutokseen, työskentelyyn uudessa kodissa, uusiin työpisteisiin ja ennen kaikkea myös siihen, että keittiön ruokapöytä on nykyisin pyhitetty ruokailulle eikä aina epämääräisille läppäri-, kamera-, johto-, kirjanpito- ja paperikasoille.

Kokosimme Lundian tuotteista koostuvan työpisteen Danielin käyttöön ennen joulua ja siitä asti hän on työskennellyt päivät sen ääressä. Työpiste on ollut toimiva ja sen ääressä on ollut hyvä tehdä töitä. Danielilla on tyypillisesti pöydällään kaksi näyttöä, läppäri, kuulokkeet ja muuta tarpeellista, mutta valokuvia varten hieman tyhjensin pöytää, jotta se pääsee tavaroiden alta näkyviin ja oikeuksiinsa.

Parasta Lundian tuotteissa on mielestäni niiden laatu ja muokattavuus sekä tietysti myös kaunis ja ajaton design. Eri kokoisilla, korkuisilla ja levyisillä huonekaluosilla on mahdollista luoda juuri omiin tarpeisiin ja tilaan sopiva työpistekokonaisuus. Sellainen, joka palvelee parhaiten kyseisessä tilassa.

Daniel ilmoitti jo suunnitteluvaiheessa, että työpisteeltä olisi mukava katsella ulos ikkunasta metsään. Pöydän paikka valikoitui sen mukaan. Lisäksi toivoimme säilytystilaa kaapinovien taakse, jotta kaikki ei ole hyllyillä esillä.

Kaapeissa on muun muassa eri värisiä kansioita ja mappeja, ne oli kiva saada ovien taakse piiloon. Lisäsi kokonaisuudessa on hyvin hyllytilaa esimerkiksi kirjoille ja osa hyllystä toimii myös laskutilana yökylävieraille. Samassa huoneessa on parisänky eli huone toimii lisäksi vierashuoneena.

Työpiste koostuu Lundian Classis-sarjan osista

Kokonaisuuden runko on Lundian tuttua Classic-sarjaa, josta korkein tikas 208 cm korkea. Kaapinoviksi valitsimme samat Cashmir-ovet kuin yläkerran aulan tv-tasossa sekä vetimiksi kauniit messinkiset lankavetimet. Korkeaan osaan yhdistyy Lundian Classic työpöytä, joka on valkolakattu. Kokonaisuudesta tuli tarpeet täyttävä ja kokonsa puolesta tähän tilaan sopiva.

Lundialta on mahdollista rakentaa kokonaisuuksia monenlaisiin työhuoneen ratkaisuihin. Työpistettä on mahdollista muunnella toiveiden mukaisesti. Yhtä hyvin pöytä sopisi niin lastenhuoneeseen kuin läksyjen tekoon isommalle lapselle tai vaikka nuorelle opiskelijalle työpisteeksi. Kokonaisuuden ilmettä saa helposti muunneltua sen mukaan, mitä Classis-työpöytään yhdistä. Ovia, laatikoita, matalia tai korkeita tikkaita rottinkiovea tms.

Lundian valikoimasta löytyy myös hyllystä ulkoneva taso, jonka avulla voi rakentaa esimerkiksi olohuoneeseen hieman pienemmän työpisteen. Kuvittelisin sellaisen sopivan erinomaisesti esimerkiksi pienempään kerrostalokotiin, jolloin kuitenkin saisi eroteltua työpisteen ja työt omaan paikkaansa.

Ainakin me etätöitä tekevänä pariskuntana olemme huomanneet sen, että kodin viihtyisyyden ja oman hyvinvoinnin kannalta on merkityksellistä erottaa työ ja vapaa-aika kodin sisustuksessa toisistaan. Paikat pysyvät helpommin siisteinä, kun työjutuille on oma paikkansa. Vaikka töitä tekisikin välillä keittiössä tai sohvalla, on silti äärettömän tärkeää, että kodista löytyy toimiva työpiste ja työskentelynurkkaus.

Suunnittelutapaamisessa mietitään ratkaisuja tilankäyttöön ja säilytystarpeisiin

Lundialle on mahdollista varata maksuton suunnittelutapaaminen, jonka aikana Lundian osaavat sisustusammattilaiset voivat miettiä juuri sinun kotiisi sopivan kokonaisuuden Lundian huonekaluista tai yhdistellä osin vanhaa ja uutta Lundiaa isommaksi kokonaisuudeksi.

Suunnittelutapaaminen voidaan hoitaa etänä, mutta maksuton suunnittelukäynti omaan kotiisi onnistuu sekin. Tapaamisessa keskustellaan tilankäytöstä ja säilytystarpeista, kartoitetaan haluttu tyylisuunta ja mitataan tila. Alustavien luonnosten perusteella suunnitellaan erilaisia kalustevaihtoehtoja, joista viilataan sitten lopullinen ja mieleinen kokonaisuus.

Meidän kotoa Lundiaa löytyy nyt yläkerran kolmesta huoneesta: yläkerran aulasta, lasten leikkihuoneesta ja työpisteeltä osana vierashuonetta. Jokaisessa huoneessa Lundia on ratkaissut tarpeen, joka meillä on ollut. Leikkihuoneessa erityisesti lelujen säilytys, aulassa taso tv:n katseluun ja tässä huoneessa Danielin työnteon mahdollistaminen. Nämä huonekalut kulkevat varmasti vuosia kanssamme ja myöhemmin esimerkiksi lasten kasvaessa voimme muokata näitä uusiin tarpeisiin.

-Hilla

Instagramissa @hillasblog & @lundiafi

Seuraa Instagramissa