Kaupallinen yhteistyö Lundia.

Olemme tehneet vuosia töitä enemmän tai vähemmän kotoa käsin. Jonkinlainen kotitoimiston työpiste on ollut osa arkeamme ja tullut tutuksi. Viimeiset pari vuotta olemme Danielin kanssa työskennelleet lähes täysin kotoa etätyösuosituksen vallitessa. Minun työni yrittäjänä tapahtuisi muutoinkin kotona, mutta viimeiset pari vuotta Daniel on ollut päivittäin etätyöseuralaiseni, mikä on tietysti ollut mukava juttu. Toisesta on saanut päiviin myös vähän seuraa ja lounasjuttukaverin.

Kotitoimiston ja etätyöpisteiden tarve on asettanut toisaalta haasteita tilan kannalta. Niinkin isoja ja arkeemme vaikuttavia, että yksi syy muuttoomme isompaan kotiin oli tilan puute entisessä kodissa. Tarvitsimme lisää tilaa, koska molempien työskennellessä kotona alkoi tuntua siltä, että työskentelimme vierekkäin kuin sillit suolapurkissa.

Edellisessä kodissa Danielin työpiste oli makuuhuoneemme nurkassa ja minä tein työni keittiön ruokapöydän ääressä. Daniel puhuu työkavereiden kanssa suurimman osan päivästä eri palavereissa ja minä taas teen useimmiten työtä kirjoittamalla ja sisältöjä luomalla. Siinä kun pari vuotta vieretysten töitä teimme ja minä aina keittiön pöydän äärestä siivosin työtavarani ruokailun alta pois, tuli tarve tehdä muutoksia.

Kotitoimiston työpiste uudessa kodissa

Ne muutokset toivat meidät lopulta Lahteen, omakotitaloon, jossa molemmille on nykyisin omat työhuoneet ja paikat työskennelle. Minulla työhuone alakerrassa ja Danielin työpiste yläkerrassa vierashuoneen kulmassa, Lundian tuotteilla toteutettuna.

Olemme olleet tosi tyytyväisiä muutokseen, työskentelyyn uudessa kodissa, uusiin työpisteisiin ja ennen kaikkea myös siihen, että keittiön ruokapöytä on nykyisin pyhitetty ruokailulle eikä aina epämääräisille läppäri-, kamera-, johto-, kirjanpito- ja paperikasoille.

Kokosimme Lundian tuotteista koostuvan työpisteen Danielin käyttöön ennen joulua ja siitä asti hän on työskennellyt päivät sen ääressä. Työpiste on ollut toimiva ja sen ääressä on ollut hyvä tehdä töitä. Danielilla on tyypillisesti pöydällään kaksi näyttöä, läppäri, kuulokkeet ja muuta tarpeellista, mutta valokuvia varten hieman tyhjensin pöytää, jotta se pääsee tavaroiden alta näkyviin ja oikeuksiinsa.