Kaupallinen yhteistyö Itsehoitoapteekki

Suosin herkälle iholle tarkoitettua kosmetiikkaa

Suosin ihonhoidossa herkälle iholle tarkoitettua kosmetiikkaa, koska ihoni on taipuvainen reagoimaan voimakkaisiin tuotteisiin. Teini-iässä ja varhaisaikuisuudessa ihoni muuttui herkäksi, paikoin tulehtuneeksi ja äityi vielä myöhemmin aikuisiän akneksi. Siitä syystä minulle on kokemusta herkän ja tulehtuneen ihon hoidosta, jolloin tärkeimmät ominaisuudet ihonhoidossa ovat kosteutus ja tuotteen ihoa rauhoittavat ominaisuudet. Vahvat tuoksut ja väriaineet sen sijaan ovat asioita, joita iholle levitettävissä tuotteissa olen suurimmaksi osaksi vältellyt.

Olen saanut olla viimeisen vuoden ajan Orionin kumppani ja tehnyt heidän kanssaan yhteistyötä. Sitä kautta tutustuin vahvistavaan Favora apteekkikosmetiikkasarjaan ja tykästyin sen ihoa hoitavaan ja tasapainottavaan voimaan jo vuosi sitten. Prebiootteja ja postbioottia sisältävät tuotteet tasapainottavat ihoa, vahvistavat sen luontaista vastustuskykyä ja kosteuttavat tehokkaasti. Tuotteet on kehitetty yhteistyössä Allergia-, iho- ja astmaliiton kanssa.

Olen käyttänyt tuotteita nyt noin vuoden verran ja edelleen ne kuuluvat kosmetiikkahyllyni vakiotuotteisiin. Käytän Favoran tuotteita päivittäin tai lähes päivittäin. Favoran vahvistavan sarjan tuotteet ovat erityisen hyviä juuri herkkäihoisille ja sopivat tottakai muillekin ihotyypeille. Itse olen pitänyt erityisesti voiteista, jotka ovat sopivan täyteläisiä, kosteuttavia, mutta kuitenkin kevyitä ja hyvin imeytyviä. Ihoni on voinut hyvin Favora-tuotteita käyttäessäni.

Valitsen mieluiten kotimaista kosmetiikkaa

Kuten monen muunkin tuotteen osalta (esimerkiksi ruoka), pyrin valitsemaan kosmetiikan ja ihonhoidon tuotteet mahdollisuuksien mukaan kotimaisena. Maailma muuttuu ja kotimaisuudesta on tullut itselleni yhä tärkeämpi arvo. Uskon, että yksittäisillä valinnoilla voimme vaikuttaa suuressa mittakaavassa. Varsinkin kun valintoja tehdään päivästä ja vuodesta toiseen systemaattisesti kotimaisuus tiedostaen ja sitä suosien. Kotimaisen kosmetiikan tuotekehityksessä osataan ottaa huomioon pohjoismainen ihotyyppi ja meidän ympäristön vaikutukset sekä haasteet ihonhoitoon.

Orionin Favora-sarja on kotimainen ja myös tuotteiden suunnittelu sekä valmistus tapahtuu Suomessa. Tuotteita myyvät apteekit ympäri Suomen, joten koko ketju tuotteen suunnittelusta ostamiseen on kotimaista. Orion on suomalainen lääkeyhtiö ja panostaa jatkuvasti uusien hoitotapojen tutkimiseen ja kehittämiseen ja siitä syystä uusin tutkimustieto siirtyy ihonhoidontuotteisiinkin. Kaikki ihonhoitotuotteiden raaka-aineet on valittu huolella ja tutkitusti. Favora-tuotteissa ei ole mitään ylimääräistä, vaan kaikilla ainesosilla on tehtävänsä.

Sopiva hinta-laatusuhde on minulle oleellinen asia ostohetkellä

Haluan hoitaa ihoani hyvin ja hyvillä tuotteilla, mutta en ole valmis käyttämään kosmetiikkaan älyttömiä summia rahaa ja maksamaan pienistä purkeista useita kymmeniä euroja. Tykkään kosmetiikasta ja itseni hemmottelusta hyvillä tuotteilla, mutta uskon sen olevan mahdollista ihan järkevällä budjetilla. Siksi hyvä hinta-laatusuhde on minulle tärkeä ostokriteeri, kun teen valintaa kaupan tai apteekin hyllyllä. 

Sanoisin Favora-sarjan olevan hyvä esimerkki ihonhoitotuotteesta, jossa kohtaa laatu ja järkevä hinta. Tuotteet maksavat muutamia kymppejä ja kohtuullisella hinnalla saa hankittua itselleen sekä puhdistus- että kosteutustuotteet. Olen elämäni aikana ehtinyt jo monta kertaa todeta, että edullisemman hintaluokan tuotteista löytyy erinomaisia tuotteita ja toisaalta kalliimmat tuotteet eivät välttämättä täytä niille annettuja odotuksia. 

Ylipäätään monissa arkituotteissa ja päivittäin käytettävissä tuotteissa järkevä hinta on minulle oleellinen asia ja siinä Favora vetää pitkän korren. Rahalleen saa vastinetta ja apteekkituotteena tiedän sarjan olevan tutkittu ja laadukas.

Puhdistus ja kosteutus yhtä tärkeitä

Ihon hoitamisessa minulle yhtä tärkeää on puhdistaminen ja sen jälkeen kosteutus. Iltaisin pesen päivän epäpuhtaudet ja meikit pois iholta ja levitän hieman paksumpaa Favora Vahvistavaa hoitovoidetta kasvoille. Aamuisin huuhtelen kasvot raikkaaksi ja levitän päälle kevyempää ja kosteuttavaa Favora Vahvistava kosteusvoidetta. Ihon päivittäinen puhdistaminen ja hoitaminen kuuluu rutiineihin, ihan samalla tavalla kuin hampaiden harjaus.

Olen löytänyt Favora-sarjasta sopivia tuotteita, jotka ovat osa päivittäistä kasvojenhoitoa. Puhdistan kasvot yleensä Favoran Hellävaraisella puhdistusvaahdolla, sen jälkeen suihkutan kasvoille Favora Hellävaraista kasvosuihketta ja taputtelen kasvot läpi. Iltaisin levitän kasvoille usein myös muutaman tipan Favora Vahvistavaa ja suojaavaa tehohoitoa voiteen alle.

Aamuisin meikin alle sopivalta tuotteelta on tuntunut kevyt Favora Vahvistava ja virkistävä silmänympärysgeeli ja Favora Vahvistava kosteusvoide, joka on mukavan kevyt, kosteuttava ja imeytyy hyvin. Jos sarjasta pitäisi valita yksi lemppari tuote, olisi se tämä kosteusvoide, joka toimii arjessa, juhlassa, aamulla, illalla, meikin alle tai juoksulenkille.

Vähemmän on enemmän

En osta tuotteita siksi, että kokeilisin toistuvasti uutuuksia ja haluaisin löytää jatkuvasti uusia kivoja tuotteita. Päinvastoin. Kun löydän hyvän ja omalle iholleni toimivan tuotteen tai tuotesarjan, pitäydyn mielelläni siinä. Favora-tuotteiden kanssa on vierähtänyt jo vuosi ja jatkan mielelläni matkaa, kun sarja iholleni sopii.

Ajattelen nimittäin, että aika on rahaa ja siksi tässä(kin) asiassa yksinkertaisuus on mielestäni tavoiteltava ajatus. Olen tietoisesti pyrkinyt siihen, että kylpyhuoneen hyllyillä olisi vain ne lempituotteet, jotka ovat ahkerasti käytössä. Silloin tuotteet tulee käytettyä loppuun ja uusia hankitaan tarpeeseen. 

Usein puhutaan ruokahävikistä ja vaateiden kierrätyksestä – ihan samalla tavalla kosmetiikan osalta tulisi tiedostaa kuluttaminen ja vähentäminen. Silloin avainasemassa on löytää itselleen sopivat tuotteet ja käyttää ne mielellään loppuun ennen seuraavien hankintaa. Siitä toiminnasta kiittää myös kukkaro.

Favora on ollut minulle ihonhoitosarja, joka kattaa koko ketjun puhdistuksesta kosteutukseen. Olen löytänyt hyvät ja laadukkaat tuotteet, joiden kanssa ihonhoito onnistuu kokonaisvaltaisesti. Tuotteet ovat olleet riittoisia, kosteusvoidetta ja puhdistusvaahtoa on kulunut käytössäni eniten. Kun jokin tuote on loppunut, olen ostanut uuden tuotteen apteekista tai tilannut apteekin verkkokaupasta.

-Hilla

Instagramissa @hillasblog & @itsehoitoapteekki 

Näin hoidan ihoani kokonaisvaltaisesti.

Loppuraskaus – kysymyksiä ja vastauksia.

Seuraa Instagramissa