Kaupallinen yhteistyö Fazer Aito & Fazer Yosa.

Olen kevään mittaan saanut teiltä seuraajilta kivoja kysymyksiä, joita olen kerännyt puhelimen muistiin. Hyvinvointi ja ravinto/ruoka on aiheina sellaisia, jotka kiinnostavat, joten tässäpä kokonainen postaus kysymyksiä ja vastauksiani aihealueeseen liittyen.

Q&A: HYVINVOINTI JA RAVINTO

Montako kertaa syöt päivässä?

Olen lapsuudesta saakka mennyt samalla tutulla kaavalla – syönyt viisi kertaa päivässä. Aamupala, lounas, useimmiten jotain välipalaa, päivällinen ja iltapala. Lounas ajoittuu kello 12 kieppeille, päivällisen syömme noin 17 aikaan. Viikonloppuisin ehkä hiukan myöhemmin, mutta muuten samalla rytmillä silloinkin.

Paras elämänohje?

Niitä on varmasti monia, mutta olen huomannut toistavani itselleni, ystäville tai perheenjäsenille aika usein lausahdusta: ”Asioilla on tapana järjestyä.” Se on jotenkin armollinen tapa ajatella. Kaikelle ei tarvitse olla ratkaisua ja vastausta juuri nyt, mutta silti voi luottaa ja uskoa, että asiat kyllä järjestyvät. Niin useimmiten aina käy, vaikka polku maaliin olisi pitkä ja mutkikaskin.

Miten ajoitat ruokailut työpäivän jälkeen, että ehdit lenkille illalla ja mitä silloin syöt?

Iltapäivän välipalan ja päivällisen koolla voi mielestäni parhaiten vaikuttaa siihen, että on esimerkiksi kello 18 aikaan kykenevä lähtemään lenkille. Jos lenkki on suunnitteilla illaksi, niin silloin runsaampi välipala ja pieni päivällinen, mutta sisällöt ihan kuten yleensä. Näin kotona hoitovapaalla ollessa tuo on helpompi toteuttaa, työpäivien aikana vaatii etukäteen suunnittelua.

Juoksulenkille en minäkään pysty täydellä vatsalla lähteä, mutta annoskokoihin ja välipaloihin voin päivän mittaan vaikuttaa. On hyvä myös muistaa, että liikuntasuorituksen aikana lihakset eivät käytä sitä energiaa, joka juuri viimeisenä on tankattu, vaan keho käyttää energiana lihaksiin aiemmin varastoituneita glykogeenivarastoja.