Kysyin viime viikolla Instagram-stooreissa, että olisiko jotain kysymyksiä, joihin haluaisit minun vastaavan tai kuulla tarkemmin ajatuksiani. No sieltähän tuli stoorien kautta useampi kysymys, joista valitsin tähän postaukseen osan ja ensi viikolla tulee sitten toinen osa vastauksia. Seuraavaksi itse asiaan!

1. Mitä kaikkea teit päivisin äitiyslomalla? Koitko yksinäisyyttä?

En kokenut yksinäisyyttä. Yleisesti päivät kuluivat mielestäni nopeasti. Heräämisen jälkeen syötiin rauhassa aamupala, sitten käytiin ulkona aamupäivän vaunulenkillä, ehkä kaupassakin ostoksilla, sitten lounas, iltapäivällä vauva usein nukkui pidemmät päiväunet ja itse sai hengähtää hetken tai nukkua edellisen yön univelkoja pois. Ja hups vaan, sitten yleensä mies jo tulikin töistä kotiin ja illalla puuhattiin jotain yhdessä tai vuoroteltiin treenien tai juoksulenkkien kanssa. Loppuillasta alkoikin iltatoimet ja vauvan nukuttaminen ja sitten se pieni luksushetki sohvannurkassa telkan tai kirjan ääressä ennen nukkumaan menoa.

Tapasin äitiyslomalla äitikavereita, työssäkäyviä kavereita, reissasin, menin arkiviikolla vanhempieni luo kylään, kävin siskojeni luona ja tein myös hiukan töitä tähän blogiin liittyen ja kirjoitin blogia. Tekemistä oli kyllä ja sitä oli helppo keksiä.

Olen tyyppinä myös henkilö, joka tykkää olla yksin ja nautin suuresti omasta rauhasta. Joten mammaloman ajoittain verkkainen tahti sopi kyllä minulle, sen vastapainoksi oli ihan riittävästi tekemistä ja vauvan hoitamista, että niitä pieniä rauhallisia omiakin hetkiä osasi arvostaa suuresti.

Suosituimmat äitiys-aiheiset postaukseni.

2. Haluatteko ison perheen?

Hmm, iso perhe on aina suhteellinen käsite. Luulenpa, että sillä taidetaan nykyajassa tarkoittaa perhettä, jossa on vanhempien lisäksi 3-4 lasta tai enemmän. Koskaan ei voi sanoa ”ei koskaan”, mutta ehkäpä nämä kaksi rakasta lasta riittävät tulevaisuudessa meille. Ei kolmaskaan ihan poissuljettu asia ole, mutta sen aika näyttää. Nyt eletään tätä hetkeä ja nautitaan siitä. <3

Vauvaelämää ja parisuhdetta.

Uraäiti vai kotiäiti – tai sittenkin jotain siltä väliltä.

3. Mikä yrittäjyydessä on ollut tähän mennessä helpointa tai vaikeinta?

Helpointa, hmmm. Teen parhaillaan sitä, missä koen olevani parhaimmillani, eli markkinoinnin työt, kirjoittaminen, sisällöntuottaminen, tekstituotanto, asiakaspalvelu jne., joten se on ollut tavallaan helppo osa. Ja kun tekee mistä tykkää, niin työhön syntyy silloin flow, intohimo ja työn imu, jotka vievät mukanaan. Saan yrittäjänä nauttia työpäivistäni ja -tehtävistäni joka päivä.

Vaikeinta on ollut uskaltautua ryhtyä yrittäjäsi ja sparrauksen puute aika ajoin. Kyllä palkkatyöstä yrittäjäksi siirtyminen vaatii ison henkisen latauksen ja päätöksen, sekä luottamuksen itseensä, osaamiseensa ja tulevaisuuteen. On vain ryhdyttävä toimeen ja uskottava siihen, että kyllä tästä jotain tulee ja loput selviää vasta matkalla.

Yrittäjyyden vapaus on ihanaa, mutta sen vastapainona itsenäisyys on välillä iso lasti, kun asioita ei voikaan jakaa työkaverille tai kysyä neuvoa viereiseltä penkiltä. Päätökset on tehtävä itse ja niiden seuraukset myös pureskeltava itse. Perhe, läheiset, yrittäjäystävät sekä bloggaajakollegat ovat kullanarvoisia sparraajia, joiden kanssa ajatuksia ja ideoita pystyy pallotella. Myös Danielin kanssa juttelen paljon esimerkiksi h