Vuoden 2018 kohokohtia

Näin loppuvuodesta on mukava katsoa taakseen mennyttä vuotta, mitä onkaan tullut tehtyä ja kirjoitettua? Saatoin sanoa viime vuonnakin ihan samat sanat tässä vaiheessa; kyllä on vuosi mennyt nopeasti. Toisaalta, samaan hengenvetoon on todettava, että tammikuussa 2018 palasimme kuukauden lomalta Uudesta-Seelannista ja tuntuu kuin siitä olisi ikuisuus. Kaikki on siis suhteellista, ajan kulku erityisesti. 

Blogin kirjoittamisessa on se mukava puoli, että mennyt aika jää myös itselle raportoiduksi kuvineen ja tarinoineen. Siksi päätinkin, että tässä postauksessa nostan yhden tai useamman tekstin jokaiselta kuukaudelta menneeen vuoden aikana. Samalla kerron muutamin sanoin, mitä noista teksteistä näin jälkeenpäin mietin ja millaisia muistoja ne minussa herättävät. 🙂

TAMMIKUU

Tammikuussa tosiaan palasimme Uudesta-Seelannista lähes kuukauden lomamatkalta. Lähdimme reissuun joulukuun alussa ja palasimme tammikuun alussa 30 asteen helteistä suoraan Suomen talven keskelle. Minulla on muistikortilla kuvien muodossa ihan älyttömän paljon muistoja tuolta reissulta, mutta yhtään blogipostausta en kyseiseltä reissulta tehnyt. Pidin sen blogivapaana lomana, joka teki kyllä hyvää. Vuoden 2019 yksi tavoite voisi olla noiden Uuden-Seelannin kuvien kaivelu ja matkan muisteleminen tänne blogiin. Missä kävimme, mitä teimme ja miten asuimme… 

Tammikuun aikana uusi sohvamme saapui ja kirjoitin myös nuukailusta ja säästäväisyydestä reissun jälkeen. 

HELMIKUU

Olin kirjoittanut blogissani jonkun verran taloudellisista asioista vanhempainvapaan ja hoitovapaan aikana. Helsingin Sanomien toimittaja oli googlannut aihetta, löysi sitä kautta blogiini ja kysyi, josko saisi haastatella minua aiheesta: kuinka tulot ja menot jaetaan perheessä kun toinen on vanhempain- tai hoitovapaalla. Minähän suostuin ja teksti on luettavissa täällä

Helmikuussa hiihdin myös Finlandia-hiihdossa 50 kilometriä luisteluhiihtäen

MAALISKUU

Maaliskuussa blogissa juostiin. Kuten joka kevät, sulavan asfaltin rapina lenkkitossujen alla on vaan häkellyttävän mahtavaa. Kerroin viisi tärkeintä vinkkiäni puolimaratonille treenaamiseen sekä listasin suosituimmat juoksuaiheiset postaukset yhteen tekstiin.

Maaliskuussa meidän Pikkuässä aloitti myös päiväkodin. Oi niitä aikoja. Taisin minäkin muutaman kyyneleen tirauttaa jätettyäni lapsen päiväkotiin. Nyt on helppo katsoa taaksepäin ja ajatella, että ei olisi tarvinnut itkeä. Asiat kyllä alkaa sujua. Itkin silti, ja se taitaa vähän kuulua asiaan.

HUHTIKUU

Huhtikuussa blogissa näkyi hyvinvointi ja kevään piristämät ajatukset: Sinä olet oman elämäsi sankari. & Onnistujia yhdistää eräs olennainen piirre

TOUKOKUU

Toukokuussa 2018 täytin 29 vuotta ja kirjoitin, mitä olin oppinut elämästä siihen saakka. En enää itsekään muista, mitä kirjoitin. Kiinnostaisipa lukea näin jälkikäteen. 🙂 Luen, kunhan olen saanut tämän tekstin valmiiksi. 

Jaoin myös feta-pinaattipiirakan ohjeen, joka edelleenkin kuuluu meillä arkisuosikkeihin. 

KESÄKUU

Kesäkuussa 2018 toivotin Sinut tervetulleeksi uuteen Hilla Stenlund -blogiini. Päätin ryhtyä itsenäiseksi bloggaajaksi ja tuo ratkaisu on osoittautunut hyväksi. Nyt vuoden vaihteen jälkeen minulla vapautuu takaisin enemmän aikaa tälle rakkaalle blogilleni ja aion laittaa vähän isompaa vaihdetta silmään. 🙂

Jaoin ohjeet, miten rakensimme itse ruokapöytämme ”do it yourself” -tyyliin. Tämä on ollut yksi tämän vuoden googlatuimpia postauksia, joku muukin siis haluaa rakentaa oman pöytänsä. 

HEINÄKUU

Heinäkuussa juoksin helteessä puolimaratonin Pietarsaaressa ja juoksin (1 h 43 min ajalla) muutaman sekunnin päähän omaa ennätystäni aikaisemmilta vuosilta. Vauvavuoden aikana treenimäärät eivät olleet mitenkään suuria, joten tämä oli minulle osoitus siitä, että aktiivinen arkiliikunta kantaa hedelmää. Tuo tulos tuli enemmänkin aktiivisella kokonaisuudella, kuin kovilla täsmätreeneillä. 

Kirjoitin myös siitä, että mielestäni onni asuu onnellisessa kropassa. Aihe sivusi silloista kuumaa aihetta: kehopositiivisuutta ja sen merkitystä. 

ELOKUU

Elokuussa blogissa äänessä olivat siskoni, jotka vastasivat 12 kysymykseen

Elokuun suosituin teksti oli tämä: Raha, raha, raha – mihin kaikkeen rahaa kuluu? Henkilökohtaisen talouden postaukset kiinnostavat, niitä lisää ensi vuonna.

SYYSKUU

Syyskuussa tein päätöksen, että julkaisen uuden tekstin blogissa aina tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin. Se on toiminut hyvin. Miksi ja mistä syystä, siitä lisää linkin takana. 

Kerroin myös, miten säästin pesämunan ensimmäiseen omistusasuntoon. Ja pohdiskelin valintoja, joita olen elämän aikana tehnyt ja mihin ne ovat minua ja meitä perheenä johdattaneet.

LOKAKUU

Lokakuussa vietin liikuntapäivää muutaman blogin lukijan kanssa Hyvinkäällä. Kerroin ajatuksia, miten kuluttaa somea niin, että se lisää hyvää oloa eikä toisinpäin. Sekä jaoin Roosa nauha -päivänä koskettavan tarinan rintasyöpää sairastavasta naisesta, äidistä ja vaimosta. <3 Se oli kuukauden luetuin teksti ja hienoa niin!

MARRASKUU

Marraskuussa kirjotin ravitsemukseni kulmakivistä, ideoita kestäviin ja hyödyllisiin joululahjoihin sekä kuulumisia työelämän muutoksistani

JOULUKUU

Tässä kuussa Daniel on vastannut 33 kysymykseen koskien minua. Symppis postaus, jos et ole vielä lukenut.<3 Sekä kirjoitin vanhoista ja uusista jouluperinteistä

Paljon on ehtinyt tapahtua tämänkin kuluneen vuoden aikana. Vuoden verran kokemuksia, muistoja, työtä, nautintoa, elämyksiä, naurua, kyyneleitä, iloa, reissuja, kotisohvan loikoilua ja hyvää mieltä rikkaampana kohti uutta vuotta 2019! 🙂

Mitkä olivat sinun 2018 vuotesi kohokohtia?

-Hilla

+11

You may also like

1 kommentti

  1. Nää vuoden yhteenvetopostaukset on kivoja! Ja näissä huomaa kyllä että miten aika kuluu. Tuntuu noita alkuvuoden postauksista, että vasta mä tän luin 😀

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *